Lördag

Idag har jag äntligen tvättat!
Massor med rena kläder och sängkläder och lite som hänger på tork i badrummet som inte hann torka innan tvättiden tog slut.
Dessutom lyckades jag klura ut hur mangeln fungerade, så idag har jag dessutom manglat alla nytvättade sängkläder!
Hur underbart är det inte?

Dock kommer jag nog aldrig ha flyt med tvättstugan, det känns inte så iallafall.
I tvättstugan finns en stor (perfekt till mina jättelass med handdukar och sängkläder) tvättmaskin och en liten (perfekt till dom mindre lassen linnen och övrigt).
Tror ni att den stora tvättmaskinen fungerade då?
Nehej då inte det. Fick pressa in allt i den lilla istället.. Det gick ju, men det tog dubbelt så lång tid allting, eftersom jag bara kunde köra en maskin i taget, så jag fick inte riktigt allt tvättat.
En del toppar och grejer kunde jag iallafall tvätta förhand, så det mesta blev rent.
Men nu har jag iallafall bokat en tid om två veckor igen, så då får jag ta det då istället.

Nu blir det till att lägga in allt det rena i skåpet. Sen ska jag försöka ägna resten av kvällen åt storstädning.

Imorgon ska jag till Rud, för då är det något slags möte i Supporterklubben som jag ska på. Har ingen direkt koll på vad det skulle handla om, men det kan ju vara kul att träffa lite hockeyfolk iallafall...

Morgan förresten, han är friskförklarad!! Nytt njurvärde togs i måndags och det hade sjunkit från 212 till 198. Troligtvis kan det ha varit urinvägsinfektionen som påverkade njurarna.
Skönt!!

Jobbet

Jag älskar mitt jobb!
Vissa dagar går man nästan och längtar efter att dagen ska ta slut, men idag ville jag nästan inte gå hem ifrån jobbet.
Det är konstigt hur en del dagar kan vara alldeles fantastiska, utan att man riktigt kan sätta fingret på vad det är som gjort dagen så bra...
Helt plötsligt hade det blivit lunchtid, och sen helt plötsligt var klockan tre, och sen helt plötsligt hade jag visst slutat för tjugo minuter sedan...

Hehe.

Nu är det soffmys med kissarna. Lite tv-tittande och ihopplockning av tvätt inför imorgon förmiddag.
Sen ska jag väl kanske fixa nått att äta också...

Dagens duktiga...

... katter.
Eller egentligen gårdagens nu när jag tittar på vad klockan hunnit bli.

* Morgan som satt alldeles stilla under tandborstningen.

* O'Malley som nästan satt hyfsat still iallafall under öronrengöringen.

* O'Malley som har stenkoll på hur aktivitetsbollen med mat funkar, det går snabbare och snabbare för honom att få i sig en portion... :)

* Morgan som gick och kräktes upp en hårboll - i kattlådan!! Där kan man snacka väluppfostrad kisse!

<3

JAAA!!

Glädjetjut!!

Rickard Wallin
Rickard Wallin
Rickard Rickard
RICKARD WALLIN


Printscreen från farjestadsbk.se


Mycket bättre än så här kan det inte bli!!

Helt underbart!!

Bästa nyheten den här månaden!!

Jag längtar tills säsongsstart!!!

Hahah

Det finns skön nostalig, skönare nostalgi och så finns den här!!



Go'natt!

Dagens "Duktiga Jessica"

* Boka tvättstugetid - Check! Nu på lördag 10-14. Äntligen!

* Göra rent öronen på O'Malley - Check!
Mal hälsar: Fy satan vad det kliar!! Jag måste klia bort öronrengöringsmedlet, klia klia klia!!

* Borsta tänderna på båda kissarna - Check!
Mal hälsar: Men måste du hålla fast mig?! Usch! Äckligt!
Morgis hälsar: Åh är det Bucacat på borsten? Ge mig!! Mer!! Borsta meer!!!

