Ytterligare en sak ni har missat!


Jag har blivit bilägare!
Helt plötsligt bestämde jag mig, var och kollade på en bil. Blev lite kär, fjäskade lite för pappa som kom upp och kollade på den och "godkände" den.
Sen 15.000 kronor fattigare så var jag en Ford-kombi rikare.
Trevligt.
Elliott är väldigt nöjd med att ha hela bagagen för sig själv. Fattas bara lastgaller och gallergrindar också så är hundbilen komplett. Han är iofs väldigt duktig på att stanna kvar när jag öppnar luckan. Men det är ju skönt att ha en extra säkerthet om det finns en massa roliga saker utanför bilen.
Finns bara ett par små nackdelar med bilen, men dom kommer snart vara åtgärdade. En del av dom iallafall.
Det började med att bilen skakade en del när jag gasade i höga hastigheter.
Googlade och kom fram till att det nog är något skumt med drivaxeln. Säljaren trodde att det bara var bakhjulen som skulle balanseras. Kan väl säga att hon hade tur som hittade en ganska blåögd och alldeles för snäll köpare...
Var och balanserade däcken i förmiddags, och ja, det behövdes och ja, det blev bättre. Men inte på långa vägar bra.
Så jag åkte till verkstan idag så dom fick titta på bilen och som jag misstänkte så är det ett rejält glapp i en drivknut och hela högra drivaxeln behöver bytas. Till den nätta summan av 3.800:-
Men, jag måste säga, att det är faktiskt en helt okej summa. Har läst skräckhistorier om 5000-8000 och då ångrade jag nästan mitt bilköp lite.
 
Sen är ju AC:n paj också, men det lär jag ju inte lida av än på ett tag.
 
Men i övrigt är jag helnöjd. Den är röd och jättefin. Nästan ingen ytrost alls. Går jättetyst. Bra sikt, inga balkar som är i vägen så man kan sitta avslappnat bakåtlutad och fortfarande se allting. Bensinsnål, drar nästan mindre än mammas lilla Opel som jag lånat under sommarn.
Rolig fakta: Elliotts och bilens försäkring kostar lika mycket...
 

Möhippa!

 
I lördags var det dags för Elinas möhippa. Vi har planerat hur länge som helst känns det som, och försökt hålla datumet hemligt och det lyckades vi med. I princip iallafall.
Dagen var jättetrevlig!
Det började med att vi åkte hem till henne på morgonen vid åtta och ringde på och bultade på dörren och kidnappade henne i bara morgonrocken.
Sen åkte vi hem till Casandra och åt frukost och dom som inte skulle köra bil fick lite champagne också.
Efter frukosten åkte vi till Karlskoga och Boda Borg. Jag har hört att det ska vara väldigt roligt och det var det. Men mycket svårare än vad jag hade trott. Det var fysiska utmaningar och intelligenstest och några blandade, och efter varje avklarat uppdrag fick man en stämpel.
Jag fick två stämplar. Av typ tjugofem möjliga...
Men ibland tror jag att man är för smart för sitt eget bästa. Man tror inte att det är den enklaste lösningen som är rätt, man tror att det ska vara svårare och mer långsökt, fast det egentligen inte är det. Och då har man helt plötsligt ingen aning om hur man ska lösa uppgifter...
Efter Boda Borg åkte vi tillbaks till Karlstad och bytte om till lite slappare kläder och gick in till stan och letade upp ett ställe där vi skulle testa på poledancing, alltså strippstångsdans.
Det var också roligt och fruktansvärt jobbigt.
Jag vet att jag inte är särskilt stark i armarna, men att jag var såhär svag...
Och vilken träningsvärk! Och vilka blåmärken! Tjohej.
Efter dansen hade Elina lite uppdrag som hon skulle slutföra och hon klarade av vartenda ett! Duktig tjej!
Och sen gick vi hem igen, bytte om till finare kläder och återvände in till stan för middag och utgång.
Åt gott lamm med palsternacksgrejs och sen friterad camembert med vaniljglass och varm hjortronsylt till efterrätt.
Måste säga att lammet var gott, men efterrätten den slog allt! Hade kunnat äta en portion till om den inte hade kostat dryga hundralappen...
Sen gick vi ut, först var vi på Harrys och sen var vi på Röda Rummet och sen, efter stängning och ännu lite senare vad det dags att åka hem och sova.
Sov rätt skönt efter en intensiv dag!
 

