Hemma igen!!

Japp då har man kommit hem från skidresan då!
Kom egentligen hem vid sjutiden igårkväll men då orkade jag inte sätta mej och skriva nånting...

Det har varit väldigt roligt på skidresan!
Jag åkte skidor i tre dagar och lärde mig åka carving, alltså "riktig" slalom.

Söndag.
Första dagen. Vi började åka vid midnatt och var uppe i Vemdalen klockan åtta på morgonen.
Hur trött som helst får vi packa ur grejerna ur bussen och in i en stor gympasal eftersom vi inte får tillträde till stugorna kl 15.
Jag hade ingen skidhyra första dagen så jag stod med nere vid liftarna och solade. Det var jättefint väder, helt vindstilla och perfekta backar. Så klart att jag inte hade nått liftkort!! (Irriterande)
Vid tretiden gick vi på afterskin först en liten stund, upptäckte att allt utom Carlsbergs öl på flaska var svindyrt. Sen fick vi nycklarna till stugorna och gick för att hämta packningen och hitta rätt lägenhet.
Hittade lägenheten, packade upp lite grejer, bäddade sängarna, käkade mat.
En del började göra sig i ordning för att festa men jag bestämde mig för att ta det lugnt. Man vill ju inte vara bakis första dagen i backen!!
Sen tog den dagen slut.

Måndag.
Gick upp hyfsat tidigt och ner till skiduthyrningen för att hämta pjäxor och skidor och allt sånt man behöver. Jag bestämde mig redan på morgonen för att förlänga min hyra från två dagar till tre dagar.
Sen gav jag mig ut i backarna, tappade bort dem jag åkte med och fick åka själv en stund tills jag hittade några andra.
Jättefina backar!! Solsken lite då och då men inte lika fint som dagen innan.
Klockan 11 var det dags för GRATIS (!) skidskola. Vi blev indelade i "nybörjare" och "inte nybörjare".
Och eftersom jag räknade mej som inte nybörjare blev jag indelad i en grupp med folk som typ åkt sen dom föddes... jaja...
Vi åkte bort till ett annat fjäll och fick veta att första skidskoleåket skulle vara i en svart backe. För att se vad vi kunde!! Snacka om jag blev nervös!! Har ju aldrig åkt i en svart backe nån gång.
Men det gick väldigt bra! Det var nog en ganska snäll svart backe för jag kom ner till där skidläraren stod och tittade och han sa att detvar bra.
Sen fick vi lite tips på hur vi skulle göra för att förbättra oss och hur vi skulle göra för att svänga på carvingsättet.
Böj ordentligt på knäna, stå mitt i pjäxorna, det är bara benen som ska röra sig, överkroppen ska peka rakt neråt backen och man ska ställa skidorna på kanten och lägga 75% av vikten på ytterskidan ("dalskidan") så svänger skidorna av sig själva.
Jovisst tänkte jag... Men det gick faktiskt jättebra!! Jag fattade hur jag skulle göra och i ganska många svängar fick jag till det på rätt sätt.
Efter skidskolan blev vi ivägsläppta på egen hand, jag åkte tillbaka för att äta.
Efter maten blev det mer skidåkning, afterski vid tretiden och sen hem till lägenheten för att käka middag och slappa lite.
På kvällen var det dags för fest! Började med lite hemmaförfest och sen vidare för att hitta nån annan fest... Sen vidare till högfjällshotellet där dom hade livebandet Överdrag att dansa till! Skitroligt!!
Klockan blev väl ett eller nått innan vi gick hem och sov.

Tisdag.
Ut i backarna igen!!
Idag skulle det vara en skidtävling, differensslalom. Den gick ut på att man skulle åka två åk och ha så lika tider som möjligt i åken. Man tävlade alltså nästan bara mot sig själv. Trean vann 1000:- en tjej från Skara med 0,11sekunders skillnad. Tvåan vann 3000:- (0,09 sekunders skillnad) och ettan vann en skidresa till Funäsdalen, all included och hon hade bara en skillnad på 1 hundradels sekund!!!
Jag hade ungefär 1,6 sekunders skillnad och jag tyckte att det gick jättebra!!
Det var vanliga slalompinnar som man skulle åka runt, jag trodde först inte jag skulle klara det, men jag tror att tack vare skidskolan så fattade jag bättre hur man skulle göra!! Hur roligt som helst! Och vilken kick man fick av att åka!!
Dagen fortsatte med mera skidåkning, afterski på eftermiddagen, hem och käka mat och sen ut på kvällen till hotellet. Det var ett annat band denna kvällen, Skåpmat hette dom. Jag tyckte att dom var ganska dåliga. Överdrag var riktigt mycket bättre!!
Klockan blev väl 2 innan vi gick hem... Så det blev ingen lång natt.

