Badat!

 
 
 
Idag har jag och Elliott varit ute på Bomstad-Baden och badat, plaskat och simmat, och Elliott har även fått "fiska" lite korv.
Jag tog en liten risk och tog med mig mobilen ut i vattnet för att få lite kort på spektaklet och det gick fint. Mobilen slapp bada. Tyvärr missade jag byxfickan senare på dagen och mobilen åkte med glaset före rakt ner i asfalten. Vid första anblicken verkade det ha gått bra, bara några nya småsprickor i ena kanten, men några minuter senare visade det sig att den inte överlevt fallet. Med snygga mörka dimslöjor över hela skärmen verkar displayen har fått sig en knäck och mobilen är körd. Riktigt jäkla irriterande. Mobilen är inte ens ett år gammal och i dagsläget har jag verkligen inte råd att köpa någon ny telefon. Suck. Så tillsvidare får jag överleva med att gå tillbaka till min gamla minitelefon och hoppas att jag inte får spunk på den, det fanns ju en anledning till att jag bytte liksom...
 
Här kommer bilderna på Elliott iallafall, att titta på honom gör mobilförlusten lite lättare att ta. :)
 
Först måste man posera och se lite snygg ut säger matte, det är såååå tråååååkigt...
 
 
Sen får man springa och studsa i vattnet!!
 
 
Tjoho vad det skvätter!!
 
 
Sen visar matte något alldeles fantastiskt. Det finns korv nere på botten! Undrar om man kan fiska upp den med tassen?
 
 
Tassen funkade inte, får dyka efter den istället...
 
 
 
Frust och fräs, det var visst djupare än det såg ut...
 
 
Man blir ju så blöt när man badar, så det är viktigt att man torkar sig ordentligt efteråt.
 
 
Riktigt ordenligt, båda sidorna ska skrubbas mot marken.
 
 
Titta här fanns det längre gräs att torka sig med!
 
 
 
Och en lerpöl också tydligen, hehe. Men vad gör det, då får man hoppa i och bada en gång till!!
 
 
 
 
 
 

Så nyfiken och nervös att jag spricker snart...

Idag har det varit full fart på jobbet. Och varmt som tusan. Trettio grader utomhus och tjugofem grader inomhus.
Och inne på röntgenrummet vill jag inte veta hur varmt det var, speciellt inte under blyförklädet som jag hade på mig i nästan två timmar efter lunch.
 
Tre patienter röntgade jag, varav två stycken var höft- och armbågsledsröntgenbilder till SKK.
Var lite smånervös innan, för bilderna är ju otroligt viktiga för hundarnas ägare och det känns som att man har rätt stor press på sig på att ta en så bra bild som möjligt och som ger ett rättvisande resultat.
Behövde dock inte tvivla på mig så mycket som jag gjorde. Tekniken satt tydligen kvar i muskelminnet, och även om det blev omtag på första patienten så lyckades jag på första försöket med andra patienten.
Wihoo!
 
"Nackdelen" med att ta HD/ED-bilder (som det kallas) är att jag blir så jäkla nyfiken på hur Elliott ser ut där inuti.
Han har ju fyllt ett år, så jag får röntga honom när som helst om jag vill. Men samtidigt rekommenderar man att vänta till 18 månaders ålder på storväxta raser.
Elliott ligger nog lite på gränsen till vad som räknas som "storväxt", men han är ändå såpass gänglig, långbent och valpig i kroppen fortfarande, så jag lär nog vänta ett par månader iallafall.
Men ändå så är jag så fruktansvärt nyfiken.
Helst av allt skulle jag vilja slänga upp honom på röntgenbordet och ta en inofficiell bild bara för att stilla min egen nyfikenhet.
Vem vet, är det lugnt på jobbet någon dag så kanske det blir av.

Födelsedag och Rallylydnad

 
 
 
I söndags fyllde Elliott och resten av hans syskon 1 år!
Förstår inte att tiden har gått så fort. För ett år sedan satt jag hemma hos Märit större delen av min lediga tid och bara tittade på dom underbara valparna och funderade och funderade på om någon av dem skulle bli min.
Till slut bestämde jag mig och "Blå" blev "Elliott" - med två L och två T.
 
Bäst att sköta sig när morsan Cathla ser på. (Foto: Märit)
 
Tänk att den där lilla runda blonda pojken som inte ens vägde ett halv kilo när han föddes numera är en långbent 30-kilos hund!
Elliott fick fira sin födelsedag med burkmat till frukost. Gissa om han var nöjd!
Dagen efter fick han sin födelsedagspresent i form av sin 1-årsvaccination, hehe.
 
Liten åttaveckorsplutt.
 
Jag förstår inte riktigt vart tiden har försvunnit. Sommaren tog slut, hösten tog vid och jag fick hem en liten valp. Det tog ett tag innan jag fattade att han ens var min. Ibland förstår jag det inte ens nu för tiden.
Vi har gått valpkurs och en grundkurs, vi har spårat både personspår och ett par viltspår och även börjat så smått med lite lydnads- och rallylydnadsmoment.
 
Ibland kan jag traggla saker hur många gånger som helst och det känns som att Elliott verkligen inte fattar, sedan ett tu tre så bara KAN han! Känns som att han kan gå hur långt som helst, bara matten får tummen ur. :)
 
Sex månader.
 
Igår åkte vi till Sunne efter jobbet och testade på lite rally tillsammans med Anna och Märit. Elliott var så duktig och jag blev så inspirerad att jag ikväll skickade in anmälning till två tävlingar, den första om knappt två månader.
Dags för mig att lära mig rallyskyltarna och sedan lära Elliott alla moment ordentligt och träna ännu lite mer på kontaktövningar. Vem vet. I höst kanske Elliott skaffar sig sin första egna titel. :)
 
 
Ettåring i motljus. <3
 
Vi har varit ute på en lite längre kvällspromenad. Det verkar ju vara någon värmebölja för närvarande så att vara ute på promenad på dagtid är ingen höjdare. (Tycker jag då, Elliott verkar inte särskilt besvärad...)
Efter jobbet idag tog vi oss en liten tur bort till älven och Elliott fick doppa sig lite. Han behövde bara lite lite hjälp så hoppade han i själv ifrån bryggan. :)
Sen duschade han mig när han kom upp och skakade på sig.
 
Nu är det nog dags att sova. Imorrn är det jobb och sen blir det rallyträning i Sunne igen. Intensivt denna veckan!
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0