Imorgon är det dags!

Slapparlördag? Nej inte direkt.
Idag har jag gjort allt som jag skjutit på hela veckan.
Städat, diskat och vattnat blommor.
Städat kattlådor och fyllt på ny sand.
Gått runt i lägenheten och letat upp saker som en valp kan tänkas hitta och tugga på och flyttat det till säkrare ställen.
Trätt på nya sofföverdraget på soffan, särskilt snyggt blev det inte, men kanske något mer lättstädat...
 
Kollat upp framtida kurslitteratur för studierna och till och med beställt några böcker. Kommer bli fattig bara av alla jäkla böcker som behövs.
Men jag är inte särskilt förvånad. Har väl omkring 15 böcker i hyllan som jag använde till djursjukskötarprogrammet. Tyvärr är det väl inte många, det vill säga typ ingen, som går att använda nu...
 
Imorgon klockan 10 kommer jag åka och hälsa på min valp för sista gången, några timmar senare kommer han få följa med mig hem.
Katterna har fått en Feliwayadapter inkopplad i väggen. Kanske kan det hjälpa övergången något. Om inte annat så hjälper det matte att tro det.
Just nu är dom avslappnade iallafall. O'Malley ligger bredvid mig i soffan och Morgan ligger bakom mig uppe på ryggstödet.
 
Det enda som återstår idag är att byta sängkläder och ta en dusch.
Kanske lika bra att göra det direkt, imorgon ska jag vara en pigg Jessica!!

Rapport från en blivande tandhygienist!

Jaha, då är man student igen då!
Två dagar har passerat, men i min hjärna känns det som fyra-fem stycken, och då har vi ändå inte pluggat särskilt mycket än.
Steget att gå från att springa runt på en djurklinik, ta blodprov, röntga, köra blodprov, söva patienter till att sitta stilla i en föreläsningssal känns jättestort.
Nästan konstigt att jag inte är mer rastlös än vad jag är...
Men, jag har iallafall varit (hyfsat) pigg på morgonen. Kommer i god tid till lektionsstart och trivs rätt bra med klassen. Även om det känns som att flera stycken inte riktigt tänkt till innan dom valt att plugga till tandhygienist.
 
Jag lämnar (iallafall tillfälligt) ett kvinnodominerat yrke för att byta till nästa kvinnodominerade yrke.
46 personer är vi i klassen för närvarande varav 3 stycken är killar...
Av de 43 tjejerna är det 5 stycken som heter Jessica varav jag då är en av dem.
Det är konstigt det där. Jag tycker inte att Jessica är ett särskilt vanligt namn.
Under hela min uppväxt vad jag den enda jag visste som hette Jessica, när jag började jobba på Solstaden var första gången jag fick umgås med en annan Jessica om dagarna.
Och så nu helt plötsligt är vi hur många som helst!
 
Klassen är dessutom indelad i mindre studiegrupper, så kallade "lärgruppper".
I min grupp är vi 6 tjejer. Hälften heter Jessica.
Så det är ju rätt lätt att lära sig namnen iallafall.
 
Som sagt så har vi inte plugga särskilt mycket än. Vi har mest haft information och introduktion de första dagarna. Fått träffa bibliotekarie, studentvägledare och sånt folk.
Ärligt talat, inte så himla skoj. Jag vill lära mig om tänder!
Men, första kursen vi läser handlar inte så mycket om just tänder.
Den handlar om lagar och regler, etik och moral, bara en massa svarta bokstäver på vita papper som man nästan glömmer bort så fort man läst dem.
I lärgrupperna ska vi göra tre grupparbeten och lämna in under dom kommande veckorna, där vi ska svara på lite olika frågor genom att studera alla lagtexter och sånt.
Men det blir nog rätt kul ändå, bara man kommer igång och får skriva lite. 
Senare i höst kommer vi läsa Odontologi 1 och Odontologi 2, och det är då det "riktiga" börjar.
Det är då vi ska lära oss muskler och skelett, blodkärl och nerver.
Och tydligen, innan den här terminen är slut, kommer vi ha börjat med kliniska övningar. Bland annat ska vi träna på att lägga bedövning på varandra... Läskigt!!
Och redan efter nyår ska vi ut på praktik.
Tyvärr får man inte önska praktikplats själv, men man blir iallafall tilldelad en plats så nära hemma som möjligt, så jag lär väl hamna i Karlstad iallafall, även om jag inte kommer få va hos min favorittandläkare. :(
 
Nu får det räcka för tillfället. Mer rapporter lär komma under veckan.
Sängen väntar. Imorgon börjar det på riktigt med föreläsningar hela dagen.
Men 8.30 - 16.30 är ju ändå en rätt skön dag.
Sovmorgon OCH sluta tidigt liksom!
 
 
 
 

Lördag

Tar en liten paus från att göra ingenting och skriver ett litet inlägg istället.
 
Har väl inte särskilt mycket nytt att komma med.
Var på en lägenhetsvisning i onsdags, en rätt fin lägenhet på Rud, bra storlek och tillräckligt fräsch. Dock låg utgångspriset nästan redan på min maxgräns så jag hade väl inte jättestora förhoppningar.
Och det blev som jag trodde, mäklaren ringde mig dagen efter och då hade de han ringt till före mig redan höjt priset på lägenheten med 50.000.
Får leta vidare. Ska kolla på två lägenheter på Bellevue i nästa vecka. Lite billigare, lite "sämre" (läs: mer ocentralt) läge. Håller tummarna för att dom är fina och inte ligger på tredje våningen...
 
