<3 och utställningsrapport!

För varje dag jag spenderar i det lilla röda huset med vita knutar i Askerudssätter desto fler dagar vill jag spendera där.
Det har verkligen blivit ett paradis på jorden för mig.
Aldrig har jag väl varit så utvilad som efter varje helg jag spenderat där. Friskluften och tystnaden är helt fantastisk.
Helgen har varit både lugn och intensiv.
I lördags åkte vi till Vattenlandet i Sunne tillsammans med fyra av Martins vänner. Vi åkte en massa vattenrutschbanor, flöt runt sittandes uppblåsta dubbeldonuts i strömmen och satt och gottade oss i dom varma lagunerna.
Himla trevligt och roligt var det. Kul att få känna sig som en liten unge igen även fast vi sex nog höjde medelåldern rätt ordentligt...
Åkte hem och åt tacos efteråt. Man blir hungrig av att bada! Och sen åkte vi hem till det ena paret och spelade Dr. Mario. Elliott skulle få träffa en potentiell blivande kompis, men Elliott ville inte vara kompis med honom, så Elliott fick hänga ute i trädgården medans den andra hunden fick vara med inomhus. Elliott verkade lika nöjd med det. En hel inhängnad gräsmatta för sig själv liksom!
 
Innan vi somnade som stockar lite senare på kvällen ställde vi väckarklockan på alldeles-för-tidigt-för-att-vara-en-ledig-söndag. Dvs klockan 6. Usch.
Vi fixade lite mackor och saft till picknickkorgen, rastade hunden och plockade med utställningskoppel och belöningsgottor och sen åkte vi mot Ransäter.
Mötte upp Märit på parkeringen och gick för att leta upp ett bra ställe att slå upp tältet och ställa hundburarna. Hittade en finfin plats precis intill våran utställningsring.
Det tog inte så lång tid innan det var dags för Hovawartarna.
Elliott och jag gjorde vår officiella utställningsdebut i öppen klass mot en annan blond hane. Elliott skötte sig så himla bra, så jag blev så stolt över honom! Han travade jättefint, studsade inte nånting och stod still och verkade obrydd när domaren kände igenom honom.
Han fick ganska bra kritik, men i slutändan blev det ändå bara "Good" som betyg, vilket är tredje bästa. "Excellent" är bäst och "Very Good" är näst bäst. Sen finns det Sufficient och Disqualified och "KEP - Kan ej prissättas" också, men dom vill en ju verkligen inte ha!
Anledningen till att betyget blev "dåligt" trots fin kritik var för att domaren ville att Elliott skulle ha bredare, mer maskulint, huvudform och mer muskler i front och bakdel. En del av det kommer väl komma med åldern. Öppenklass tävlar man i från 24 månaders ålder, och Elliott har ju inte ens blivit 25 månader än, så det är väl i tidigaste laget kanske.
Sen ska jag försöka träna lite mer med honom. Lite pilatesboll och mer offroad i skogen. Och kanske ska jag försöka våga mig ut med honom på lite cykelturer. Måste bara komma över min rädsla att ramla av cykeln först... Hjälm, armbågs- och knäskydd och en kudde på rumpan vore bra att ha...
 
Men om man bortser från betyget, som ju egentligen inte alls är dåligt, så är jag väldigt nöjd med vår debut! Med tanke på hur studsig Elliott varit på de inofficiella utställningarna så hade jag aldrig kunnat tro att han skulle sköta sig så här bra!
 
Bättre gick det för Märit och hennes hundar!
Ellen fick Excellent och blev Bäst i Ras och fick CACIB (Som är något fint som jag inte kommer ihåg vad det betyder just nu). Bodil fick Excellent och vann cert! Och Agnes fick Very Good.
 
Eftersom Ellen blev BIR så skulle hon få ställa upp i gruppfinalen också. Så jag och Martin stannade kvar för att titta på den också. Tyvärr gick det inget vidare där, men det ska man tydligen inte bli förvånad över. Hovawarten är ingen utställningsras och domarna verkar knappt bry sig om att slänga ett öga åt deras håll.
(Egentligen är jag rätt anti-utställning då det ofta verkar vara stora hundar med mycket päls eller små hundar med intryckta näsor som premieras. Eller små hundar med mycket päls och stora hundar med intryckta näsor beroende på domarens tycke och smak...)
 
Sen åkte vi hem till Sunne igen och satt i soffan och sträcktittade på repriser av Hela Sverige Bakar. Slutade dock med att Martin tittade  på det och jag somnade i hans knä och missade finalprogrammet...
Men efter tuppluren blev jag iallafall pigg igen och fick sätta mig i bilen och köra hem till Karlstad.
 
Ännu en härlig helg!
 

Underlig arbetsvecka.

