Färjestad - Linköping.

En match som inte överhuvudtaget gick som jag hade hoppats på.
Förlust med resultatet 1-3.  :(
Och ståplats var det ingen större fart på heller.
Hörde LHC's klack lika ofta, om inte oftare.
Sist gång jag stod på ståplats (förrförra slutspelet) var det inte tyst en endaste halvminut, och klackledaren stod längst fram och var allmänt fantastisk på att dra igång, iallafall nästan, hela ståplats i diverse ramsor.

Idag var det ganska tamt med ramsor, många dog ut redan efter första, andra varvet.
Och varannan ramsa var antingen "Hata LHC" eller "LHC är clubben utan guld". :(

Får hoppas att nästa match blir bättre.

Men, to look at the bright side, jag fick ordentligt med motion. 12 kilometer på cykeln totalt, och fy tusan vad kallt det var på hemvägen! Mina jeansklädda ben är helt och hållet stelfrusna!

Och på köpet - en outfitbild på hur man minst bör vara klädd på ståplats.
SM-guldst-shirt och FBK-halsduk. :)

Grattis på födelsedagen!

Hade ju egentligen tänkt knåpa ihop detta igår, när jag faktiskt fyllde år.
Men det får bli ett litet grattis i efterskott istället... :)
Jag fick en hel hög med gratulationer igår!!
(Det är ju inte varje dag man loggar in på mailen och har fått 30 mail ifrån Facebook med grattishälsningar från olika folk)

Tack så hemskt mycket!!

Igår var en trevlig dag. Först jobbade jag. Hade "släp", dvs jobba tills vi är klara, så jag var kvar till tre drygt.
Ganska lagom ändå. Hörde lite skräckhistorier om halvåtta på kvällen och sådär... =S

Sen när jag hade kommit hem kom mamma, pappa och brorsan hit till mig, så då åkte vi iväg och åt födelsedagsmiddag. Först funderade vi på Max, men så blev det Cooprestaurangen istället, och det var jättegott!

(Jag var inne på systemet och storhandlade också... Så nu kan jag mjölkdrinka världens godaste mjölkdrink hur länge som helst nästan... Drinken med det pinsamma namnet, som innehåller Cointreau, Kahlua och Baileys. Fast jag snålade och köpte Dooleys istället)

Sen åkte vi hem till lägenheten igen. Jag bryggde kaffe i perkulatorn som jag precis fått i födelsedagspresent! Och så åt vi moccatårta som mamma hade haft med, och hallonchokladtårta som jag köpte inne på coop...
Sen myste vi i soffan resten av kvällen, kollade på lite jönssonligan och lite idol och lite smala sussie.
Men när klockan blev tio så tyckte dom att det var dags att åka hem igen. Det tar ju ändå en stund.
Så då fick jag sitta själv i soffan och kolla på Smala Sussie.

Smala Sussie förresten, it kinda grows on you. Första gången jag såg den tyckte jag att den var skitkonstig, jag var besviken för att jag inte syntes i den nånstans (var statist under Papa Dee scenen) och man kan ju inte direkt koncentrera sig på handlingen när man sitter och letar efter folk och platser man känner.
Men igår tyckte jag den var riktigt bra. Och Pölsa är ju så skön, så jag måste nog iväg och se Bröllopsfotografen snart!!

Nu ska jag kika på eniro och leta cykelväg till LLA, för klockan fyra börjar matchen mot Linköping och då ska jag befinna mig på Ståplats!! <3

Lägenheten!!!

Morgans mathörna i köket, brevid mina återvinningsbackar!


Ytterligare en del av köket, lite längre till vänster. Mina tjusiga hyllor som pappa satt upp åt mig!


Och min matplats, som ligger precis utanför ingången till köket. Här är även dörren ut till min inglasade balkong. Tyvärr luktar det bärfis av den inglasade balkongen så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det...


Och en del av sovrummet, min klädbyrå och min blompiedestal som jag gjort om själv! Nu är den härligt mörk, med guldglans på sidorna av platåerna, förr var den i ljust trä.


Och en bit till av sovrummet, med Morgans myshörna och klösträd! (Han har dock inte fattat att det är hans myshörna än...) Kanske den nya katten fattar det...


Och sist men inte minst en bild på vardagsrummet. Skrivbordshörnan och soffhörnan får inte vara med än för att (1) skrivbordet ser ut som ett litet bombnedslag och (2) soffan är fortfarande klädd i det fula gula tyget.



Och jag lovar, jag är inte RIKTIGT så rosa som det råkar se ut här, det har bara blivit väldigt många rosa gardiner... Hehe... Eller så kanske jag är inne i nån slags rosa period... Ska åka ut till IKEA nån dag och kika på lite nya gardiner kanske...