Onsdag.
Sista dagen med skidor!
Åkte bort till backarna där jag åkte med skidskolan, där var det väldigt bra långa backar och vi åkte där ganska länge. Sen åkte jag bort till några andra backar för att kolla på student-SM i storslalom. Det var roligt att kolla på och det var ganska många med ifrån Skara, tror tyvärr inte att dom vann nått men ändå.. =)

Sen blev klockan fyra och liftarna stängde och det var dags att åka och lämna tillbaka skidorna och det. När jag hyrde skidorna hade jag sett en lapp om att man kunde köpa dom skidorna man hyrt om man tyckte dom vart bra. Så jag frågade vad mina skidor skulle kosta. 1000:- fick jag till svar så jag bestämde mig för att köpa dem!! Så nu har jag alldeles egna slalomskidor!! Weiii!!
Skippade afterskin och gick hem för att packa ihop lite istället.
Fick ner det mesta i väskan och hade bara kvar det allra nödvändigaste. Sen blev kvällen kväll och det blev dags att gå till hotellet igen! Så dit gick vi! Samma dåliga band, men jag dansade i alla fall... Man kan ju inte bara sitta still hela kvällen för att bandet suger...

Hem vid två-tiden igen!


Torsdag.

Avresedagen. Upp tidigt för att packa ner allt det sista, bädda ur sängen, vädra sängkläder, göra sig iordning, städa lägenheten. Jobba jobba jobba.

Till slut var vi klara och gick ner till bussen med alla grejerna. Alla fick typ gå två gånger för man hade så himla mycket grejer med sig!! Helt otroligt egentligen!

In i bussen och paxa plats, en liten sväng till ICA och köpa lite färdkost. Festis och en Lion, inte helt fel =).

Klockan blev 10 ungefär och sen bar det av söderut. Jag sov ganska mycket och kollade lite på film. Folk hade med några dvd:er som gick hela tiden.

Vaknade då och då och kollade var vi var och vad klockan var. Vid tvåtiden åt vi mat nånstans i Vansbro och när klockan var sex-halv sju var vi tillbaka i Skara igen! Då var det "bara" att hitta alla sina grejer, inte glömma dom nya skidorna (!!!) och sen ta sig hem till lägenheten!

Gud så skönt att komma hem igen!!


För att lite mer sammafatta resan kan man väl säga så här.

Vädret: Fantastiskt på söndag, sen blev det snöigare och snöigare och blåsigare och blåsigare. Temperaturen låg på 8-10 minusgrader men uppe på fjällen blåste det så man trodde man skulle blåsa omkull eller att huden skulle gå sönder på grund av de vassa snöflingorna som blåste i ansiktet på en...


Maten
: Har ätit minst 2-3 Wasa Sandwich varje dag eftersom Student Skiweek gänget bjöd på dem. Har druckit ganska mycket kaffe för att värma mej, tyvärr ganska äckligt och starkt kaffe men vad gör man inte för att bli varm? Har i princip levt på pasta, ris, köttbullar och falukorv. Inte så nyttigt, men väldigt enkelt att laga =)


Festerna: Ganska lugna. En cider hemma och en öl eller två i baren, ganska billigt alltså. Tyvärr gick ju 60:- åt till entre och 20:- till att hänga in jackan, men det blev ändå ganska billigt. Roligt att dansa till musik och liveband. Synd att jag inte gillade det sista bandet bara...


Bussresorna: Sov sov sov, åt godis, sov sov sov. Men var fortfarande lika trött när vi nådde destinationerna. Men så är det ju när man sover på bussen, det är ingen bra djupsömn direkt...


Pengarna: Klarade jag mig på de 600:- som jag tagit med mej i kontanter? Svar: Ja!! Jag hade till och med 50 kronor kvar!! Jag hade i ju för sig förlängt skidhyra och liftkortet en dag men det betalade jag med kortet och det räknar jag inte. Jag hade redan innan skidresan tänkt hyra skidor en dag extra. Och de 1000:- jag betalade för skidorna när jag köpte dom räknar jag inte heller... =)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0