Bästaste hunden!

Var iväg och testade på sökträning idag med Elliott.
Vi har bara testat det någon enstaka gång i skogen och då med hjälp av synintryck och diverse hjälper. Idag gömde sig två personer inne på ett "industriområdet", med grushögar, silos, trappor och allt möjligt konstigt.
 
Intressant utsikt från ett av gömställena.
 
 
Jag satte på Elliott tjänstetecknet för första gången, men definitivt inte sista, och släppte honom fri. Har ju inte något kommando på uppletning av folk än, så jag småpratade lite och taggade upp honom med hjälp av rösten och då verkade han fatta att något var på gång. Han kopplade på nosen direkt och verkade hitta vittring från personerna och efter bara en liten stund hittade han Märit sittandes inuti en grön metallmackapär. Å då blev han så glad så! Fick godis och massor med beröm, och sen gick vi vidare för att leta upp person nummer 2, och det tog inte lång tid. Vi hade knappt lämnat Märits gömställe förrän Elliott verkade ha full koll på vart Linda gömde sig.
Mera godis och massor med beröm, och svansen den viftade som bara den!
 
Syns på den suddiga svansen hur nöjd Elliott blev med att lyckas med uppgiften!
 
 
Det är krångligt att hitta folk som sitter högt upp första gången man testar denna typ av sök.
 
 
Sedan fick han titta på när Märit skuttade uppför en gallertrappa och sen släppte jag honom för att han skulle följa efter och "hitta henne". I början studsade han runt nedanför och hade sig, men när jag visade honom på trappen så klättrade han upp där utan problem. Gallret som var på den nya nivån var lite halvläskigt men när belöningen dök upp så var han lika glad som vanligt. Trappen var dock inte lika rolig på nervägen, men det gick det med.
 
En till av utsikterna och den obligatoriska belöningen när man blir upphittad. Vad vore hundlivet utan korv?
 
Märit och Linda gömde sig några gånger till och det märktes att han började bli lite trött, men oj vad han jobbade på bra, och till slut hittade han dom alla gångerna! Så himla duktig kille!
Han var så mycket bättre på det än vad jag någonsin kunnat föreställa mig, vilken näsa han har! Helt underbart roligt! Jag vill träna sök igen! :)
 
 
Elliotts syster Ellen travar uppför en gallertrappa som om hon aldrig gjort annat.
 
 
 
 
 

Dags att börja bli nervös igen nu då?

Idag har jag anmält Elliott till utställningen i Ransäter. Ingen liten och blygsam inofficiell utställning, utan en stor utställning med massor av hundar.
Får väl se om mattes nerver pallar eller inte. Om en dryg månad är det dags, så nu kanske jag på riktigt borde träna på att springa vänstervarv med Elliott utan att han studsar runt. Han är faktiskt ganska duktig på det, oftast iallafall. Men matte behöver träna lite för sin egen skull också.
Och så måste hon träna på att ställa upp honom så att han blir så snygg som han kan bli.
Mitt finaste hjärtegull är ju alltid en snygging, men det vore ju kul att ha det på papper också, även fast det egentligen inte är någon vits att ställa ut en brukshund utan bruksmeriter, men snart kanske det kommer också.
Så fort matte får tummen ur.

Sjukt trött...

Är mitt uppe i ett nio-dagars-pass just nu. Började jobba som vanligt i måndags och nu ska jag även jobba helgen och måndag, tisdag nästa vecka. Sen får jag ledigt över midsommar! Blir skönt med några extra dagars ledigt faktiskt. Just nu är jag så sjukt trött att jag skulle kunna somna här i soffan där jag sitter med datorn i knäet.
 
Somna i soffan var precis vad jag gjorde igår. När jag egentligen låg och läste. Vips så vaknade jag med boken uppslagen på bröstet... Jaja.
 
Det är så härligt väder just nu, men omställningen är så häftig att jag nästan blivit chockad av värmen. Lunchpromenaden på jobbet är nästan jobbigt varm och efter jobbet vill jag helst vänta till framåt kvällen med promenad. Elliott verkar ju inte vara särskilt påverkad av värmen, så honom kvittar det nog vilken tid på dygnet vi promenerar... Tänkte att jag skulle ta en sväng bort tills "hans" badplats och se hur det ser ut där lite senare.
Och ikväll ska jag även baka lite chokladbollar, för vi kom överens om att vi skulle ha lite smaskig fika med till jobbet imorrn! Man måste ju lyxa till det när man ska jobba helg faktiskt.
 