Har ett lite udda schema denna veckan. Känns nästan som jag jobbar halvtid eller nått.
I måndags var jag ledig eftersom jag jobbat natt i slutet av förra veckan.
I tisdags var jag på operation, spenderade hela förmiddagen med att ta tandsten och pilla ut några lösa framtänder på små vovvar.
I går jobbade jag kväll, och det var för en gångs skull ganska lugnt. Det kom in lite sårskador och sånt som vi fick ge lugnande och veterinären fick sy ihop, men värre än så blev det inte. Sen kom Märit som skulle jobba natt och hade med sig lite fika. Så då blev jag kvar lite efter arbetstid, fikade, drack varm choklad och badade Elliott så att han skulle vara ren och fin inför utställningen på söndag. Får väl se om det lyckas hålla i sig eller om han hoppar ner i nått dike längs vägen. Han fäller ju som jag vet inte vad just nu också, fullt i hela lägenheten med blonda hårtussar, så om domarn går på det spåret så blir det nog varken BIR eller BIM för Elliott.
Idag ska jag jobba natt, vilket innebär att jag börjar jobba 21.45.
Nu på förmiddagen har jag varit på stan och fikat på Wayne's med Elina, hennes mamma och två tjejer till och diskuterat lite olika feministiska saker. Riktigt trevligt! Sen gick vi en sväng på torget också, för det är någon slags internationell matfestival eller nått där. Köpte inget för jag var proppmätt efter fikat. Kunde ju inte bestämma mig för om jag skulle fika eller äta frukost, så det blev både en fralla och en kaka till kaffekoppen.
Nu ska jag snart iväg igen, har varit hemma en liten sväng. Ska ta och smörja in axlarna med lite solkräm och sen ta med mig hunden ut i skogen. Om vi överlever, hoppas att det är svalare i skogen än här, för annars blir det nog en väldigt kort promenad...
Sen ska jag hem till Märit och lämna av en tyllkjol, och där blir jag väl säkert kvar en liten stund också misstänker jag, det brukar bli så.
Sen blir det hem igen innan jobbet, ska åka hem till Martin imorrn efter att jag slutat så ikväll måste jag packa allt som ska med. Och det är lite grejer som ska med eftersom jag åker direkt ifrån honom till Ransäter på söndag. Så alla utställningsgrejer ska med. Vaccinationskort, medlemskort, nummerlapp, nummerlappshållare, vattenskål, vattenflaskor, kläder för både sol och regn eftersom man aldrig vet hur det blir, med mera med mera...
 
See ya later! Lär väl åtminstone rapportera om resultatet på söndag kväll. =)

Trevligt sällskap!

Då var en till helg slut då, men tack vare att jag jobbade natt onsdag och torsdag så är jag ledig imorgon! Wihoo!!
I fredags när jag slutade jobba (klockan kvart över sju på morgonen), så slurpade jag i mig en kopp kaffe och sen styrde jag bilen norrut, hem till Martin och somnade gott i hans säng istället för min egen. Väldigt mysigt att vakna av att han kom hem från jobbet.
När han väckt mig så var vi ute och grejade i trädgården, pratade med hönsen, hittade fina rader med morötter bland en massa ogräs, och drog upp enorma rädisor som borde dragits upp för ett par veckor sedan. Tittade till rödbetorna som snart kommer vara klara, precis som dom gula lökarna och potatisarna!!
Och så plockade vi rabarber och svängde ihop lite saft av!
Så åkte vi och handlade lite ingredienser till kvällsmat. Grönsaksstavar och dipsås!
 
I lördags vaknade vi till fint med enormt blåsigt väder, inte så mysigt att vara ute, men ut gick vi. Tog en långpromenad i skogen och letade efter kantareller! Hittade ett helg gäng och jag har sån tur att min pojkvän tycker om att plocka svamp, men inte äta dom, så jag fick med mig alla hem! Tre stycken kantarellsmörgåsar blev det! Nomnom!
Vi plockade fläderblommor också, och påbörjade en sats fläderblomssaft. Dom ska dock stå och dra i fem dygn tydligen, så den saften får Martin avsluta själv.
Sen lagade vi mat, en älggryta som blev så sjukt god! Helt stört att något så enkelt kan bli så gott. Dock tog det väl typ två timmar att laga, men ändå!
 
Idag har jag varit hemma hos Elina och fikat och druckit kaffe och pratat om allt möjligt! Och klappat på Teddy och Charlie. Helt sjukt vad små dom är nu när jag är van vid Elliotts storlek. Båda hundarna får plats i knäet samtidigt!
Å när jag var på väg hem mötte jag Märit i en vägkorsning, hon undrade om hon fick komma på kaffe, och det fick hon ju såklart. Så det var bara att åka hem och sätta på kaffekokaren!
Tänka sig vad mycket trevligt sällskap man kan få på en och samma dag/helg!
 
