En liten uppdatering

Det är väl så dags igen. Insåg att en hel hög med dagar hade passerat igen. 14 om man ska vara exakt.
På dessa dagar har jag hunnit med att genomföra seminariet (vi fick godkänt och jag har även fått godkänt på hela kursen) och skriva tentan. Tentan gick bra tror jag. Jag svarade på alla frågor och jag kunde inte komma på nått i efterhand som jag glömt bort, så förhoppningsvis räcker det.
Vore skönt att få lägga det bakom sig.
 
Jag, eller rättare sagt folket på verkstan, har även hunnit med att laga bilen. Den har ju haft svårt att starta nu hela vintern vilket är fruktansvärt irriterande Känns ju inte vidare bra när man måste försöka starta tjugo gånger bara för att få fart på bilen liksom.
Dom bytte några sladdar under motorhuven och det verkar ha gjort susen för sedan dess har den startat på första försöket varje gång trots temperaturväxlingar, fukt och en massa minusgrader.
 
Jag och Märit har varit väldigt duktiga och varit i träningshallen med hundarna ett par gånger i veckan.
Det är så kul att se vilka framsteg hundarna gör mellan varje gång trots att man, eller iallafall jag, inte tränar särskilt mycket mellan gångerna. Visst, jag tränar lite på varje promenad, lite kontakt, lite fotgående och nån snurr här och där. Men från att ha en vimsig, hormonstinn hanhund för några veckor sedan har jag nu en hund som lyssnar (iallafall mer än förut) och följer mig i fotgåendet med bra kontakt (nästan hela tiden). Coolt. Och det känns lovande inför framtiden.
Jag sitter och kikar på både lydnadsklass 1 och appellklass (som är första klassen i bruks) och funderar på hur mycket jag har kvar innan vi är tävlingsmässiga. Och det är ju några moment som vi inte har börjat med särskilt mycket än, och så är det klart att inga moment sitter helt hundra, och framförallt sitter inte momenten utan godis- och/eller lekbelöning mellan momenten. Men vi ska nog ändå försöka haka på någon träningstävling på klubben när snön börjar försvinna och se lite hur mycket som är kvar.
Kanske jag till och med vågar mig på någon tävling framåt sommar/höst. Det vore roligt, om nu mina tävlingsnerver klarar av det.
 
 
 
Och icke att förglömma, så har ju jag och Martin setts en del också. Så jag går på rosa moln för det mesta. =) Förra helgen var jag hemma hos honom, i huset i skogen bland snö och hönor och söta lilla Skrållan, och denna helgen kom han hit, till lägenheten i stan där man hör pipande lastbilar utanför fönstret så fort man vaknar, fast det finns många söta djur här också. Kontraster kontraster. =)
Jag vet inte riktigt hur många mil som krävs för att det ska klassas som ett distansförhållande, men 7,5 mil är ju inte nästgårds direkt. Så då är det tur att det finns helger. Synd bara att det är så många dagar mellan helgerna...
Avståndet gör det svårt att åka och ses lite spontant, särskilt när han är en sån där som är duktig på att gå och lägga sig tidigt på kvällarna och jag... inte är det, hmm.. Kommande helg ska vi ses igen, men helgen där på ska jag jobba kvällar hela helgen så då vet jag inte riktigt hur jag ska överleva. Får pussla lite så kan vi säkert ses ändå på nått vis.
 
Nepp, nu är det dags att sova faktiskt. Imorgon börjar jag jobba klockan åtta och det är ju bra att nån gång då och då gå och lägga sig på rätt sida om dygnet.

Måndag

Jaha, "ledig" måndag idag, betyder tentaplugg. Eller nått åt det hållet iallafall.
Tänkte att jag skulle logga in här och gnälla lite som omväxling till dom senaste inläggen.
 
Tenta på torsdag, men hjärnan har redan bestämt att jag har slutat plugga. Uppenbarligen.
Har suttit delar av förra veckan, delar av helgen och idag och läst i böckerna, skrivit anteckningar och svarat på gamla tentafrågor. Inte riktigt hunnit med så mycket som jag hade velat.
Har liksom ingen lust att plugga, och inte ens tidspressen har väckt mig ännu.
Har antagit att tentaångesten skulle sätta in idag men det har den inte gjort, vilket till viss del känns lite oroväckande. Jag vet inte om jag kan så mycket som behövs för att klara tentan och jag har ingen lust att plugga till omtenta och låna hem alla böcker igen när jag väl börjat jobba och kan göra roliga saker på min fritid istället. Typ pussas.
Och vara i skogen med Elliott i timmar.
 