Bucacat är ju egentligen ingen tandkräm, utan en tandpasta som bara ska smetas på tandköttet i överkäken och "work it's magic" därifrån, men Morgan hälsar till alla kattmattar där ute på nätet att Bucacat faktiskt är tusen gånger godare än vatten! Och tvåtusen gånger godare än den däringa tandkrämen med "fisk"smak. Med Bucacat på tandborsten är det nästan helt uthärdligt att få tänderna borstade, iallafall om man får lite extra bucacat efteråt!!

Mer om kattandvård kommer kunna läsas i mitt projektarbete som är publicerat och offentligt om några veckor, för den som är intresserad... :)

Tonsillit...

Idag opererade vi bort tonsillerna på två hundar, och jag kände nästan för att lägga mej på operationsbordet själv så att veterinären fick skära bort mina tonsiller också.
Jag har så ONT i halsen!
Svalget är både rött och blått och gult och vitt.
Efter att jag slutat jobbet förut cyklade jag till affären och köpte vaniljglass, hur underbart skönt var det inte att smaska i sig vaniljglassen då?
Gott och kallt för halsen!!
Sen gjorde jag det "smarta" draget att äta en TacoGorbys också.
I-N-T-E bra. Både smulorna och köttfärsen sved som tusan.

Så nu sitter jag och dricker kallt kaffe med mycket mjölk i.
En macciato skulle man kunna säga, fast omvänd.
Mjölk fläckad med kaffe... :)

Imorgon är det inget kvällsjobb, utan helt vanlig dagtid, så jag sitter och funderar på vad jag ska hitta på på eftermiddagen. Nån träning blir det ju inte tal på med tanke på halsen iallafall... :(
Ska skutta ner i källarn och se om det råkar finnas någon tvättid ledig.
Jag MÅSTE verkligen tvätta snart! Lådorna börjar nästan bli tomma...

Sonntag

Återigen vaknar jag upp med en sån där äcklig förkylningskänsla bak i svalget.
Jag VILL inte bli sjuk!!

Det konstigaste är ju att alla gånger jag känt så här tidigare under året, så har jag faktiskt hållit mig frisk på något mirakulöst vänster...

Idag är det söndag iallafall...
På dagordningen finns tre saker.
* Tandarbete: Jag blev inte klar. Min uppenbarligen alldeles för trötta hjärna lyckades inte få någon ordning på vare sig tandborstning eller tandfoder.
* Bronsmatchen: Sverige - Tyskland. Nu ska jag kolla upp vilken tid den faktiskt går. Om den inte redan har börjat...
* Städa: Igår planterade jag om mina tomatskott i balkonglådor, men det ligger fortfarande lite jord kvar på golvet... Behöver dammsuga och torka golven. Och plocka iordning rent allmänt. Tyvärr brukar såna saker bli sista prioritet, så vi får väl se om jag hinner med det idag...

Books books books!

Hittade en lista lite utöver det vanliga hos MadaboutZooey, som jag tänkte skulle vara lite skoj att fylla i.
(Jag vet, klockan är halv fyra... Men jag sitter faktiskt uppe och har en jätteeffektiv period just nu, har nästan skrivit klart mitt tandarbete. En timme till, och sen är det klart. Pausar lite bara...)

Som läsare är jag: Fast i gamla spår. Läser i princip bara chicklitt/romantik. Egentligen lite tråkigt, alla böcker är likadana, men å andra sidan brukar deckare och sånt inte tilltala mig speciellt mycket.
Science Fiction och Fantasy kan däremot vara trevligt, har fastnat för Eragonserien och skulle vilja hitta någon mer fantasyserie att gilla, men inte en med 1000 böcker som måste läsas i följd...

Som bloggare är jag: Skriver nästan bara om det finns något intressant att skriva om, förutom när jag uppdaterar med helt meningslösa inlägg lite då och då. Tenderar dock att spara allt intressant i flera dagar så att jag publicerar tre-fyra inlägg samtidigt istället för ett om dagen...

