En inte så kort sammanfattning av semestern.

Jag vet inte ens hur jag ska kunna sammanfatta semestern på ett bra sätt. Jag har haft det så himla trevligt och det skulle inte göra något om jag fick några extra semesterdagar, men men.
 
Sitter hemma nu och väntar på att åka till jobbet. Börjar kvart i tio och jobbar natten. Samma sak imorgon. Vilket iofs innebär att jag är ledig resten av veckan. Men jag är så himla trött just nu, så jag vet inte hur jag ska lyckas hålla mig vaken hela natten... Hoppas att det finns saker att pyssla med.
 
Vad har jag gjort sen sist då? Jaa, var ska jag börja.
Jag har i princip bott hos Martin de senaste två veckorna, vilket har varit väldigt mysigt bara det. Väckas av tuppen klockan fyra på morgonen kanske inte är jättekul, men det är väldigt skönt att få somna om. Och lugnet sen. Å sällskapet så klart.
Har haft både Elliott och katterna med mig och vi har försökt vänja Skållan med sina nya kompisar, och det har väl gått rätt bra iallafall, även om hon inte är särskilt förtjust. Framför allt O'Malley är ju en bråkstake av rang uppenbarligen och förstår inte alls hennes jag-vill-bli-lämnad-ifred-signaler.
 
Märit och Joel kom på besök och då grillade vi en massa smaskiga grönsaker och halloumi och sådär. Jättegott och jättetrevligt och hundarna blev väldigt nöjda när dom fick lite rester. Även om Elliott kanske inte var sådär förtjust i squash så gick det ju faktiskt att tvinga i sig.
Och Elina och Niklas har också varit på besök, då hade vi räk- och kräftfest med ännu mer mat. Kräftor och räkor så klart, och potatissallad, västerbottenpaj och rödbeta direkt ifrån grönsakslandet. Jag har varit så mätt den här semestern så det är inte klokt.
Och så var vi även en sväng till Lysvik och gick på Mormors Glasscafé med Märit, Joel, Anna och Anna. Väldigt god glass! Och väldigt stor och bra portion! Vart jättemätt efteråt. Dom hade en egen liten specialité med "hundglass" också. Det vill säga man kunde beställa en glass till hunden vid sidan av, utan kostnad tror jag till och med. Då kom dom ut med en liten matskål med en kula vaniljglass i. Väldigt trevligt faktiskt, men Elliott blev utan, för han fick vänta i bilen istället. Men nästa gång kanske. :)
 
Vi har även varit hemma i Dalsland en sväng, ena dagen fick Elliott vara hos mamma och pappa medans jag och Martin åkte till Bengtsfors och cyklade dressin. Det var ju liksom på tiden för min del med tanke på att jag sommarjobbat där flera somrar men aldrig provat på.
Det var väldigt trevligt iallafall, inte riktigt så jobbigt som jag trott även fast det var rätt tungt i uppförsbackarna. Men jag och Martin turades om att cykla och tog oss två mil från Bengtsfors, dvs nästan till Gustavsfors innan vi vände. Sen åkte vi tillbaka till Kråkviken och stannade där och åt från våran picknickkorg innan vi fortsatte hemåt.
Efter att vi lämnat tillbaks dressinen så åkte vi och hämtade Elliott och sen fortsatte vi ner till Gesäter utanför Ed och hälsade på släktingar till Martin, där blev vi kvar över natten och sov över i husvagn. Det var himla mysigt. En riktig semester kräver nästan en natt (minst) i husvagn! Dagen efter hälsade vi på Martins farfar innan vi åkte tillbaks till Billingen, mellanlandade och åt grillat och sedan fortsatte upp till min ena kusin som hade födelsedagskalas, så då fick Martin träffa halva släkten på köpet. :)
 
Vi har vart på ett par till kalas, dels ett i närheten av där Martin bor när en av hans kompisar fyllde år, och nu i helgen som gick var vi på bröllopsfest med 50-talstema. Så då fick jag chansen att använda min prickiga klänning med tyllkjol igen.
 
Resten av tiden har vi spenderat hemma. Antingen i skogen med hunden, både på vanliga promenader men också för att plocka blåbär och kantareller och det blev en hel del som ligger i frysen nu och väntar på att ätas!
Och vi har gjort en himla massa saft. 18 flaskor blev det lite drygt!
Rabarbersaft med lime, hallonsaft, jordgubbssaft och svartvinbärssaft. Och så blev det två burkar jordgubbssylt av bärmoset som blev kvar efter att vi silat av saften också!
Och vi har grejat i trädgården, klippt gräsmattan och förberett delar av grönsakslandet så att det kan få bli planterat i nästa år. Tagit upp gul lök och vitlök och hängt upp på tork i uthuset.
Och börjat sätta upp staket runt grönsakslandet och brunnen så att hönsen kan få bli frigående. Som det är nu så vänder dom upp och ner på hela grönsakslandet om dom får chansen, så dom får lov att bo i hönsgården.
 
Och nu har jag säkert glömt bort massor med saker vi gjort. Det är ju fördelen när man inte sitter vid datorn hela tiden, då skriver man inte upp det man gör.
Dessutom glömde jag min kalender hos Martin när jag åkte hem så inte kan jag fuska och kolla där heller...
 
Igår kväll försökte jag sitta uppe länge för att börja vända på dygnet lite, men det gick ju sådär. Somnade väl vid halv ett och vaknade pigg och glad vid halv tio... Bara att gå upp och ut med hunden för det gick inte att sova längre ens om jag hade velat.
Och sen hade jag tvättid också så det har jag pysslat med under eftermiddagen. Och nu är det en timme kvar tills jag ska åka till jobbet. Har försökt ladda upp med lite kaffe men inte blir jag mycket piggare för det. Bara kissnödig...
 
Dessutom insåg jag igår kväll, efter att Martin åkt, att det är fruktansvärt deprimerande att sitta instängd i en lägenhet när man har fått börja uppskatta annat. Trevånings trapphus för att komma ut på gräsmattan och väl ute på gräsmattan är det dessutom inte lugnt och fridfullt och allt man hör är syrsorna som spelar, närå, där är det ett gäng högljudda ungar som springer runt och leker.
Inte ett ställe där jag gärna hänger direkt.
Men hundpromenaderna är ju trevliga iallafall, då kan man hålla sig till träddungarna och hästhagarna och bara andas och låtsas att suset man hör är vinden och inte bilarna på motorvägen...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0