Godmorgon!

Sitter här vid skrivbordet med en halvt urdrucken kaffekopp och en rensad skål som för en liten stund sedan innehöll turkisk yoghurt, björnbärssylt och solroskärnor.
En namnam-frukost!!

Idag jobbar jag kväll igen, och idag till skillnad från förra onsdagen är jag faktiskt inte alls nervös.
Nu vet jag hur kvällen funkar, hur alla rutiner är och hur jag ska stänga kliniken. Så nu är DET lugnt iallafall.
Nu hoppas jag bara för mina arbetskamraters skull att det inte kommer in någon patient som måste helsövas, för då måste det ringas in nån som gör det, eftersom jag inte känner mig tillräckligt säker för att göra det än på ett bra tag...

Och även idag glömde jag att hämta ut min tvättstugelås, så nu kommer det dröja ännu längre tid innan jag kan tvätta, och min tvättkorg är full. Sedan länge... Och det värsta är att det är inte speciellt mycket som "går" att handtvätta heller iom att det är två uppsättningar med sängkläder... Suck!!
Nu är det jag som lägger in en påminnelse på mobilen tills nästa onsdag så kanske jag har bättre minne då...

Åh förresten! Nu kommer det några bilder från lägenheten också!! Inte alla hörn och skrymslen, men några iallafall!!

Wiikend.

Först och främst: Jag ÄLSKAR röntgen!!
Skulle egentligen skrivit detta i fredags, men då hann jag inte.
I fredags var jag på röntgen i princip hela dagen, de flesta bilderna fick jag till bra på egen hand och jag fick till och med beröm av veterinären för ett gäng snygga hasbilder *lycklig*

På fredagskvällen åkte jag buss till Säffle och mötte upp mamma, pappa och peter och så gick vi till Säffleoperan och kollade på Zorba. Den var rätt bra, och rätt skum. Efter föreställningen skjutsade dom hem mig till Karlstad och jag bjöd på kaffe och kladdkaka (halv tolv på kvällen :) )

Och igår var det öppet hus. Då fick jag också hålla till på röntgen, och visa upp den för besökarna och vi hade även tagit fram några exempelbilder. Ett knä "fotat" framifrån, en höftbild och en dräktighetsröntgenbild.
(Jag börjar ana att dom kanske upptäckt att jag gillar röntgen... hmm...)

Efter öppet hus åkte jag hem ett tag, och sen klockan sex cyklade jag in till stan och en del av personalen träffades på Pitcher's för lite mat och dryck. Jättegott!!
Och vi satt där typ hur länge som helst, och sen drog några av oss vidare till Blue Moon Bar och dansade.
Sen till slut vid tvåtiden kom jag hem, hur trött som helst och ont i fötterna. Det kändes att det var längesen jag dansade!!
Och att ha en stor väska på höften gjorde inte saken lättare...

Nu är jag iallafall pigg och glad igen och funderar på vad jag ska hitta på idag... Kanske laga lite mat eller nått... Om jag har lust...

Att hålla vad man lovar.

Det är jag tydligen ganska superdålig på.
Lovar bilder, men inte blev det några, och då hann jag ändå städa klart!!
Knäppjessica.

Aja. Bilder kommer iallafall att komma under veckan. Skäll ut mig om det inte gör det!
Tyvärr så upptäckte jag ju idag att när jag kommer hem från jobbet så där mellan fem halv sex så är det MÖRKT!
Och bilder tagna inomhus med blixt är inte så himla snyggt. Får se hur jag gör, annars kanske bilderna dröjer tills på lördag.

På fredag ska jag ta bussen till Säffle!! Då ska jag träffa mamma, pappa och brorsan och vi ska gå och se Zorba på Säffleoperan. Har ingen aning om vad det är för nått egentligen, men Jonas Rimeika (från Smala Sussie) är med, och jag menar, han är ju lite söt iallafall... :)

Och på lördag är det öppet hus på kliniken, så då ska jag vara där några timmar också...
När man inte ens kan hålla sig borta från jobbet på helgen då är det illa. Hihi.

Idag har iallafall varit en bra dag. Lite långsam, men jag har haft att göra. Tagit blodprov på ett par kissar. Jag ÄLSKAR att ta blodprov på kissar, deras kärl syns (nästan) alltid jättetydligt, och dom rullar inte iväg som hundkärl gör...
Och så röntgade jag en hd+ad-röntgen, och fick en görsnygg HD-bild på första försöket :D

Och så cyklade jag till Plantagen efter jobbet och köpte två knallmörkrosa calanchoe som ska få skutta ner i ett par rosa krukor snart och ställa sig på matbordet...