Senast lästa bok: Flickan från ovan av Alice Sebold. Har inte helt läst klart den än, men jag har läst den en gång tidigare. Den har ju nyss kommit ut som film, och jag har nästan funderat på att se den, men jag vet inte ja... Första gången jag läste boken berörde den mig nått oerhört, men denna gången känns den mest konstig, rörig och kom-till-poängen-nån-gång-då. Funderar på att faktiskt inte läsa klart den och börja på nästa bok istället...

Senast påbörjade bok: Se ovan. Men jag ska alldeles alldeles snart börja på Brisingr av Christoffer Paolini tänkte jag. Har köpt den nu precis, den kom nyss ut som pocket och jag längtar verkligen efter att läsa den!! Fast frågan är om man inte borde läsa om Eragon och Den Äldste innan, så att man har alla händelser färskt i minne.

Senast köpta bok/böcker: Köpte tre böcker samtidigt sist jag handlade. Brisingr av Christoffer Paolini, Freja av Johanne Hildebrant och Sushi för nybörjare av Marian Keyes. Freja är en helt fantastisk bok. Har läst den en gång tidigare för några år sedan, och nu har den kommit på pocket så det ska bli kul att läsa om den. Hoppas bara att Idun och Saga också kommer ut snart. Det är en trilogi väl värd att läsa!

Favoritdeckarförfattare: Jag har faktiskt aldrig tyckt att riktiga deckare varit speciellt roligt att läsa. Nån gång har jag läst nån Mankell (typ tvingat mig igenom den). Däremot läste jag nog 30-40 Kitty-böcker när jag var yngre... Fast det är ju inte direkt deckare, haha.

Jag läser allt av:
Sophie Kinsella, Marian Keyes, Sandra Brown och Nora Roberts (nästan).

Jag läser helst inte (genre/författare): Deckare/kriminalromaner, biografier och serier som bara fortsätter och fortsätter och fortsätter. Har velat börja läsa Sagan om Isfolket egentligen, men problemet med var man ska få tag på alla typ 40-50 böcker eller hur många dom nu är (som väl helst ska läsas i ordning...) har gjort att jag helt enkelt inte orkat.

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
Djursjukvård, djursjukvård, djursjukvård...

Förutom svenska läser jag gärna: Engelska. Jag ÄLSKAR att läsa på engelska! Twilightböckerna SKA läsas på engelska!! Även Eragon-serien skulle jag vilja läsa på engelska. Men varför ska böckerna behöva vara dyrare på engelska än på svenska för??

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Brisingr av Christoffer Paolini återigen eftersom jag inte hunnit börja på den... Men under den boken ligger definitivt Freja.

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Hmm, vet inte faktiskt. Eftersom jag precis fått hem Brisingr, så har jag nog inte någon på önskelistan just nu. Eller jo förresten, nästa En Shopaholic-bok, vilken det nu är... :)

När jag går på antikvariat letar jag alltid:
Om jag kan låtsas att antikvariat och Second Hand är samma sak säger jag såhär: Jag brukar ofta leta efter lite äldre böcker av författare jag läser mycket av nu. Typ deras första böcker och sådär. Sen tycker jag det är kul att köpa lite alla möjliga böcker på Second Hand, just för att dom är så billiga. Då spelar det inte så stor roll om böckerna är bra eller inte. Sist jag var på Second Hand köpte jag Eldfångaren av Nicholas Evans (han som skrev Mannen som kunde tala med hästar) för den har mamma sagt att den skulle vara bra. Den har jag dock inte hunnit läsa ännu...

Hahaha

Bra Jessica!
Sverige - Danmark-matchen började klockan 16, inte klockan 20.
Sverige vann med 4-2 och allas vår underbare älskade Wallin gjorde ett av målen!!

Efter VårRuset!

Nu har jag sprungit klart, varvat ner, fått min medalj och min gratisproverpåse!

Gissa om jag klarade av mitt mål eller inte?!

Jag klarade det!!!
36 minuter blankt!
Och oförskämt fräsch efter målgång. Kanske inte dom första femton sekunderna, hehe, men sen lugnade pulsen ner sig ganska snabbt efter min slutspurt!

En medalj rikare! :D
Och en gratisproverpåse innehållande en banan, några Weetabix, ett par Chokladhavredrycker från Oatly (Jättegoda faktiskt!!) och nån slags tranbärsjuiceaktig dricka, har inte vågat testa den ännu...

