Äntligen semester!!

Tre hela semesterdagar har jag avnjutit nu efter att ha jobbat häcken av mig i nio dagar. Eller ja, en del dagar var väldigt lugna och långtråkiga, men det är ju trevligt att djuren är friska iallafall!
 
Jobbade helgen och då hade vi fullt upp hela tiden, ett lagom gäng inskrivna, men en hel del patienter som kom in på akuten.
Måndag och tisdag var jag på operation, men där var det väldigt lugnt. Några små rutinoperationer och lite såromläggningar bara, men det var en rätt skön avslutning ändå. Jag skulle egentligen jobbat i onsdags också, men eftersom det var så väldigt lugnt bokat så frågade jag om jag kunde lägga in en semesterdag till där, och det gick fint.
Så i onsdags var jag ledig och då kom Martin hit. Efter en hundpromenad och lite småsen frukost så drog vi iväg på en liten shoppingrunda och hann med både IKEA, överskottsbolaget och ica. Vi åkte in på loppiset som brukar vara igång mittemot Bergvik också, men där var det igenbommat tyvärr. Är loppissugen men det är inga loppisar som dyker upp mitt framför mig så då är det svårt att gå på loppis...
Sen åkte vi hem och lagade mat. Panerad rödspätta med kokt färskpotatis och stuvad spenat. Så himla gott. Nästan så att jag skulle kunna äta det flera gånger i veckan tror jag. Om det inte vore för att rödspättan är både röd-, gul- och grönlistad av WWF och jag har så svårt att komma ihåg vilken rödspätta som är okej att köpa.
 
Igår åkte jag och Martin till Värmskogs café och mötte upp mamma, pappa och Peter för att få äta smaskiga räkmackor igen! Vi åt varsin, fast Peter åt såklart en köttbullemacka istället... Jag nöjde mig med en lite mindre räkmacka, för jag blev så proppmätt sist på den stora mackan. Nu blev jag alldeles lagom mätt så det råkade få plats en moccabakelse också.
När vi kom dit var vädret lite tråkigt, så vi satte oss inomhus och Elliott fick ligga kvar i bilen, men när räkmackorna var slut så började solen titta fram, så då flyttade vi oss till ett bord utomhus istället så att Elliott fick vara med och så satt vi där och drack kaffe i solskenet. Riktigt varmt och skönt var det!
Efter det så åkte familjen in till affärerna i stan men jag och Martin och Elliott åkte till Sörmon och promenerade.
Det som "bara" skulle vara en liten skogspromenad utvecklades till "oj, där är det en kantarel, undra om det finns fler". Och det fanns det, jösses i min lilla låda. Bara på väg tillbaks till bilen hittade vi kantareller så en hel bajspåse blev full! Tur att man som hundägare alltid har påsar med sig i fickan!
Har rensat dom nu ikväll och tänkte förvälla och frysa in dom sen.
Sen åkte vi till ett glasscafé på Kronoparken och mötte upp resten av familjen igen. Nu hade det ju hunnit gå ett par timmar så nu vart vi lite hungriga igen.
Så det blev kaffe och glass och ytterligare lite prat innan klockan blev dags för både familjen och Martin att åka hem åt varsitt håll.
Igår var ju dessutom bara andra gången Martin och min familj träffades. Första var en kortis på teatern. Och jag är så himla fascinerad för hur lätt det går. "Meet the family" ska ju alltid vara så himla nervöst och sådär, men trots det så känns det som att det bara rullar på utan problem. Ska det vara så här enkelt? Härligt är det iallafall!
Å så skönt att bara kunna vara lugn och avslappnad och inte behöva vara nervös hela tiden! =)
 
Idag har jag hängt med Elina hela dagen! Vi började inne i centrum för att leta upp gravidbyxor till Elina och så hittade hon ett par söta bebismössor och jag köpte mig en svamptork jag. Så jag ska ut och leta trattkantareller när nu det är dags.
När vi hade promenerat färdigt på stan och fått i oss lite mat på BK så blev vi fikasugna, så vi åkte hem och hämtade hundarna och åkte vidare till Mariebergsskogen där Elinas pojkvän Niklas jobbar. Så åt vi mjukglass i solskenet och sen gick vi runt i djurparken och tittade på alla djuren och djurbarnen som håller på att bli stora. Elliott var väldigt intresserad av dom belgiska jättekaninerna, getterna tyckte han var spännande att nosa på, men grisarna tyckte han lät jättekonstigt så då vart han alldeles stollig och började skälla istället. Fåren däremot tyckte han inte var nått att ha, dom stod ju bara där och bräkte.
Sen tog vi en promenad och gick sen och spelade minigolf. Jag vann! Tänka sig! Jag som inte ens är bra på minigolf. Men då är det bra att spela med folk (dvs Elina) som inte heller är bra på det! ^^
Å sen lät vi hundarna svalka sig i vattnet lite, Elliott simmade till och med litegrann och jag doppade mig åtminstone så långt som byxorna tillät utan att bli allför blöta..
En annan rolig grej som hände var att tågchauffören (till rundturståget) i Mariebergsskogen kom fram och sa "visst är det väl en hoffe?!" när jag och Elliott satt på en av parkbänkarna. Jag tycker att det är så roligt när det kommer hoffemänniskor och ser att det är en hoffe man har, och inte en "ovanligt stor golden retriever". Han hade själv en hovawart hemma, så han var tvungen att hälsa och Elliott visade sig från sitt allra bästaste hovawarthumör, fast ovanligt skötsam...
 
Simma ut (för att få tag i utkastat korvbröd).
 
Å simma in igen. Lugnt och sansat. Jag vill ha riktigt badväder så att jag kan göra honom sällskap på lite djupare vatten...
 
 
Å så är det viktigt att man ruskar lite på sig också så att matte inte behöver vara varm och torr...
 
 
Så fantastiskt härliga dagar! Jag älskar att ha semester och hoppas att resten av semester fortsätter på det här underbara sättet!
Imorgon ska jag ju till Martin igen, så det verkar ju lovande!
Det blir blåbärsplockning och eventuellt lite staketbyggande. Och så födelsedagsfest för en av Martins kompisar.
Och på söndag när vi slutat vara bakis så kommer Märit och hennes kille (som jag inte träffat än) upp och hälsar på i Sunne, så då ska vi försöka grilla lite. Hoppas på att det inte regnar och att myggen är lite snälla...
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0