Imorgon och på onsdag har vi dessutom seminarie och därmed muntlig redovisning igen. (Suck.)
Det är ju iallafall färdig, så det ska "bara" redovisas. Men jag hade ju tänkt att jag skulle träna på det några gånger innan så att jag känner mig lite säker på vad jag ska säga. Får väl ta och läsa igenom det innan jag somnar ikväll iallafall, så ordnar det sig nog.
Och på onsdag går vi bara halvdag, så då finns det lite tid kvar att tentaplugga där också. Då är det bara att läsa igenom alla anteckningar och nöta in dom i hjärnan och hoppas att det sitter kvar tillräckligt mycket där för att jag ska få minst 60% på tentan, för det betyder godkänt och avklarad kurs.
 
Å sen är det bara att hoppas på att folk på Djursjukhuset blir gravida och får barn så att jag kan få ett gravvik. Det vore nice.

Hundträning i dagarna två.

Både igår och idag var jag och Märit i hallen och tränade med hundarna.
Med varierande resultat.
Igår var Elliott jätteduktig, hade fin kontakt för det mesta och var lagom taggad inför uppgiften.
Idag var han snarare överladdad, stack ifrån mig flera gånger och skällde och härjade runt för sig själv en hel del. Men då och då skärpte han (och jag) iallafall till oss så det blev lite bra träning iallafall.
Igår fick jag stopp på honom när han gjorde så, men idag ville det sig inte riktigt.
 
Vi tränade rally, lekte lite med kamptrasan och tränade på att släppa på kommando, vilket gick väldigt bra när han insåg att han fick godis om han släppte. Och sen tränade vi även lite stillasittande kontakt och inkallning.
Sen försökte jag testa på lite kryp-träning också, men jag vet inte riktigt om Elliott fattade vad vi höll på med. Han var mer inne på någon slags blandning av stå-ligg-stå-träning och köra rumpan upp i taket. Men det får vi väl ordning på så småningom. :)
 
Nu ska jag plugga lite mer. Tenta på torsdag.
Och när jag tröttnat på plugget (vilket jag iofs redan har gjort) så ska jag röja upp lite och dra igång diskmaskinen.
Imorrn kommer Martin hit och hälsar på igen! <3

Elliott - planer och mål.

Hittade ett inlägg som jag skrev i januari förra året, där hade jag skrivit vad jag hade för planer för Elliott under 2014, så jag tänkte att jag skulle skriva ett nytt inlägg. Checka av de planer som uppfylldes och även fixa lite nya planer för detta året.
Så här i efterhand kan jag ju erkänna att mina mål kanske var lite orealistiska. Det är snäppet svårare och kräver snäppet mer tid att träna hund.
Framförallt kräver det att matten har lite koll och att hunden är mer intresserad av matte än allt annat spännande, lukter, omgivningar och så vidare.
Men jag känner att vi är på rätt spår i allafall, och dom senaste veckorna känns det som att mer och mer har börjat falla på plats. Dags att introducera lite nya moment snart tror jag.
 
Planerna inför 2014 var:
- Vill gå en kurs i tävlingslydnad - Det gjorde vi inte, men vi gick iallafall en grundkurs och en rallylydnadskurs. Två väldigt roliga och lärorika kurser!
- Vi ska träna mer spår, både personspår och blodspår. Införa längre spår och även vinklar - Blodspår har det inte blivit så mycket av, trots att jag har både blod och klövar i frysen. Personspår har det blivit desto fler och de har blivit både längre och klurigare, och någon gång har vi även lagt konkurrensspår vilket var väldigt intressant. Elliott är väldigt duktig på att spåra, och det är väldigt kul att se honom jobba. En period var han väldigt disträ och verkade tappa intresset för själva spåret och gick och nosade på annat istället. Men nu som senaste gångerna har han varit riktigt duktig.
- Träna in liggmarkering på spårapporter (alternativt apportering, har inte bestämt mig än) - Har bestämt mig för att jag ska ha liggmarkering, för det behöver han använda om/när vi ska gå patrullhundskurs. Plus att man slipper riskera söndertuggade apporter. :)
- Träna linförighet/fritt följ - Det har vi gjort, och det går bättre och bättre. Lite av det kommer ju naturligt eftersom vi tränat en del rally, men jag tror att vi behöver mer fritt följ-träning utan rallymomenten. Men det märks att han fattar mer och mer att det är kontakten med matte som belönas och inte "allt annat".
- Träna apportering - Vi har tränat, men fastnat på någon slags mellanplatå som inte ens är i närheten av apportering. Får ta och börja om på nytt med detta moment tror jag. 
- Träna "höger" och "vänster" apportering - Haha. Nä.
- Träna "alla tassar i låda" med en mindre låda - Nä, det här momentet blev lite tråkigt tyckte jag. Såg inte riktigt någon vits med det så det har lagts på hyllan.
- Träna "backa" - Japp, det har vi gjort och gör det fortfarande. Han fattar på ett ungefär vad det innebär, men det där med att backa rakt bakåt är inte så noga än så länge tydligen.
- Träna platsliggning - Det gör vi för fullt och han blir bättre och bättre. Har tränat med Märit och gänget några gånger och det går bra att ha sällskap bredvid också, han störs inte jättemycket av det och bryr sig inte så mycket. Däremot tröttnar han efter ett tag, reser sig gärna och springer runt och försöker dra igång en jage-lek med mig. Så det behöver vi träna mer på. Och längre tid.
- Träna på "stå" - Japp. Stå har han fattat. :)
- Göra MH i höst med resten av kullen - MH:t är avklarat och Elliott gjorde jättebra ifrån sig och gjorde sin matte väldigt stolt och nöjd!
- När han är 9 månader gammal får han börja tävla i viltspår, så då ska vi göra ett anlagsprov - Nej, något anlagsprov har vi inte hunnit med ännu.
- Får han godkänt på anlagsprovet ska vi fortsätta någon/några tävlingar i viltspår - Inga viltspårstävlingar ännu.
- Från 10 månaders ålder får han tävla lydnad, så då ska vi nog testa på en tävling i lydnadsklass I, om jag vågar och vi kan momenten - Nope, det är vi inte redo för än. Några av momenten saknas och flera behöver finputsas. Men vi är på G.
- Testa på agility (Träning från 12 mån, tävling från 18 mån) - Njae. Tror att Elliott är lite för stor för att få några bra resultat på tävling, och träna agility bara för att det är roligt har vi inte hunnit med.
- Vi ska även åka på någon utställning - En inofficiell utställning var vi på och där blev Elliott BIR, men någon mer utställning blev det inte då han har haft alla möjliga lustiga proportioner under året. :)
 
