En helg i full fart!

Tävlingssekreterarkurs igår, 10-14. Vi fick lära oss massor om alla regler som finns för brukstävlingar. Vad man ska ha gjort för att få tävla, när man inte får tävla, hur man tävlar, vad de olika grenarna innebär, osv, osv.
Det var väldigt intressant. Blev lite småintresserad av att börja träna lite bruks. Spåra kan han ju redan iallafall.
 
Sen blev det hem en sväng och byta om i princip, sen tog jag och Elliott bussen till Elina och Sebastian.
Det visade sig att vi valt precis rätt (fel) buss. Det var nämligen den bussen som tog en massa passagerare till hockeymatchen. Om det var fullt? - Ja. Om det var varmt? - Ja, återigen hade vi hamnat vid ett element. Om Elliott orkade sitta still så länge? - Nej, inte direkt. När vi hade kommit till torget hade Elliott tröttnat och började flytta lite på sig. Dessutom började vi då få en massa sällskap runtomkring som var intressant och det var jättetrångt och varmt för Elliott där nere på golvet.
Det slutade med att Elliott stod med framtassarna i mitt knä och baktassarna på golvet och tittade ut genom fönstrena istället. Men han var ju lugn då iallafall, så det fick gå.
Till slut kom vi fram dit vi skulle iallafall och Elliott fick bo på ett eget rum (för att inte äta upp bröd, kattmat eller småhundar) medans vi andra gick på hockey.
Färjestad - Brynäs. Kvartsfinal. Min andra match för säsongen (...). Och Färjestad leder med 3-0 i matcher.
Det var som bäddat för att vi skulle vinna, men det gjorde vi inte.
Matchen var jättetjafsig och man blev mest irriterad för att spelarna var irriterade och lite mer irriterad för att capon var irriterad. Det är väl capons uppgift att dra igång och hålla igång ramsor. Eller?
Och inte göra det genom att skrika, svära och låta otrevlig? Pepp och motivation är bra har jag hört.
 
Efter matchen var det lite fest iallafall, trots resultatet. Elina och Sebastian flyttar ur sin lägenhet snart så det skulle vi fira.
Vi gjorde nachos och åt, och blandade lite drinkar och grejer. Jag tog ett litet avsteg från min sockerutmaning och drack både läsk och åt chips. Vi satt och pratade och skrattade (eller ja, jag lyssnade mest som vanligt, men jag har jätteroligt ändå!) och Elliott verkade charma dom flesta genom att hoppa upp i knäet på dom och pussa dom ordentligt...
Det märktes på Elliott att han blev både trött och övertrött, men till slut slocknade han på en filt. Det är ju tråkigt att sova när det finns så mycket folk att umgås med.
Till sist tog festen slut och det blev dags att ta sig hem. Dock hade ju sista bussen gått så det blev till att använda fötter och tassar.
Men det var bara trevligt. Temperaturen var bra, det blåste inte. Elliott var pigg igen och jag hade bara nytta av den friska luften. Och knappt en enda människa var det ute heller, så det var trevligt med en promenad.
 
Kom hem vid tre och gjorde klart lite förberedelser inför söndagen (även om det redan var söndag...) och sen slocknade både jag och Elliott i sängen.
Klockan sju ringde klockan igen (tjoho), men jag sov en stund till ändå. Mådde jätteilla när jag vaknade, men insåg efter en liten stund att det var nervositet som orsakade det.
Gick upp, fixade lite, gav frukost till Elliott och sen gick jag iväg till utställningen som var på 4H-gården här i Karlstad - det vill säga en promenad på ca 20 minuter.
 
Vi registrerade oss, fick nummerlappen och sen var det bara att sitta och vänta på att det skulle bli Elliotts tur att visa upp sig i ringen. Hann dricka lite kaffe, äta en smörgås och ta en liten promenad och kika på hästarna i hagarna.
 
Klickbara bilder.
 
Elliott och jag springer i ringen (och Elliott kampar lite med kopplet under tiden)
 
Elliott står fint och visar upp sig för domarn.
 
Domarn kommer och tittar lite närmre. Elliott tycker att uppmärksamhet är skojigt!
 
Sen fick Elliott gå in i ringen och där skötte han sig utmärkt! Inga hopp och studs som förra utställningen. Har kampade lite med kopplet men det fick jag honom att sluta med rätt snabbt.
Han fick ställa upp sig, och stod still där jag ställde honom och var lugn och glad när domaren tittade och kände på honom.
Så han fick ett hederspris och en BIR-rosett. (Bäst I Ras).
Som BIR får man ju även tävla i gruppen (Där ingår alla inom rasgruppen som fått BIR), men där var det flera som var snyggare än Elliott så han fick ingen placering där.
 