Kram!

Söndag!

Idag ska jag städa!
Snart... :)
Det ligger katthårstussar överallt. I badrummet står det flaskor och burkar överallt, huller om buller.
I soffan ligger det kläder som ska hängas in i garderoben. I vardagsrummet är det kattsand utspritt på hela golvet. I köket står disken och ropar efter mig. Och i frysen ekar det nästan, inga matlådor kvar.

Det är nästan så att jag funderar på att skriva en att-göra-lista, med rutor så att jag kan kryssa i när jag gjort sakerna.

Igår var jag ute och cyklade på våxnäs. Skojsigt värre, haha!
En sväng förbi Erikshjälpen där jag hittade några böcker, sen till Djurmagazinet, där jag köpte en kattmynteleksak till Morgan, men han har inte riktigt fattat vitsen med den än. Där hade dom EverClean också, så dit ska jag nästa vecka också och köpa mej en låda eller två.
Och fiskar hade dom också! I alla färger och former nästan. Jag är så sjukt sugen på ett akvarium så det är inte sant!
Jag har ju dessutom värsta bästa stället för det, om jag köper mej ett bord till det först iallafall...
Men akvarium är så dyyyra.
Sen åkte jag till Rusta (och köpte en kattunnel och en matskål) och till Willys och handlade lite mat.

Nästa helg ska jag utforska centrum också. Kika lite på mitticity och se om det är nått att ha.

Trevlig dag på er allihop!

(Och är jag riktigt duktig kanske det kommer lägenhetsfoton ikväll!!)

Att "ta kvällen"

Ett "fenomen" som funnits i mitt liv de senaste åren.
Beskrivning på hur ta-kvällen går till hemma hos fröken Magnusson:
1. Plocka ut linserna och ta på glasögonen.
2. Kliv ur jeansen så nära sängen som möjligt (underlättar för imorrn bitti) och dra på mysbyxorna (som lämpligt nog ligger i sängen).
3. Ta av den tjusiga toppen och byt ut till nattlinne eller fleecetröja.
4. Värm vatten till te.
5. Placera sig framför datorn med téet de närmaste timmarna.

Så nu sitter jag här, framför datorn, i svarta mysbyxor från HM och en vinröd fleecejacka som lustigt nog också kommer ifrån HM. Apelsintéet är urdrucket, alla feeds är kollade och farmen är nyskördad.

Idag har varit en trevlig dag! (Och igår också förresten, då "lekte" jag tandsköterska och tog bort tandsten på två hundar, weiii!)
Idag har jag också varit på operationsavdelningen. Börjar nästan få lite vana där nu.
Idag var det nästan lite tema där. Det innebar att en hel hög med katt- och hundpojkar förlorade sin manlighet. Och några andra djur blev av med lite knölar här och där. :)

En väldigt arbetsskadad parentes om knölar, och vad de heter egentligen.
Antag att man har följande op-fall: knöl tass, knöl kind, knöl skuldra och knöl rygg.
Sen visar det sig att knöl tass är ett histocytom, knöl kind är ett mastocytom, knöl skuldra är en abscess och knöl rygg är ett aterom.
Kul va? Och vill man inte vara riktigt så fin i kanten så kan man alltid säga att knölen är en nybildning.

Nu ska jag sluta skriva. Jag känner att detta inlägget är tillräckligt rörigt som det är.
Jag borde nog gå och lägga mej...

Natten.

Jag borde inte vara uppe så här sent, men jag kan liksom inte komma mig för att gå och lägga mig.
Och dagen har ju nästan precis kommit igång! Jag har inte ens hunnit med hälften av det jag tänkt göra under helgen, men så är det ju nästan alltid tyvärr. :(

Jag har iallafall lagat ytterligare sex matlådor, så nu har jag lunch några dagar till... Och lite mer kläder har jag sorterat in i min byrå, men det känns som att jag aldrig kommer bli klar. Och då har jag ändå inte speciellt mycket kläder.
Det ska ju bli bilder på lägenheten också!! Måste ju visa hur jag bor nu för tiden! Men denna gången ska det bli snygga bilder.
Godispapper, reklam, klädhögar och disktravar kanske man inte måste visa upp... :)
Och jag har ju inte ens fått upp tavlor på väggarna!
(Fast dom kanske går att manipulera dit i photoshop eller nått) hehe

Satt förresten och kollade på Superman Returns som gick på femman förut. Fast jag vet egentligen inte varför, jag tyckte inte den var speciellt bra, men det är troligen för att jag vant mig vid Smallville-serien.
Lex var i helt fel ålder, och C.K var inte alls lika snygg som han brukar vara.