Planer 2015
Hmm, vad ska jag hitta på här för något då. Som är lite mer realistiska.
- Tävla mer Rallylydnad och ta nybörjartiteln.
- Träna sök
- Träna patrullstig
- Träna person- och blodspår
- Starta i anlagsklass
- Träna på moment i bruksappell och lägre klass
- Starta appellspår
- Träna på moment i lydnad
- Kanske starta lydnadsklass 1
- Gå kurs
- Eventuellt nån utställning
 
Mål 2015
- RLD N
- Starta viltspår, bli godkända
- Starta appellklass, bli uppflyttade

Ett vardagsinlägg om vardagliga saker.

Idag har jag pluggat med Marie inför seminariet nästa vecka. Vi satt på ett jättemysigt café inne i stan som heter Söta Grodan. Kaffet kanske inte var någon höjdare precis, men morotskakan som jag åt istället för frukost och salladen som blev försenad lunch var väldigt gott!
 
Tyvärr har jag suttit och snorat hela dagen och är rätt trött i huvudet, så just nu vill jag mest bara sova..
En förkylning smög sig på igår och den verkar ha blommat ut över natten. Men varken feber eller huvudvärk iallafall vilket ju är bra.
Dessutom är jag ju ändå så allmänt glad för närvarande, så en futtig förkylning kan inte göra särskilt mycket för att sänka mitt humör.
 
Igår jobbade jag och imorgon ska jag jobba igen. Igår var jag både på röntgen och på vård för det var lite folk sjuka. Kul och ganska mycket att göra. Imorgon ska jag jobba kväll så jag får väl se hur mycket det blir att göra då.
Börjar inte förrän 12 imorgon så det ska bli skönt med lite sovmorgon.
Och resten av veckan har jag tänkt ägna åt tentaplugg, det känns som att det börjar bli dags nu när det bara är 9 dagar kvar till tentan...
Fast på lördag får jag ledigt för då kommer Martin hit en sväng. Wihoo!!
 
Nu ska jag snart ut på promenad med Elliott, det har precis kommit lite snö så det blir nog en lycklig upptäckt för Elliott. Snö is the shit! Säger han. Sen ska jag hoppa in i bilen och köra bort den till verkstan för dom ska titta på den imorrn och hitta på nån bra förklaring till varför den är så jäkla svårstartad.
Jag tycker ju dock att det är lite typiskt att det skulle bli varmare nu, för dom senaste dagarna har bilen startat på första försöket igen. Till skillnad från när det var tio minusgrader och det tog 15-25 försök att få igång skrället.
Får skriva en lapp till mekanikern så att han får veta hur det varit innan utifall att bilen sköter sig imorrn.

Glada nyheter!!

På nyårsdagen blev det officiellt!
Jag är inte singel längre.
Det är ju tydligen så, att när man minst anar det och när man nästan slutat leta, då dyker Han upp.
Han som får mig att le utan att ens vara i närheten. Som gör att min mage pirrar för jämnan.
Det är så fascinerande. Vi har inte känt varandra så länge, men ändå så har jag redan lärt mig så mycket om honom och jag trivs så bra i hans sällskap att jag helst av allt aldrig skulle vilja lämna honom.
 
Men jag har upptäckt att det är rättså bra att längta också, även om det inte känns så under tiden man längtar.
 
Och imorrn ska vi ses igen! Bäst att passa på när man är ledig liksom!
 
Allihopa, det här är Martin.
Min pojkvän!
<3
 
 
 
 
(Ja, jag flinade lite när jag skrev där där sista)
 
RSS 2.0