Ytterligare en sak ni har missat!


Jag har blivit bilägare!
Helt plötsligt bestämde jag mig, var och kollade på en bil. Blev lite kär, fjäskade lite för pappa som kom upp och kollade på den och "godkände" den.
Sen 15.000 kronor fattigare så var jag en Ford-kombi rikare.
Trevligt.
Elliott är väldigt nöjd med att ha hela bagagen för sig själv. Fattas bara lastgaller och gallergrindar också så är hundbilen komplett. Han är iofs väldigt duktig på att stanna kvar när jag öppnar luckan. Men det är ju skönt att ha en extra säkerthet om det finns en massa roliga saker utanför bilen.
Finns bara ett par små nackdelar med bilen, men dom kommer snart vara åtgärdade. En del av dom iallafall.
Det började med att bilen skakade en del när jag gasade i höga hastigheter.
Googlade och kom fram till att det nog är något skumt med drivaxeln. Säljaren trodde att det bara var bakhjulen som skulle balanseras. Kan väl säga att hon hade tur som hittade en ganska blåögd och alldeles för snäll köpare...
Var och balanserade däcken i förmiddags, och ja, det behövdes och ja, det blev bättre. Men inte på långa vägar bra.
Så jag åkte till verkstan idag så dom fick titta på bilen och som jag misstänkte så är det ett rejält glapp i en drivknut och hela högra drivaxeln behöver bytas. Till den nätta summan av 3.800:-
Men, jag måste säga, att det är faktiskt en helt okej summa. Har läst skräckhistorier om 5000-8000 och då ångrade jag nästan mitt bilköp lite.
 
Sen är ju AC:n paj också, men det lär jag ju inte lida av än på ett tag.
 
Men i övrigt är jag helnöjd. Den är röd och jättefin. Nästan ingen ytrost alls. Går jättetyst. Bra sikt, inga balkar som är i vägen så man kan sitta avslappnat bakåtlutad och fortfarande se allting. Bensinsnål, drar nästan mindre än mammas lilla Opel som jag lånat under sommarn.
Rolig fakta: Elliotts och bilens försäkring kostar lika mycket...
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0