Förberedelser...

Har spenderat större delen av dagen med att förbereda mig inför nattjobb i "dagarna" tre.
På måndag klockan 07:15 börjar (förhoppningsvis) min helg. Men då får jag långhelg iallafall! =)
 
Har fixat lite mataktigt att ha med mig. Det är så svårt att veta vad man ska äta när man jobbar natt. För matpauser måste man ju ta, men en microvärmd matlåda är inte riktigt passande på natten, för så hungrig blir iallafall inte jag. Vill mest bara ha något att tugga på.
Så idag har jag kokat ett gäng av mina fina Askerrudssättriska ägg, ett par av dem fick hoppa ner i en tonfiskröra tillsammans med creme fraiche, majonäs, majs, bostongurka, vitlök, scharlottenlök, salt, citronpeppar och cayennepeppar. Och så tar jag med lite köpebröd som jag ska ha det till.
Dom andra gjorde jag en "sås" till, på lika delar majonäs, bostongurka och ajvar relish. För kaviar och salt är tråkigt. Den där såsen blev riktigt god, lite udda fast ändå påminner den om hamburgerdressing typ.
Får väl se om magen blir alldeles lagom mätt och glad på det.
Och blir den inte det så ska jag testa någon ny havredryck från Oatly någon av nätterna, tror att dom hette Breakfast, eller Almost like breakfast eller nått åt det hållet. Den ena ska smaka mango/passion och den andra blåbär-nånting. Låter gott, fast man vet ju aldrig riktigt med havredryck, en del jag har smakat är ju mest mjöliga...
 
Jag har även varit ute med Elliott såklart, tog en sväng upp på "berget" här med flexikopplet så att han skulle få röra på sig lite mer. Elliott fick ett ryck och jag stod på en hal fläck så ett tag trodde jag nästan att det skulle bli Stubben - Flexikopplet 2-0, men flexit överlevde, så det kanske står 1-1 nu då...
Men jag hade med mig korv och när jag ropade på Elliott så sansade han sig och kom in till mig. Borde kanske alltid ha korv i fickorna? Han blir alldeles fruktansvärt uppmärksam på mig när han vet att det finns korv iallafall. Nästan onödigt uppmärksam.
 
Det blir inte bara jobb i helgen iallafall. Martin kommer hit en sväng på dagen imorgon, efter att jag sovit och innan jag börjar jobba igen. Och på söndag blir det nog feministfika för andra gången, dock lär jag väl inte vara särskilt delaktig eftersom jag antagligen kommer vara sjukt trött, men det blir nog intressant att bara vara med och lyssna. Vem vet, jag kanske blir riktigt filosofisk när jag är trött?
 
Nu ska jag tupplura lite i soffan en stund, det är snart dags att ta en sväng ut med Elliottet igen.

Dagvilsen vecka och fullspäckad helg!

I måndags och tisdags jobbade jag natt för första gången på Djursjukhuset.
Första natten var det en hel del att göra, mycket patienter och många medicineringar. Framåt fyra-tiden började det lugna ner sig och jag började se fram emot att sluta klockan 07:15 och åka hem och sova.
En timma senare ringde det på dörren och vips hade vi en hund som behövde kejsarsnittas framför oss.
Så då var det bara att skaka tröttheten ur kroppen och köra på. Kejsarsnitt är ju dock något som piggar upp en ganska mycket. Allt gick bra och fyra friska valpar fick åka hem med sin mamma lite senare.
Dock betydde det övertid för mig och väldigt svårt att sova när jag väl kommit hem.
Andra natten var lugnare, då var det bara medicineringar och hålla koll på dom inneliggande patienterna som gällde. Och försöka göra något åt den överfulla tunnan med smutstvätt. Tappade räkningen på hur många maskiner jag körde, men det blev tomt i tunnan iallafall!
 