Hade tänkt att jag skulle gå på hockey idag. Färjestad spelar European Thophy.
Inte för att den turneringen är något jag hurrar för egentligen, men lite hockey hade varit trevligt att se. Träffa folk man inte träffat på länge, höra hur puckarna dunsar mot sargen och höra måltutan ljuda och klacken sjunga.
Men det visade sig att jag inte läst tillräckligt noga (som vanligt) och att matchen är imorgon.
Och imorgon ska jag vakta Hovawartgänget, så då blir det ingen hockey.
Får väl se när det blir hockeydags för mig, med en liten valp är det ju inte så lätt att ta sig iväg på match, i alla fall inte om man tänkt sig se hela matchen...
 
För övrigt så älskar jag min nya telefon! (Samsung Galaxy S3 4G) 
Dels för att skärmen är så stor och bra. Jag trodde att det skulle vara jättejobbigt att byta från en så liten skärm till en som är nästan dubbelt så stor, men det är bara fördelar. Nu får texten jag skriver plats att synas samtidigt som jag skriver den, så att jag slipper missa en massa ord för att min hjärna inbillar sig att jag redan skrivit dem.
Dessutom får jag äntligen uppleva alla roliga spel som jag missat under tiden jag har haft den där lilla, lilla telefonen som bara vissa spel funkat på. 
Men nått av det jag gillar bäst är tangentbordsfunktionen Swype. Att inte behöva klicka på varenda bokstav utan bara svepa fingret lite lätt över bokstäverna och så förstår telefonen själv vilka ord jag vill skriva. 
Underbart. Smsandet går minst dubbelt så fort.  :)
 
Datorn funkar också bra, förutom att jag fick virus när jag installerade Firefox. Så jag fick avinstallera det och köra tusen olika (okej tre...) scanningsprogram för att få bort äcklet.
Men nu är jag av med det i alla fall. Dock vet jag inte om jag vågar/orkar ladda ner Firefox igen.
Jag hatar Internet Explorer, kommer inte alls överens med det på samma sätt som jag gör med Firefox. Massa funktioner som jag saknar.
Kanske måste chansa, eller kanske jag har kvar någon gammal setup-fil på den stationära datorn som jag kan flytta...
 
Nä, nog med tjötande. Måste nog återgå till att inte göra någonting igen.
Eller kanske städa, eller kanske se en film.
Eller kanske, men bara kanske, förbereda inför nästa vecka.
På måndag börjar ju skolan. Just nu känns det helt sjukt att jag ska börja plugga igen.
Bli distansstudent. Inte ha dagarna inrutade från 8-17 längre. Ha disciplin nog att faktiskt plugga utan att sitta på föreläsningar varje dag...
Tror det kan komma att bli en prövning. Men roligt ska det bli.
 
 
 

Nytt nytt nytt!

Skriver det här inlägget från min nya laptop!!
 
Tjoho, äntligen blev drömmen förverkligad och jag har fått (köpt) mig en alldeles egen bärbar dator!
Och det faktum att jag ska börja plugga var väl egentligen den utlösande faktorn till att jag faktiskt kände att jag hade behov av en laptop.
Vad ska man annars ha en laptop till när man bara sitter hemma liksom?
Inser dock att jag behöver fixa någon form av trådlöst internet... Att sitta med en nätverkssladd dragen över hela vardagsrumsgolvet funkar inte. Definitivt inte när man sitter med datorn på skolan...
 
15,6 tums skärm är det, en riktigt bra storlek känns det som. Bra överblick utan att det blir för stort.
Och tangentbordet är skönt, lätt att skriva och trevligt klickljud i knapparna. OCH ett numeriskt tangentbord!
 
"Råkade" köpa en Samsung Galaxy S3 4G när jag ändå storshoppade.
Min "gamla" Sony Ericsson Xperia X10 mini har varit bra, men sedan jag badade den i en kopp hett te i våras så har den inte varit sig själv alla gånger. Känns som att den ger upp mer och mer för varje vecka, så ikväll ska jag sätta mig och föra över alla foton till datorn och se till att jag får med mig telefonnumrena på simkortet.
Sen är det jag som byter telefon!
Kommer bli ovant dock. Storlekskillnaden är enorm!!

Degerfors - GAIS

Har tagit en paus i städandet, diskande och tvättsorterandet.
Ibland känns det som att jag inte gör annat än ovanstående, men så påminner jag mig själv att jag bara tänker på att jag borde göra ovanstående väldigt ofta, men faktiskt utför sysslorna ganska sällan.
 
Kommande vecka är jag ledig från jobbet och ska vara kennelflicka istället, så därför vill jag, för en gång skull, lämna lägenheten´i gott skick så att jag inte måste städa det första jag gör när jag kommer hem.
 
Men innan det är dags för att umgås med hundar och valpar dygnet runt så ska jag, Elina och Sebastian åka och kolla på fotboll!
Sebastian är GAIS-supporter och jag och Elina har planerat att lära oss att tycka om att se på fotboll, så då passade det bra när GAIS ska spela bortamatch i Degerfors, dit är det ju inte särskilt långt (tydligen).
Önska oss lycka till. Hoppas att vädret håller sig okej, här i Karlstad regnar det.
2 x 45 minuter plus paus och förlängningsminuter i ösregn känns inte jättelockande...
 
Nä. NU är lunchen intaget, dags att göra klart hushållssysslorna, om en timme bär det iväg mot Degerfors och Stora Valla.
RSS 2.0