Sen Märit åkte hem har jag nästan bara latat mig, fast jag har iallafall skurat en kattlåda och satt in blodpudding i ugnen för att torka. Och imorrn har jag tvättid igen, så då jag resten av min smutstvätt bli ren. Sen måste jag försöka få in all ren tvätt i skåp och lådor också innan katterna hårat ner allting. Freja ÄLSKAR att ligga på ren tvätt...
Å till helgen ska Elliott ställas ut officiellt för första gången! Så då kommer jag ha ett betyg på hans skönhet. Å det är då blodpuddingen ska komma till användning. Blodpudding = skötsamhet = större chans till bra betyg. Om han inte blir så stollig över att få blodpudding så att han studsar istället för att trava...
 
Gonatt på er!

Dags för en liten catch up igen då!

Var ju ett "litet" tag sen jag bloggade sist. Igen.
Juni har tagit slut och halva juli har snart passerat och knappt har det varit någon sommar. Det finaste vädret brukar se till att hålla sig till de dagar jag jobbat, men då får man ju iallafall lite solsken på lunchpromenaden!
 
Har hunnit göra en massa saker, för några helger sedan följde jag med Martin och spelade rollspel igen! Lika roligt den här gången, nu har jag även skapat mig en riktig karaktär som ska få vara med på äventyr när jag har tid att vara med. Det blev en halvalv som jag döpte till Kiara. ^^
Samma helg va vi iväg in till Sunne en sväng och hälsade på hans föräldrar också, fick en liten rundtur i deras hus och fick en liten lektion i amerikanare av hans pappa. :)
Förra helgen åkte jag och Martin på roadtrip hem till Billingsfors och gick till Friluftsteatern och kollade på föreställningen som dom satte upp där i år. Det va väldigt trevligt.
Elliott fick följa med in och skötte sig väldigt bra under hela föreställningen, trots att han säkert tyckte det va rätt långtråkigt att vara stilla så länge. En liten stund i början av föreställningen fick han syn på människorna på scenen och tyckte dom va skumma så han morrade på dem. Men när jag berättat för honom att det inte var något man behövde bry sig om så la han sig tillrätta i gräset och somnade som en liten stock.
 
Efter föreställningen gick vi ut på gräsmattan och slängde ut en filt och satte oss och åt medhavd picknickmat. Det va jättemysigt! Å jättegott! Hemmagjord potatissallad, tunnbröd, sallad och grillad kyckling. Smask smask!
Sen åkte vi hemåt igen och Martin åkte vidare hem till sig för han håller på och målar huset så det går åt lite tid till det kan man säga.
 
Sen har jag mest jobbat, i skrivande stund kommer jag inte på något annat intressant att berätta om.
Många på jobbet har semester nu och vi har fått in ett gäng sommarvikarier som hjälper till.
Och eftersom jag är mer ordinarie än vad sommarvikarierna är så har jag fått vara på operation ganska mycket. Roligt och intensivt! Många sövningar har det blivit!
Denna veckan som precis passerat har jag jobbat helg också. Suck, men så är det. Det har varit en väldigt krävande helg. Mååånga inskrivna och många akutfall både på dagtid och kvällstid.
 
I söndags förmiddag kom mamma och pappa på besök, jag jobbade kväll så jag började ju inte förrän tre på eftermiddagen. Vi drack kaffe och fikade och sen åkte vi till ikea och käkade lunch. Så det var väldigt trevligt!
Mamma är rätt pigg för närvarande och har inte ont i ryggen längre så det är skönt. Hoppas att det kan få hålla sig så här ett tag nu.
 
Igår och idag är jag ledig eftersom jag jobbat sju dagar i sträck förra veckan. Igår var jag till däckverkstan och fick däcken balanserade för bilen har skakat så hemskt sen jag bytte till sommardäck (vilket var ett tag sen...).
Visade sig att dom va rätt ojämna, så det gjorde gott att få dem balanserade. Körde hem till Märit och fikade efteråt och då skakade det inte nånting längre! Så skönt!
Har till och med bokat tid för service så bilen ska få sig en ordentlig genomgång. Det är den nästan värd när den gick igenom besiktningen till och med. =)
 
Och idag latar jag mig mest, fast jag har tvättstugan bokad också så jag har kört ett par maskiner som ligger i torktumlaren nu och så är det två maskiner till på G. Tyvärr har jag ju en massa tvätt kvar så jag borde nog boka en tvättid till denna veckan. Jobbar ju natt nu på onsdag och torsdag så då har jag ju rätt mycket dagtid ledigt om jag inte sover bort den.
Sitter och dricker kaffe med havremjölk nu och väntar på att alarmet på mobilen ska ringa och tala om att tvättmaskinen är klar...
Tills dess sitter jag och skriver in jobbschemat för september och oktober i kalendern.
Mitt vikariat går ju egentligen ut nu i augusti, och jag har inte fått skriva på papper än för det nya gravvicket som jag blivit tillfrågad om jag är intresserad av. Men jag finns med i schemat så nästa vecka får jag väl påminna om dom där papperena...
 
Bye bye! Förhoppningsvis dröjer det inte tre veckor tills nästa blogginlägg...
RSS 2.0