Nu blir det MAAAT och VM-ishockey Sverige - Danmark, jag vet ju inte ens vad det står ännu!
Heja Sverige!!

Inför VårRuset!

Snart är det dags!
Fjärilarna sprattlar omkring i magen som om dom vore berusade!
Fy tusan vad nervös jag är.

Underbart löparväder är det också.
Regnskurar, åska och kvalmigt.
Förhoppningsvis hinner det åska såpass mycket innan startskottet så att luften blir lite skönare, annars blir det inte roligt att ta sig runt!

Skulle ha min pulsklocka på mig också, men när jag skulle sätta på mig den alldeles nyss upptäckte jag att batteriet var heldött.
Skit också. Ingen pulsövervakning och inget tidtagarur...
Jaja.

Det finns en klocka vid mål iallafall, så jag kommer kunna få ett ganska bra hum om vilken tid jag får.
Allt mellan 35 och 40 minuter är mitt mål.
Skulle det råka gå fortare så gör det inte så mycket. :)

Grattis mamma som fyller år idag dessutom!!!

Tandarbete.

Det tar sig!
Idag fick jag tag i två artiklar till, så nu har jag en himla massa förebyggande åtgärder för att förhindra gingivit och parodontit hos katt...
Hur jag ska få ner arbetet till tre sidor har jag dock inte lyckats lista ut ännu.
Hårdbantning på riktigt där.
Och vetenskaplig svenska, jag känner mig helt lost ibland. Dessutom har jag upptäckt att tv-ljud och musik gör att jag inte kan skriva vetenskapligt över huvud taget.
Största möjliga tyssssss-tnad, typ.

Idag är jag stolt över mig själv.
Jag röntgade kindtänderna på en katt och röntgenbilderna blev gôrbra!! :D
Ingen okbåge i vägen för rötterna där inte!!
Tyvärr hade katten en rotspetsabscess och blev en kindtand fattigare, men mina bilder blev bra!!

Imorgon jobbar jag kvällen, och snart är det VårRuset!!
Jag är peppad till tusen, men har nån skum slags träningsvärk i höfterna som jag hoppas går över tills dess.

Typiskt...

Tandkursprojektarbetet (äckligt långt ord, jag vet inte hur jag ska förkorta det...) går bra för en gångs skull.
Imorse hade jag en massa kladdiga anteckningar på lösa papper.
Nu har jag en massa nästan fullständiga meningar i ett Worddokument.
Men det är nog tur att jag inte ska skicka in det än...
Vad sägs om den här meningen till exempel?

"Polyphosphate salts (natriumpolyfosfat) täckta kulor, blandas med saliven och tar åt sig kalciumet förhindrar att placken mineraliserads."

Kulor? Vadåför kulor? Vad tar åt sig kalciumet? Är det kalciumet som tar åt sig? Mineraliserads? Svenska? Grammatik? Hej och hå vad roligt jag kommer ha när jag ska göra vetenskaplig svenska av det här arbetet...

Det "värsta" är att jag har skrivit ungefär hälften av det jag tänkt skriva, men jag har redan kommit upp i cirka 3 sidor text. Totalt med alla andra sidor är arbetet 11 sidor just nu...
Helt plötsligt måste jag nog börja förkorta och klippa bort saker ur mitt arbete, och jag som gått och trott att jag inte haft tillräckligt med fakta...

Dessutom håller batteriet på att ta slut i tangentbordet igen, så ibland får det för sig att hoppa över lite bokstäver... Jippie...

Celebrity Spotting

Christian Berglund på Konsum :)

Ett bildinlägg.

Här kommer ett bildinlägg med diverse bilder jag tänkt lägga upp, men som suttit fast inuti kameran.
Nu har jag äntligen skaffat mej en ny kamerasladd.
Med tanke på att jag hade bilder på förra årets julgran i kameran så har min kamerasladd tydligen varit borttappad ganska länge.

Enjoy!

Min alldeles enga underbara matchtröja!!!