Idag har jag varit på vårdavdelningen, det har varit en ganska lugn dag och inte så många inskrivna. Värre var det i måndags, då hade vi 15 inskrivna tror jag. Det var lite körigt då kan man säga...
Men allt eftersom veckan gått har fler och fler fått åka hem och färre och färre har skrivits in. 
Det är kul att ha mycket att göra, och oftast behöver ju dom inskrivna faktiskt vara inskrivna av olika anledningar. Men det är så tråkigt ibland när antalet inskrivna gör att vårdkvalitén inte riktigt blir den man vill. Det är svårt att försöka få en matvägrande katt att börja äta om man inte har tid att sätta sig där och umgås lite. 
Hade en katt idag som var lite tveksam till maten, men jag satt där och pratade lite, klappade och kliade under hakan och kisse spann som en liten motor och när jag sen ställde matskålen framför så började hen knapra lite på bitarna, och när jag kom tillbaks lite senare var hälften uppätet.
Och har man patienter triangelmärkta, det vill säga, såna som är arga/rädda och kan tänka sig att anfall är bästa försvar, så blir det också mycket lättare att komma överens när man är lugn och inte behöver stressa.
 
Får väl se hur helgen blir. Hoppas att djuren håller sig friska iallafall!
 
Nu ska jag ställa ifrån mig datorn och läsa lite innan jag promenixar med Elliott. Har börjat läsa första boken i Game of Thrones-serien. Eller A Song of Ice and Fire heter väl serien egentligen. Det är ju bara första boken som heter A Game of Thrones. Boken är iallafall väldigt bra, jag har kommit in i historien och har jättesvårt att lägga ifrån mig boken på kvällarna...
 

Feliway och ättika.

Suck, jag som varit så förskonad. Är det nu det ska dra igång?

Häromveckan upptäckte jag att någon av katterna kissat i Elliott bädd. Bädden var ändå sunkig och söndertuggad och jobbade på övertid, så jag tänkte inte så mycket mer på det utan slängde bädden.
 
Köpte en ny och la in i sovrummet utan att något hände. Men så några dagar senare när jag ska sova luktar det kattkiss. Tittar och nosar runt och jovisst, nu är det kiss i bädden igen. Skurar av med såpa och sprayar med Urine off och allt man ska köra. 
Ytterligare några dagar senare så är det kiss på en handduk som legat slängd på golvet.
 
Droppen kom igår kväll när jag låg i sängen och läste och insåg att det ÄNNU en gång luktar kiss. Efter en liten stunds letande (för Elliotts bädd är tillfälligt undanflyttad) så hittar jag kiss i sängen! Någon (jag har en misstänkt...) har kissat  på mitt extratäcke som ligger i en hög nere vid fotändan, och det har runnit igenom så det är kommit ner på lakanet och in i bäddmadrassen.
Så lagom kul när man ska gå och lägga sig.
Google är min vän, så jag dumpar alla kissiga sängkläder i badkaret och häller på en ordentlig skvätt ättika och fyller upp badkaret med vatten. Bäddmadrassen är för stor för att göra nått åt så den sprayade jag med typ en halv flaska Urine off för att det skulle bli tillräckligt mycket för att tränga ner i madrassen.
 
Idag så har jag köpt en dosa Feliway och pluggat in i eluttaget, förhoppningsvis kan det ta udden av beteendet tills jag har listat ut vad som är fel på honom. Inget har förändrats så vitt jag kan komma på, iallafall inte under senaste månaden då beteendet uppkommit.
Ska ta med honom till jobbet någon dag för urin- och blodprov så får vi se om det visar något där. Känns ju som att det borde vara något fysiskt fel på honom eftersom han aldrig haft minsta tendens till att kissa på fel ställen förut.
 
Å imorgon ska jag försöka få med mig sängkläderna till jobbet så att dom får bli ordentligt tvättade. Att inte ha en egen tvättmaskin är pest.

9 år sedan!

 
 
 
Herre jösses, nu börjar jag snart känna mig gammal här.
 
I år är det 9 (nio!!) år sedan jag tog studenten.
Vart tusan har tiden tagit vägen?
 