Uppdatering Elliott

 
Elliott och jag har varit på valpkurs två gånger. Det är väldigt intressant.
Mest intressant är det att se hur extremt dålig pli en del har på sina hundar.
Hur orkar dom med att ha en hund som sitter och skäller och piper hela tiden, trots att den sitter knappa metern ifrån sin ägare? Hur den stretar och drar och MÅSTE fram till allt och alla.
Då blir jag riktigt stolt över Elliott. Han är tyst. Och sitter jag på en stol så sitter eller ligger han bredvid och ofta somnar han till och med.
Sen testade vi på inkallning i olika former. Elliott sprang rätt alla gånger. Tror jag iallafall, jag satt ju vänd med ryggen mot honom så vad han gjorde på vägen vet jag ju faktiskt inte.
Men han brukar vara duktig, och det var ingen som sa något annat, så jag litar på att han var det den här gången också.
Han är ju väldigt följsam för det mesta. Är vi ute i skogen så är han inte många meter ifrån mig, och gömmer jag mig så piper han när han tappat bort mig.
 
13,4 kilo vägde han häromdagen.

Natti natti

Tenta nummer ett är avklarad och närträff nummer två är avklarad.
Tentan vete tusan hur den gick, men jag har ju skrivit den iallafall. Bara att vänta tre veckor och hoppas att jag faktiskt förstått uppgifterna.
I början så kändes det som att, tusan, det här har jag ju koll på! Jag har lärt mig det här! Jag har faktiskt fattat vad jag läst trots att det gått så himla trögt.
Jag satt, på riktigt, och LOG när jag skrev svaren på frågorna.
Sen vet jag inte riktigt vad som hände, på sista frågan kände jag mig plötsligt jätteosäker. Helt plötsligt kändes det som att jag fattat allting helt fel, att jag inte alls hade den kollen jag trodde jag hade. Att jag tänkte på ett sätt som man mycket väl kunde tänka på, men inte på det sättet som läraren tyckte att man skulle tänka på.
För den här kursen var inte fakta (känns det som) den var tankar, diskussioner och reflektioner men med referenser, inte ens egna sunda förnuft.
Aja. Orkar inte grubbla, försöker hålla kvar vid den där positiva känslan jag började med. Ett G är allt som krävs. Ett VG är bara plus i kanten.
 
Vi började även på nästa kurs såklart. Odontologi 1. En anatomikurs. En faktakurs.
U N D E R B A R T !
Och dessutom består kursen av en hel del saker jag redan kan. (Fast på djur då, men det mesta heter ju samma sak ändå.)
Hur tänderna namnges, hur dom räknas, hur många rötter dom har, lägesbenämningar, vävnader, skelett, muskler, nerver och blodkärl.
Okej, det har tillkommit en hel del nerver, blodkärl, muskler och skelettdelar jag faktiskt inte kan, men jag kan grunderna.
Jag kan dom där krångliga ologiska ytbenämningarna på tänderna, och jag fattar logiken i resten som jag ska lära mig. Jag vet vilken tand 14 och 27 är, jag vet vad som menas med mesialt och distalt. Och jag vet till och med vad en ameloblast är, vad den gör och när den finns i kroppen.
Bara att plugga glosor och titta på bilder.
Måste säga att jag älskar anatomi. Kan man få plugga anatomi resten av livet?
 
Och Elliott har varit jätteduktig under veckan. Jag har varit hemma hos honom på lunchrasten, rastat honom, aktiverat honom lite och slängt i mig min egen mat. Och det har funkat väldigt bra.
Han har verkat lugn när jag kommit hem, oftast har han gäspat stort och varit ganska nyvaken.
Några dagar har det varit lite kiss på golvet, så uppenbarligen har han ju varit vaken och kissat någon gång däremellan.
Men idag hade vi ett genombrott tror jag. Han sov hela natten utan att vakna och kissa och när jag kom hem på lunchen fanns det inget kiss någonstans.
Tror faktiskt att idag är den första dagen utan kiss på golvet.
Efter att skolan tog slut idag (vi gick bara till lunch) så åkte jag och träffade Märit och vi tog en tur i skogen med hela hundgänget.
Det var trevligt, men jobbigt. Mina ben är inte vana vid att gå i skog med stövlar på fötterna.
Men Elliott hade kul och blev ordentligt trött. Just nu sover han som en klubbad säl. Det är knappt så att jag vill väcka honom, men med både kvällsmat och massa vatten i kroppen så kommer han nog snart vara väldigt nödig, och ärligt talat så är jag rätt trött på att torka kiss...
 
Efter skogsturen så tog jag en tur till Ulvsby också, det var dags för Frejas andra spruta i grundvaccinationen, så nu är det avklarat också. Bara att vänta ett par månader till så kan hon få bli kastrerad också.
Freja gillar dock inte att åka bil. Hon låter inte särskilt mycket i vanliga fall, men jösses vad hon jamade både på väg till och från veterinären. Kändes lite som en Morgan i miniatyr, men han har ju blivit rätt duktig på att åka bil nu, jamar nästan bara när det svänger lite för mycket.
 
Nä, nu kommer jag inte på att skriva något mer, det kommer bara bli rörigt.
Kanske min hjärna är lika trött som Elliotts? Borde ha gått och lagt mig för en timme sen.
Imorrn tänkte jag att jag skulle vara duktig och plugga lite, eller iallafall skriva ut lite papper och ta helg sen. :)
RSS 2.0