Min "nya" vårjacka som jag köpte på Stadium för en evighet sedan!
Den är iallafall helt fantastisk. Vindtät, regntät och varm fast ändå tunn.
Märke: Everest



En gång när jag var på hockey köpte jag med mig ett ark med gnuggistatueringar hem.
Testade tre olika placeringar, i nacken, på höftbenet och vid vristen.
Blev kär i tatueringen på benet, den fick sitta kvar tills den slet bort sig själv, vilket var en vecka eller nått sånt. När den var borta saknade jag den!
Tre månader gammal bild, nu för tiden syns faktiskt höftbenet på riktigt :D


Min favorit!!


Nja... Var lite svårt att få dit den själv, så den blev lite korvig, dessutom hamnade den för långt ner. Och dessutom har jag ju en annan tatuering planerad på skulderbladet, som inte går ihop med Färjestadskölden, hur snygg den än är!!


Enda felet var att gnuggistatueringen var lite liten i storlek.
Undrar vilken tatuerare i Karlstad som gör den snyggaste skölden...

Måste bara VÅGA bestämma mig och ta kontakt med honom också...

Skärp dig för f*n!!

Jag blir helt tokig på mig själv!
HUR ska jag kunna få nått vettigt gjort när jag aldrig går och lägger mig på kvällen, och aldrig går upp ur sängen på morgonen.
Det är ju helt hopplöst känns det som, och jag vet inte hur jag ska göra för att ändra på mig.
Eller jo, det vet jag väl iofs, men det är hopplöst iallafall...

Förra helgen struntade jag i att gå och lägga mej en natt och sov på förmiddagen istället.
Igår var jag vaken till fyra, kollade på Mannen som kunde tala med hästar även fast jag redan vet hur den slutar.
Tänkte att jag skulle köra en kort natt och sova till tio, sen åka in till stan, hämta min nummerlapp, dubbelkolla vart Koriander ligger, åka hem och duscha, plugga lite tandkurs, platta håret, fundera på vad jag ska ha för kläder ikväll.

Nu är klockan snart halv fyra och det enda jag hunnit göra är att äta frukost. Ni kan ju gissa när jag gick upp... Inte var det klockan tio iallafall... :(



Ryktet säger iallafall att Rickard Wallin i princip är klar för FBK. DET vore inte helt fel!!
Skriver han på är det bara en win-win-situation. Antingen får vi RW i Färjestad nästa säsong, eller så stjäl NHL honom ifrån oss, och då får klubben en massa pengar som man kan lägga på typ Lubos Bartecko som ersättare...

Frädag!

Numinsann är det frädag på riktigt!!
Äntligen!!
Ikväll blir det tv, blandat med hockey och odontologikursarbete.
Får väl se hur jag lyckas kombinera det... ;)

Imorgon är det mera tandkurs, och sen ska jag in en sväng till stan och hämta min nummerlapp till VårRuset på torsdag! Längtar som bara den, men är lite orolig för att jag inte kommer nå mitt mål. Har inte varit tillräckligt duktig på löpbandet.
Å andra sidan, så får jag mer fart utomhus när jag ska springa om alla långsamma promenerare som envisas med att ställa sig i springa-startfältet!!
Dessutom, jämfört med dom två andra VårRusen jag sprungit så är detta det jag tränat mest inför, så det borde gå bättre iår.

Imorgon ska jag dessutom kanske ut på kvällen! Till Koriander.
Ska vara nån slags SATS-kväll där.
Ingen aning vad det innebär, mer än att det förhoppningsvis kommer bli lite drinkar och massor med dans!!
Evigheter sen jag var ute sist!
Ska bli riktigt skoj.

Nu ska jag placera mig i soffan men Morgan och alla mina papper...

Sovit ikapp...

Igår vid sjutiden satt jag vid datorn coh surfade runt på alla mina dagliga ställen som "måste" kollas upp.
Jag hade förberett en skål med dipp som stod och tog smak i kylskåpet, och i skafferiet väntade chipspåsen på att öppnas.
Så närmade sig klockan åtta och jag tänkte, ja nu ska jag kolla på Talang för en gångs skull.