Jag stannade kvar en stund under utställningen eftersom Anna var där och visade en annan Annas finska lapphund Finn. Så Elliott och Finn hade lite sällskap av varandra under väntetiderna.
Finn blev också BIR och blev även 2:a i sin grupp.
 
Efteråt gick vi ut och tog lite fina bilder så man har något att skryta med.
 
 
 

Sockerutmaningen.

Den här sockerutmaningen går faktiskt mycket bättre än förväntat.
Jag har fuskat medvetet några gånger, men efter varje gång har jag ångrat mig. Inte direkt efter. för det är ju gott med fika liksom.
Men dagarna efter har sötsuget kommit tillbaks med ökad kraft. Inte kul.
 
Jag har också insett att det var väldigt bra att utmaningen är tre månader lång, den pågår ju fram till mitten av april. Och det är väldigt skönt, känns det som, för kroppen att faktiskt vara utan såna saker.
Jag saknar det inte särskilt mycket. Bara ibland kan jag känna att "åh vad gott det vore med en kaka eller nått".
Men eftersom jag aldrig kan bestämma mig för vad som skulle vara godast att äta, så har jag aldrig fallit för frestelsen att köpa hem något.
Och det är först nu som även hjärnan och förnuftet verkar inse att kroppen klarar sig YPPERLIGT utan kakor, godis och chips.
Läsk har ju aldrig varit ett problem för mig, det har jag aldrig haft någon dragning till även om det är gott nån gång ibland.
 
Så nu kan jag faktiskt ärligt säga att efter den här utmaningen är över så är risken väldigt liten att jag kommer gå tillbaks till mina gamla vanor. Det säger ju sig självt att det inte är hälsosamt att smälla i sig ett helt paket kakor på en kväll. Och finns det ett paket hemma så sparas det inte.
Choklad kommer jag nog införa igen, mörk choklad är ju faktiskt knappt onyttigt och mjölkchoklad och liknande kan jag faktiskt klara mig utan. Skulle vara Snickers då möjligtvis.
 
För några veckor sedan så var jag även inne i gruppen på Facebook och läste om hur många som hade gått ner i vikt och allt möjligt, men det brydde jag mig inte särskilt mycket om. För jag hade ju inte gått ner nått i vikt, även om det kändes som att jag mådde bättre.
Så häromdagen när jag skulle väga Elliott så var jag ju tvungen att väga mig själv också (eftersom han inte riktigt fattat det där med att ställa sig på vågen). Och döm om min förvåning när jag insåg att jag inte bara gått ner i vikt, jag hade till och med gått ner i vikt så att jag passerat ett av mina gamla delmål.
Och det om något är ju sjukt peppande till att inte gå tillbaks till "kakdieten".

Vill du ha en puss matte!?

 
 
 
Kvällspromenad.
Tröttheten efter förra promenaden är som bortblåst.
Släpper lös den spralliga hunden på gräsmattan och han springer några vändor runt mig och fram och tillbaks.
I vanliga fall brukar han trava in till min sida, titta upp på mig och verka säga "får jag godis nu när jag sprang så fort?".
Inte idag.
Idag verkade det som att han tog sats ifrån flera meters håll och ropade på vägen mot mig "vill du ha en puss matte!?".
Tyvärr brydde han sig inte riktigt om mitt svar, som för övrigt inte kom ut förrän efteråt... "Nej!"
 
 
 
Puss på dig med Elliott... Vänta bara...
 
 
 
 

Trött.

När hann klockan bli såhär himla mycket egentligen?
 
Idag har jag pluggat! (Duktig mig!)
Har skrivit klart temaarbetet och responsen och även tittat på vad det är vi ska ha på tentan på fredag. Men jag har nog fortfarande inte riktigt fattat vad tentan går ut på.
 
Tog en paus i pluggandet och gick ut med Elliott. Det blev en halvlång stadspromenad och vi gick bort till Hund- och Kattspecialisten och köpte ett nytt koppel och en leksak som Elliott (läs jag...) velat ha jättelänge.
Och så fick han en liten påse med torkade ankbitar också. Dom verkade lite spännande, får se om han gillar dom. Men det gör han nog. Han äter allt nu för tiden.
Han skötte sig rätt bra inne i butiken, förutom att han nosade runt på hela golvet nästan. Sen medans jag stod och tittade på leksaker så höll han på och dra iväg med mig. Inte så konstigt när leksakerna står alldeles för nära alla smaskiga tuggben...
Sen gick vi hem igen. Vet inte hur långt det blev riktigt, men han ligger och sover gott nu iallafall, ovanpå mina fötter så det är väldigt varmt och mysigt.
 