Sen blev det onsdag morgon och ledigt resten av veckan. Sov bort halva onsdagen, egentligen hade jag tänkt spendera några timmar i min egen tvättstuga, men jag var alldeles för trött för att kunna hålla mig vaken så det får bli nästa vecka istället.
På torsdagen blev det lite patrullträning för Elliott, han fick köra både ljud- och vindmarkering. Ljudmarkeringen börjar han få ganska bra koll på, men vindmarkeringen var lite svårare, dels för att det var första gången och vinden inte riktigt låg i den riktningen jag förväntade mig, men sen tror jag att han var lite övertaggad i början och inte riktigt hade kopplat på näsan. Men jisses vad glad han blev när han hittade figuranten (Märit).
 
I fredags åkte jag till jobbet en sväng och fick mig en TBE-vaccinspruta i armen (en humansköterska som kom dit och gjorde det, so don't worry). Känns ganska vettigt att vaccinera sig mot TBE (Fästingburen hjärnhinneinflammation) nu när jag spenderar mer tid i skogen än tidigare. Och fästingar finns det ju gott om. Och TBE går inte direkt att behandla heller...
Efter det så åkte jag hem och plockade med mig allt jag behövde och så styrde jag och Elliott till Sunne.
Åkte hem till Martin som precis slutat jobba och hjälpte till (dvs tittade på) när han eldade i pannan för att få lite värme i huset. Sen åkte vi och handlade middagsingredienser och sen åkte vi hem och lagade lasagne. Mums mums! Har dessutom en låda med mig hem som jag ska ha till lunch imorrn.
På lördagen åkte vi till hans ena syster i Arvika och var med på systerdotterns första barnkalas, och jag fick träffa hela hans familj och lite till.
Det var väldigt trevligt och inte alls så nervöst som jag trodde att det skulle vara. Men det underlättar ju när familjen säger att dom sett fram emot att träffa mig och när en har en varm hand att hålla i. ^^
Dom fick träffa Elliott också och han gjorde också ett gott intryck, mestadels iallafall.
 
Sen åkte jag därifrån och hemåt igen, för att ta en promenix med Elliott innan jag tog bussen hem till Nil på inflyttningsfest!
Väldigt trevligt hade vi, mycket prat och skratt och musiklyssnande och chipsätande, och ju senare på kvällen det blev desto djupare blev diskussionerna inne i köket. Jag hade med mig både vin och cider och blev dessutom bjuden på ett par shottar, så jag var mer än lagom rund under fötterna. Tur att vi mest satt på våra stolar...
Sen tog jag sista bussen hem, knatade hem från hållplatsen, upp i lägenheten, hämta hunden och ut på en någorlunda uppfriskande promenad. Dock var det iskallt ute i natt så jag höll på att frysa ihjäl.
Mådde inte toppen när jag vaknade idag direkt... Det där med hur mycket man ska dricka är nog en läxa man aldrig kommer lära sig. Om man inte typ slutar dricka helt och hållet.
Skönt med sovmorgon iallafall, och lite promenader med hunden, och så en pizza framåt eftermiddagen så nu är jag nästan helt återställd.
Tänkte lägga mig tidigt idag men det sket sig visst som vanligt, men nu är det alldeles strax läggdags iallafall.
Imorgon börjar nästa vecka, dagtidsjobb måndag-torsdag och sen nattjobb fredag, lördag och söndag. Men sen är jag ledig ända fram till den sjunde april tack vare fridagar efter natt, en semesterdag och "påsklov". Woop woop!!
 
Gonatt på er!

Fullspäckad vecka!

Helgen som nyligen passerat var en väldigt trevlig helg och jag fick träffa många av mina favoritpersoner.
 
I fredags efter jobbet åkte jag hem till Billingsfors och hälsade på. På lördagen åkte vi ut till Stenebygrytan och åt middag för att fira pappas födelsedag samt fars dag lite sådär i efterskott.
Och jag passade även på att fråga mamma om hon ville klippa mig, så det gjorde hon, vilket var väldigt välbehövligt. Hade nästan tänkt ta mig till en frisör för topparna var så slitna så håret tovade sig som tusan. Men det är så meckigt att passa in frisörtid (fast framför allt är det jobbigt att ringa och boka den).
På söndagen åkte jag till Elina och träffade henne för första gången på jag vet inte hur länge (iallafall alldeles för länge) och för att hjälpa henne färga håret och senare på kvällen träffade jag Märit och ett par till från jobbet för musikquiz på Rockbaren.
Och lite tidigare på dagen hade jag fått en spontan idé som gjorde det möjligt för mig att åka och spendera resten av söndagen samt början av måndagen hos Martin. <3 Det var välbehövligt! Och väldigt smidigt när både han och jag jobbar kväll, för då gör det inget om det tar dryga timmen att åka till jobbet, vi hann till och med ha sovmorgon!
 