Nej, nu är det nog säkrast att jag stänger ner. På nått sätt ska jag hinna tvätta håret innan jag går och lägger mig.
Men imorrn har jag iallafall lite "sovmorgon", börjar inte förrän nio.

Natti natti!

Morgonpigg?

Eller nja... Kanske inte så värst. Har vaknat strax efter tio både igår och idag, men legat kvar och latat mig till närmare tolv... Skööönt.

Idag har jag iallafall varit ute på en liten promenad till Våxnäs. Var inne och kikade i en liten loppisaffär, men hittade inget som jag ville ha direkt. Måste införskaffa mig ett nytt dvd-ställ.
Satt och sorterade mina dvdfilmer igår. Skrev in dom i datorn och ska sätta in dom i dvdstället i bokstavsordning sen.
Det visade sig att jag har drygt 90 filmer numera, lite beroende på hur man räknar flerfilmsboxarna... Oops.

Igår blev det filmkväll i soffan av stora mått. Först kollade jag på Trogen Tjur Sökes, med Hugh Jackman. Tyckte den var bra, men jag hade trott att den skulle vara ännu bättre...
Sen när den filmen var slut var klockan typ halv tio eller nått, och trött var jag inte, och på tvn var det inget bra att se på, så då satte jag på Definitely, Maybe också. Men Ryan Reynolds bla.
Den var jättemysig!! *tipsatipsa*

Nu sitter jag framför datorn igen och funderar på vad jag ska göra med den här dagen.
Morgan ligger i fönstret och kikar på mig, och försöker säga att han vill ha mer mat. :) Som vanligt.
Den där katten blir nog aldrig mätt så länge det finns mjukmat i kylskåpet...

Ska iallafall laga lite mat sen. Fetaostbiffar med klyftpotatis och ungsrostade morötter och påssås tänkte jag. Då har jag mat några dagar till veckan också... :)

Till veckan ska jag nog få för mig att baka kanelbullar också!
Jag fyller ju snart år!!! Bara 19 dagar kvar och sen är jag 22!

Regn regn regn...

precis hela dagen känns det som. Världens tristaste väder. Påminner mig om sommarn, men nu har jag skor som läcker in mindre iallafall.
En sak som inte är jättesmart är att cykla hem från Bergvik i regn, då blir man blöt.
Men jag fick mej iallafall en sil, popcorn och lite läsk (fredagsmys) och ett par nya byxor från H&M! :)

Glömde bort vad jag egentligen hade tänkt skriva, så jag skriver detta istället:
Nu ska jag gå och värma mig lite pyttipanna från igår och sen sätta mej och kolla på tv litegrann innan jag börjar med att plocka in resten av kläderna i klädkammaren.
Tänkte lyssna på HV71-Färjestad på webradion, men ljudkvalitén är kass och Färjestad ligger under med 4-0, så jag har ingen större lust att lyssna på denna matchen...

Klädsortering.

Shit vad tråkigt!! Och jag har inte ens börjat än! Bävar inför det.
Men ska starta lite musik på datorn och placera mig bland väskor och galgar i klädkammaren och se om jag kan fylla den.
Det är ju inte ens sortering egentligen liksom, jag ska bara lyfta plaggen ur väskorna, upp på en galge och upp på klädstången. Svårare än så är det inte.
Ändå har jag suttit framför datorn i nästan en timme och tänkt "jag har ingen lust, jag har ingen lust, jag har ingen lust".

Idag jobbade jag mellan 9-18, på "vård". Fast någon större vård blev det inte, eftersom det inte fanns några vårdpatienter nästan, så då befann jag mig på mottagningen/polikliniken större delen av dagen.
Kände mig mindre förvirrad idag, men det märks att det är någon slags kundsvacka just nu, finns nästan inget att göra.
Då blir man lat! Tar en kopp kaffe, står och pratar, torkar av bänken med DAX, står och pratar, torkar av bänken igen, hittar en örontratt att diska, kollar igenom rummen för fjärde gången för att se om det finns något att torka upp, går över till vårdavdelningen för att se om någon patient dykt upp där.
Jaja, det blir nog bättre så småningom.
Imorgon är det 8-17 som gäller igen, och operationsavdelningen. =)
Sticka sticka skära skära...

Nu ska jag försöka dra mig mot klädkammaren.

Kom på en sak till

som jag saknar.

TV i köket!! Fatta vad tråkigt det är att stå i köket och försöka höra vad som händer på tvn ute i vardagsrummet. Värdelöst!