Ett par minuter senare kom jag på, nej just det, det är ju faktiskt inte fredag idag...

Sen bestämde jag mig för att gå in i sovrummet och gosa med Morgan en liten stund innan jag satte mig med chipsen och en film, istället för Talang. :)

Problemet var bara att jag kom inte ur sovrummet förrän för en timma sedan...
Sängen var så skön så skön, och jag var så trött så trött, så innan jag visste ordet av så hade jag somnat.
Fullt påklädd (iofs i mysbyxor) ovanpå täcket.

Hade tänkt mig ut på inlines idag, men det är så blött och kallt och äckligt, så jag håller mig nog inomhus med mitt tandarbete istället.

... och mina chips, som fortfarande inte blivit uppätna...

Njurfoder...

Köpte hem lite njurfoder ifrån jobbet häromdagen för att testa vad Morgan kan tänka sig att äta utifall att han behöver gå över från sitt seniorfoder till njurfodret.
På jobbet kan jag välja mellan Specifics FKW, Hill's k/d i burk eller bitar i sås i påse, och Royal Canin har bitar i sås i påse i kyckling-, biff- och tonfisksmak.

Den första han fick prova var RC's kyckling. Smaskens. Den var nästan slut innan jag lagt upp den i skålen!
Nästa gång fick han prova k/d i såsvarianten och den tog slut lika fort i princip.
Idag däremot öppnade jag FKW'n till honom.
Först skuttade han mot skålen med stora steg. Sen tvärstannade han. Luktade på maten och ryggade undan. Luktade en gång till, backade ett par steg ifrån skålen och vände sina stora gula ögon emot mig.
- Menar du verkligen att jag ska äta DET DÄR?? Är du alldeles helt ifrån vettet?
- Nähä okej då, du slipper, sa jag. Och så fick O'Malley äta FKW istället. Han är en slasktratt.
- Men du kan få testa k/d-burken istället, den kanske är godare?

Så jag öppnade k/d'n. En plåtburk. Plåtburkar är alltid intressanta, men inte i det här fallet.
Denna maten genomgick samma undersökning som den förra, fast inte med lika stor entusiasm.
- Hörru, matte. Kan du inte hitta på nått bättre än det där så får det faktiskt va...
- Men du måste ju äta nånting Morgan!
- Ge mej nått som är ätbart då.
Så jag öppnade RC's biffsmakande bitar i sås.
Tveksamt sniffande.
- Nja...
- Men om du får tre grönisar ovanpå då?
- Suck, jaja okej då. Jag kan väl äta lite iallafall.
Och så åt han halva portionen så långsamt han bara kunde.

Så nu får O'Malley njuta av FKW och k/d dom närmaste måltiderna.
En sak jag är ganska stolt, eller rättare sagt tackar min lyckliga stjärna, för är att mina katter tycks ha begåvats med stålmagar. Inga tvåveckors foderövergångar och dåliga magar så långt ögat kan nå!
(Eller så är skillanden mellan Hill's/Royal Canin/Specific så minimal att det inte pajar några magar att byta emellan dom)

God Morgon!

Om en liten stund kommer mamma och pappa hit. Dom är en sväng på IKEA innan, sen ska vi åka och äta på MAX och senare i eftermiddag ska vi dra oss till Sundstaaulan (ingen aning om vart den ligger) för att lyssna på Jessica Andersson och Song of Joy.
Ska bli skojigt.

Har vaknat ganska nyligen...
Nån gång igår kväll försvann mitt omdöme helt och hållet.
Satt uppe och surfade alldeles för länge.
Till slut var jag så trött att jag inte var trött längre.
Klockan 04 satte jag igång New Moon.
Underbar film!

När New Moon var klar startade jag lite musik och började diska och tömma sopsäckar.
När klockan började närma sig 08 gick jag och la mig.

Hej, runtsnurrat dygn!!

Plattat hår :D

Riksbyggen Stiftelsen Karlstadhus

Vilket jäkla skämt!!

Information obefintlig.