Igår var jag och Elliott på lydnadskurs. Vi tränade lite kontakt och fokusering, inkallning för att göra av med lite myror i brallan (han hade gott om dem). Sen testade vi även på vittringsapportering och det gick ganska så bra, tills han insåg att han kunde smita med en av pinnarna och få idiotryck och ha kul på egen hand.
Vi testade även på rutan (ett moment i tävlingslydnad) och det gick riktigt bra. Jag vet inte om Elliott förstod vad det var han gjorde, men han gjorde iallafall rätt vilket ledde till att han fick glada tillrop och fick leka med leksak tillsammans med matte. Väldigt duktig pojk som var väldigt trött på kvällen. Matte var rätt trött hon också...
 
Och idag har det gått i ett också. Har jobbat hela dagen, och efter jobbet åkte jag till brukshundsklubben för att fixa mat till en kurs som dom skulle ha, och när det var avverkat så åkte jag till Elina igen för att fixa resten av hennes tvåfärgade hår.
Och nu sitter jag hemma. Har precis ätit ett par mackor med makrill och ska nog ramla in i duschen en sväng innan jag lägger huvudet på kudden och somnar som en stock.
Imorrn jobbar jag eftermiddag, vilket betyder att jag börjar klockan 12. Så det blir en liten sovmorgon iallafall. Känns som att det behövs!
 
Natti natti på er alla människobarn. <3

Ett inlägg mitt i natten när jag egentligen borde sova...

Dags för ett inlägg igen. Fick lite inspiration, så då tänkte jag att det var bäst att skriva lite.
 
Har jobbat kväll idag, och igår också. Igår var det väldigt rörigt, totalkaos när jag kom, massor med hemgångar och massa behandlingar och medicineringar på vård så jag kände mig alldeles snurrig. Och det fortsatte resten av kvällen. Några patienter fick gå hem, men så skrev vi in lika många till.
Men man lär sig väldigt mycket av att jobba på en stor klinik. Denna veckan har jag fått ge mediciner som jag aldrig hört talas om tidigare. Men kul är det! Framförallt är det kul att se sjuka patienter bli friska, tyvärr är det ju dock många sjuka patienter som inte blir friska, hur gärna man än skulle vilja det, och hur mycket man än kämpar med att mata dem och ge mediciner för att hålla dem igång.
Omvårdnad är lite pyssligt, helst av allt skulle jag vilja kunna ta mig tid att sitta inne i djurens burar och hålla dem sällskap en stund då och då. Det funkar när man har få inskrivna, men när man har många inskrivna och många olika medicineringar då blir det inte så mycket tid över till den typen av "sidogöra".
 
Imorgon ska jag jobba vanligt dagpass på mottagningen, ska bli lite skönt att börja klockan åtta igen konstigt nog, dock måste jag ju lägga mig snart så att jag kan hinna bli pigg tills dess.
Vi ska också ha hygienutbildning imorrn, ska bli intressant att se vad det handlar om. Utöver att använda handsprit oftare än man tror.
 
Till helgen kommer jag drabbas av pojkvänsabstinens för jag ska hem till Billingen en sväng. Pappa har fyllt år så jag ska dit och säga grattis i efterskott och bara hänga lite. Tänkte försöka hinna baka något att ta med hem också.
Och vem försöker jag lura egentligen? Jag har redan pojkvänsabstinens trots att han åkte härifrån så sent som i förrgår... Jag antar att det är baksidan av ett distansförhållande. Om nu 7,5 mil är tillräckligt långt för att räknas som distans...
 
Måste även visa vilka fina ägg jag fick av Martin sist jag var där.
Fina färgglada ägg från hans egna hönor. Mycket roligare att äta än tråkiga vita köpeägg!
 
 
 
Gonatt på er!
RSS 2.0