 
Jag och den obligatoriska bebis-skylten!
 
Så här glad var jag när jag tagit studenten!
(Åh shit vad jag stör mig på att halsbandet ligger fel! Önskar att jag kunde åkt tillbaka i tiden och gått fram till mig själv och rättat till pärlorna så att dom legat symmetriskt...)
 
Kan ju ärligt säga att jag fällde inte en enda tår över att ta studenten, så jäkla skönt att va klar med gymnasiet så det var inte sant!
 
 
 
 
 

5 månader idag. <3

Tiden går fort när man har roligt säger dom, och det är verkligen sant. Fem månader har gått på ett litet kick och jag blir lite mer kär för varje dag som går.
Min allra finaste Martin, jag är så glad och lycklig att jag träffade dig!
 
 
 
 
 

Nu tar jag helgen!

Äntligen!!

Har jobbat en 7-dagars vecka den här veckan. Och idag gjorde jag sista kvällen. Fyra kvällar i rad är rätt jobbigt faktiskt, även om det är skönt med sovmorgnar. Dock har ju alla förmiddagar varit planerade så dom där sovmorgnarna har det inte blivit så mycket av.
 
I onsdags kväll var jag hemma hos Märit på Aloe vera-party. Köpte mig en hudkräm och en 100%-aloeveragel för att ha när (inte om) jag solbränner mig och ett läppcerat. Väldigt trevligt, även om den där aloe vera-sekten känns lite överdriven. Okej att aloe vera är bra till sårläkning, det vet jag också. Men ett mirakelmedel som funkar till allt? Det vete tusan. Dom hade en fluor"fri" tandkräm också, eller fluorlös som jag hellre skulle vilja kalla den. Förvånad över att jag inte gick igång på det mer än jag gjorde...
 
I torsdags var jag hos optikern för att skaffa nya glasögon. Dom jag har nu har blivit så repiga så jag ser snart inte ut längre... Det visade sig att jag ser snäppet bättre än sist. Intressant, eftersom jag trodde jag såg sämre, men ändå rätt bra. Om några år kanske jag har normal syn igen! Fick hem lite bågar att prova också, och jag har sån beslutsångest. Skickade lite bilder till Martin så han fick bolla med mig, och då kom jag fram till hur jag vill ha dom. Så imorrn ska jag dit och kolla om dom har några bågar som är precis som jag vill ha. :)
 
Igår förmiddag mötte jag upp Elina på Wayne's på förmiddagen och vi åt "frukost" och pratade om allt möjligt som hänt sen sist och lite till. Väldigt trevligt var det! Vi tog en sväng på Lagerhaus och mitticity och sådär när vi ändå hade tid över. Jag tyckte lite synd om mig själv av olika anledningar och var dessutom chokladsugen, så jag köpte dyra chokladtryfflar åt mig själv. Dom är snart slut. =)

Och idag på förmiddagen har jag varit på biltema och handlat åt pappa, han skickade en lång lista till mig på sånt han behövde... Den här gången fanns dessutom nästan allt, men en sak var slut såklart. Har nog aldrig varit på biltema utan att något fattats...
 
Idag var det rätt lugnt på jobbet iallafall, hyfsat stabila inneliggare och inte så många akutfall. Dock hade vi ett par hemska timmar direkt på eftermiddagen där 4 patienter blev avlivade inom loppet av en timme. Verkligen ingen rolig start på arbetsdagen, även om alla avlivningarna ändå var för djurens bästa.
 
Imorgon ska jag åka hem till mamma och pappa över dagen. Vi ska äta lunch på Rosellmagasinet och fira Mors Dag! Jag har köpt ett par presenter också som jag måste komma ihåg att packa in innan jag somnar. Köpte ju till och med nytt presentpapper igår för att ha och packa in det i.
 
Jag är ledig på tisdag också, men sen blir det tre dagars jobb innan det blir helg igen. På lördag ska jag vara tävlingssekreterare på min brukshundklubbs Elitspårtävling, och efter tävlingen får jag ÄNTLIGEN träffa Martin igen!! Saknar honom så himla mycket så jag håller nästan på att gå sönder. Jäkla helgjobb som ställer till det, och jäkla kvällsjobb som göra att våra scheman går i totalkrock. =(
 
Gonatt!
RSS 2.0