Första dagen!

Och vilken virrpanna jag kände mig som.
Ägnade dom första timmarna åt att kika i lådor och skåp för att på något sätt lyckas klura ut var allt låg.
Som tur var så var det en ovanligt lugn måndag, så det blev inte stressigt eller konstigt en enda gång.
Var med på en del röntgen för att lära mig det programmet. Nytt röntgenprogram och halvnytt journalprogram och helnytt bokningsprogram. Jobbigt!
Men jag tog iallafall ett blodprov som gick perfekt!
Och en cykelväg till jobbet på ca 2 minuter är ju inte heller helt fel. :)

Imorgon ska jag vara på op. Det ska bli intressant.

Något jag saknar är dock gröna kanyler. Vad för slags klinik har inga gröna kanyler? :(

Nu blir det till att stoppa laxen i ugnen och vispa ihop lite fläskpannkaka. Lunchlådor är ett måste! Men det är skönt att göra allt på en kväll.

Blev ingen sväng till innebandyn ikväll. Har börjat tveka lite. Vissa av deras träningstider ligger så dåligt mot mitt schema. Inte speciellt kul att komma försent till två av tre träningar liksom.

Trevlig kväll på er allihop!

k-d igen

Japp. Nu sitter jag i Karlstad igen. "Frisk" denna gången, så frisk man kan vara mitt i en antibiotikakur iallafall.
Sitter och lyssnar på Bourne-filmen på trean samtidigt som jag spelar FarmVille och fryser om fingrarna och irriterar mig på att spelet går ur sync med servern hela tiden så att man måste börja om från början med allt sabla klickande.
En 20x20-gård är inte alltid det bästa.

Sen blir det lite diskning och kanske lite plockning, eller så nöjer jag mig med att sitta och gosa med Morgan i soffan lite innan jag går och lägger mej.
Imorrn blir det JOBB!! Äntligen!!
Sen åker jag nog ut och kollar på innebandylaget, eller så går jag till djuraffären och kollar på akvariefiskar istället... :)

Hörs!

Hockey hockey...

Sitter och lyssnar på hockey i webradion. Sändningen SUGER. Det laggar så att man knappt fattar vad som händer i matchen.
Lite väl mycket rysare för att vara i min smak dom här sista minutrarna.
Två spelare utvisade i slutminutrarna är väldigt väldigt onödigt.
Men vann det gjorde vi och det är dom 3 poängen som är de viktigaste!
På tisdag är det hemmamatch. Undrar om jag ska försöka pallra mig till LLA då och göra av med lite röst på ståplats. Vore lite skoj!

Å andra sidan har jag jäkligt mycket kvar att fixa i lägenheten, så egentligen hinner jag nog inte...

Nu ska jag försöka hitta på nått annat att göra... Leta upp saker att ta med till Karlstad imorrn kanske? Hittar säkert nån skit nånstans som jag kanske egentligen inte behöver... :)

Vilken förbättring!

Nu mår jag nästan riktigt bra. Har bara behövt ta en tablett smärtstillande idag, men det lär nog bli en ikväll också. Vill inte riskera nattsömnen.
Om jag jämför hur tisdagskvällen så ut och fredagskvällen kan jag ju säga att det är en enorm förbättring!!
I tisdags hade jag supersuperont trots smärtstillande och kunde inte sova över huvud taget. Dessutom hade jag 38 graders feber trots febernedsättande... Och idag har jag ingen feber alls och nästan inget ont. Det är lite svullet fortfarande, hör rätt konstigt fortfarande, men en klar förbättring.
Äntligen börjar jag se slutet på detta (trots att det är 9 dygn kvar på antibiotikan) och jag längtar tills nästa vecka.
ÄNTLIGEN kan jag börja jobba! Komma in i rutinerna på nya RIKTIGA arbetsplatsen. Min arbetsplats.
Jag är inte 6-månaders praktikant, jag är inte halvutbildad sommarvikare, jag är inte praktikant från djursjukvårdarprogrammet, jag är inte utbildad semestervikarie.
Jag ÄR utbildad och anställd. På riktigt!!
Hiihi!!

I nästa vecka ska jag dessutom gå och hälsa på ett innebandylag och se om dom vill ha mej. :)
Och så ska jag leta upp alla intressanta affärer, ta en kik på MittiCity kanske. Och nästa helg ska jag träffa ett gäng från Kattforumet i Karlstad, DET ska bli riktigt riktigt roligt. Kanske man får sig ett par kompisar där också!
Skulle ju behövas med tanke på vad många få jag känner i Karlstad.

Trevlig kväll på er!
RSS 2.0