Jag är så arg så jag vet inte vart jag ska ta vägen!!
Tydligen "stänger" tvättstugan klockan sex på lördagar, så jag kommer inte få nån tvätt tvättad idag.
Var finns information om när tvättstugan har öppet? Va? Va!? VA!!?

För någon månad sedan hade jag tvättid en lördag klockan sju, då funkade inte tvättstugan heller! Betydde det att det första tvättpasset inte finns på lördagar?
Och att det alltså bara finns två tvättpass på lördagar? Tvättpass som är fullbokade tre veckor framåt?
Och på söndagar får man inte tvätta över huvud taget!!
Hur ska jag kunna få nått tvättat? Jag vet ju aldrig när jag kommer hem på eftermiddagarna??

Information tack jävla pajasföretag.

Snart får jag köpa mej en egen tvättmaskin för så här funkar det ju inte att hålla på.

En sväng på stan.

Imorse hade jag tvättid mellan sju och tio.
Satte mobilen på ringning halv sju, och när klockan ringde bestämde jag mig för att snooza en gång och sen skutta ner till tvättstugan.
Efter ett tag vaknade jag igen och funderade på varför det tog så lång tid innan mobilen plingade igen.
Då visade det sig att klockan var 9:59 och mobilen hade tydligen bestämt sig för att stänga av snoozen.
Suck. Missade exakt hela min tvättid.

Som tur var så var kvällspasset obokat, så nu ska jag tvätta klockan sex istället...

Idag har jag varit ute på stan en sväng.
Fika på Royal med Nil. (Börjar bli en vana :D )
En vända på köpcentrumena.
Spenderade lite pengar på hårvårdsgrejer, örhängen och lite småplock på Panduro som ska bli ett jättetjusigt Makramearmband.
Svart "läder"tråd och silvriga pärlor med vit och grön strass.

Kommer bli jättefint, iallafall är det det i min fantasi, gäller bara att mina fingrar kan fixa till det också...

Till slut!

Idag lyckades jag äntligen!
Dom senaste fyra månaderna har jag samlat stämplar på SATS och efter elva veckor, en veckas sjukdom och två veckors "nä jag orkar inte träna idag" har jag ÄNTLIGEN samlat på mig alla stämplarna som behövdes.
Så idag fick jag en SATS-väska!

Visst är den tjusig?
Nu kan jag äntligen byta ut min fula träningspåse mot en tusen gånger fräschare väska.
Med ens blir det bra mkt roligare att träna :D


Idag tränade jag lite löpband, lite inlinesliknandemaskinträning och lite styrka.
Ganska lagom.
Märkte dock att konditionen försvinner ruskigt snabbt.
Dom två senaste veckorna har jag inte tränat nånting och nu orkar jag inte vara på löpbandet i fem kilometer, eller så är det jävlaranamat som har sjunkit.
Men nu är det bara två veckor kvar till VårRuset, dags att få till dom där fem kilometrarna!!

hm

grj

O'Malley

Bara en liten bild för att visa vilken tok O'Malley är. (Som om det hade kunnat undgå någon)

Häromdagen upptäckte han dessutom att det gick att hoppa upp på mina Billy-bokhyllor i vardagsrummet, så nu
har han en ny utkiksplats där uppe...

Mumsig matlåda!

Med en oerhört tjusig bild från mobilkameran kommer jag nu visa ett alldeles underbart matlåderecept.
Något såhär gott var det faktiskt länge sedan jag åt.


1. Koka ris.
2. Lägg fyra portionsbitar lax i en ugnsform och salta.
3. Mosa varlfri fetaost i en skål.
4. Blanda fetaosten med denna


Italiensk pastasås med tomat och oliver. (Hackade tomater med olivbitar i)
5. Häll blandningen över laxen.
6. Ställ in laxen i 200 grader i 25 minuter.
7. Ät!!

Huuuur gott som helst!! (Om man gillar lax och oliver hehe)
 

Först och främst!!

I förmiddags blev det officiellt!
Martin Sevc återvänder till Färjestad, för 2 år!

