Död häst...

Det har jag dissekerat idag...
Ett hästben från en megabauta ardennerhäst!
Shit, vilken jättehov alltså!!

iallafall, ja o sandra höll på i drygt en och en halv timme och skar och tittade på artärer och vener och senor och ledkapslar, och ledytor. kotled, kronled och vi fick nästan lös kronbenet så att vi fick se hovleden ordentligt också, men den satt fast hårt i nånting så det gick inte helt.
Det luktade inte speciellt gott, dött blandat med gammal stall. Eftersom hoven var ju lixom inte rengjord eller så... Men det spelar ju inte så stor roll!!
Man börjar bli van med lite äckliga saker nu; kaninen för några veckor sedan och så hästbenet nu.
Men det är så intressant att skära och kolla och flytta på grejer, för man får ju ett helt annat perspektiv över hur saker och ting ser ut när man ser det på riktigt och inte utifrån eller ritat på ett papper...

Skojj =)))

PS: det råkar inte vara nån som läser detta som vet hur det ser ut när man har verkat en häst så att den har tvärtå? Som behandling till fång till exempel? Lämna gärna en kommentar om det då!! För jag måste få veta det!



Kommentarer
Julia

Hej!

Jag har verkat hästar som ska ha tvärad tå. Man lixom tar raspen och gör så att tådelen av hoven blir platt, men det är viktigt att man verkar rakt. Kram julia

P.s Jag läser till djursjukvårdare :)

2009-09-10 @ 15:40:41


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0