Snacka om att det var ren och skär lycka som präglade morgonen, och egentligen hela dagen tack vare detta!
Kom på mig själv med att gå och flina och vissla glada toner på jobbet hela dagen och kvällen, haha!



Vítejte zpátky na Färjestad!

Plattång.

Nåväl, det var ju det här jag ville komma till med att jag var ute på Bergvik.
Precis när jag skulle gå ut till cykeln upptäckte jag att dom ju har Teknikmagasinet där ute!

Så in i affärn gick jag, och så sa jag "Hej, jag ska ha en plattång. En Gama."

Tjoff tjoff, så gick jag därifrån 699:- fattigare men en grym plattång rikare.

Så nu har jag ägnat en liten stund åt att platta mitt hår.
Vilken sjukt grym plattång!
Dom (väldigt få) gångerna jag plattat håret tidigare har det sett för jävligt ut.
Men nu är det riktigt riktigt snygg!
Håret ligger platt kring huvudet och ner över axlarna och har inte ens tendenser till gloria.

Gött!!

Nu funderar jag på att gå och köpa hårfärg imorgon, för med platt hår lär det ju vara tusen gånger lättare att göra slingorna själv jämfört med när håret är lockigt och bara tovar sig...

En sån här köpte jag!  <-- LÄNK

Morgan-update!

Var en sväng ut till Bergvik idag och hämtade ut antibiotika till Morgan.
Har lite blackout om hur mycket jag berättat om honom, så jag tar allt från början istället.
Gick till veterinären med honom för några veckor sedan, blodprovet visade att hans Krea låg på 212, dvs precis på gränsen till förhöjt.
Veterinären tyckte att man borde göra ett ultraljud på hans njurar för att se så att det inte syns nått konstigt på dom, han är ju ändå tio år och perserkorsning. (PKD-njurar)
Så i fredags hade jag med honom till jobbet igen och ultraljudade honom, njurarna såg fina ut (skönt).
Tyvärr är ju ett bra utseende ingen garanti för att dom funkar helt som dom ska.

Vi tog även ut ett urinprov på honom genom cystocentes, dvs man suger ut urin direkt från urinblåsan genom att sticka med en kanyl och spruta genom bukväggen.
På ultraljudet kunde veterinären se celler av nått slag, och när vi kollade urinprovet senare verkade det finnas bakterier i det.
Så då skickade vi det vidare till Mikrobiologien för att odla och se vad det var för bakterier.

Idag kom provsvaret tillbaka och det visade sig vara måttlig växt av streptokocker.
Inte något man vill hitta i ett cystocentesprov.
Så tydligen har Morgan nån slags urinvägsinfektion.

Därför antibiotika. Vetrimoxin två gånger per dag i 14 dagar. Morgan jublar!!

Odéon

Här står jag nu igen. Vet inte riktigt hur längesen det var sen sist, men det känns nästan som igår att jag stod och sålde godis på Odéon Bio.
Idag är det opera som visas på duken. Live ifrån The Metropolitan Opera i New York.
Ganska fräckt egentligen.
Här i Sverige visas operor på kvällen, som egentligen är en matiné på andra sidan pölen. :)

Operan flyger genom atmosfären bort hit till oss, Odéon Bio i Bengtsfors, en av ett tjugotal (tror jag) biografer som sänder operorna. i HD-kvalité om man ska skryta lite till... :)

Just nu är det paus och folk har samlats runt borden med kaffe och smörgås.
Alla möjliga besökare, men överallt är det kavajer och fina kjolar.
Grevar och svenskalärare... ;)
Det ska vara fint folk och uppklätt när man går på opera minsann!
Även om man sitter i en biosalong och operan är i 2D på en duk. :)

Nu är pausen slut, så då ska jag återgå till mitt tandarbete. Nu börjar jag ju faktiskt komma nånstans! Kanske till och med får ihop tre sidor innan kvällen är slut!
Sen ska dom tre sidorna formas till korrekt vetenskaplig svenska med korrekt vetenskaplig fakta också...
Sen kanske jag borde använda mer än en källa... hehe. :)

RSS 2.0