Jag har precis ätit mat; blomkålsmos, falukorv, avocado och champinjoner (för den som är intresserad) och sitter nu och funderar på vad jag ska göra med resten av dagen.
Antagligen borde jag väl göra något vettigt. Typ kolla vad tusan tentan går ut på egentligen.
Eller köra lite klickerträning med Elliott när han är vaken igen.
Eller lägga mig på soffan och kolla på film, det är ungefär det jag är mest sugen på...

Jobb å kurs.

Igår jobbade jag kväll, det var roligt!
Började inte förrän 11:30 så jag tänkte att jag skulle ordna lite skolarbete på förmiddagen. Men det "glömde" jag bort och tog sovmorgon istället.
Sen gick jag ut en sväng med Elliott och efter det blev det frukost och sen åkte jag till jobbet.
Arbetsdagen var rätt lugn. Inte så konstigt eftersom det bara var 2 veterinärer på bygget idag och den ena gick hem efter lunch eftersom det var så lungt bokat...
Var mest i receptionen och satt i telefon när jag inte gick runt och pysslade. Bara glada och nöjda djurägare idag och det är trevligt. Jag tror iofs inte att jag någonsin träffat en missnöjd djurägare på Ulvsby. Dom flesta kommer dit och är missnöjda med något annat ställe men är jättenöjda när dom lämnar oss. :)
 
I lördags var jag på kurs på Hammarö Brukshundsklubb, min och Elliotts hemmaklubb. Jag håller på och ska utbilda mig till tävlingssekreterare inom brukstävling.
Det ska bli väldigt intressant. Nu i lördags lärde jag mig massor om bruks som jag inte fattat innan, och det verkade roligt. Blev lite sugen på att lära mig mer och börja träna Elliott inför tävling så småningom. Finns ju en hel del man kan variera med i den tävlingen också, olika inriktningar.
Som tävlingssekreterare är man den som är ansvarig för att alla resultat blir inskrivna i systemet och att man kollar så att allt är rätt. Och jag som är en sån där siffermänniska som dessutom tycker att det är kul att sitta och fylla i en massa protokoll hit och dit kommer nog tycka att det är en rolig syssla. :)
Synd att det inte är nått man tjänar pengar på bara...
 
Resten av veckan blir det skolarbete. Har en respons på en hemtenta som jag ska renskriva och skicka in och på fredag ska vi ha tenta, fast på nätet, så man får sitta hemma och skriva den. På tisdag nästa vecka har vi seminarium, då ska vi redovisa den responsen vi gjort och även "försvara" vår egen hemtenta på responsen vi kommer få. Lite som när man skrivit en uppsats fast lindrigare...
 
På lördag är det kurstillfälle nummer 2 för tävlingssekreterare och sen ska jag hem och vända och åka till Elina och Sebastian som ska ha utflyttningsfest. Dom har köpt sig ett hus som dom ska flytta till ganska snart. :)
Och på söndag är det dags för utställning för Elliott, Ellen och Eddie. Skoj, skoj, vi får se hur det går.
Någon gång under veckan ska det dessutom hinnas med att ha en liten valpträff. Elliott, Ellen, Eddie, Emil och Elton ska träffas och härja lite nån dag. Ska bli intressant att se om dom fortfarande tycker att det är trevligt med syskon, eller om dom hellre ska slåss och vara störiga.

En vecka fylld av spår.

Det har blivit en hel del hundträning under andra halvan av denna veckan.
Det är ju så härligt väder så man känner ju mest för att va utomhus mest hela tiden. Och Elliott är ju störtnöjd varje gång vi går ut så...
 
I torsdags åkte jag till Sörmon och träffade Märit och Inger som går patrullhundskurs tillsammans. Dom hade redan lagt ut spår när jag kom så då passade vi på att fika medans hundarna fick träna på att "ligga i bas" som dom gör på patrullhundskursen. Elliott var väldigt lugn och duktig för det mesta, förutom de gånger han trasslade in sig i kopplet eller låg på marken och ålade sig i de torra barren som en clown.
Sen gick vi spåren, hundarna fick två spår var. Första spåret gick bra, men det gick lite fort på slutet, så vi missade en spårapport, men direkt när vi var klara så släppte jag på honom på samma spår igen och försökte hålla in honom lite och då märktes det tydligt att han koncentrerade sig mer på då hittade vi den sista apporten också!
Andra spåret gick inte så bra. Dels fattade inte jag vart spåret började riktigt, så det blev ofokuserat redan från början. Sen hade vi sällskap av Inger också, som Elliott inte känner, och det var nog lite för intressant för att han skulle orka koncentrera sig på en sak. Men efter lite vägledning så fick vi tag i alla apporterna iallafall. (tror jag).
 
Fredag blev vilodag, men igår var vi ut igen.
Jag trampade runt i skogen och la ett spår var till alla hundarna (man får grymt bra motion alltså).
Elliott gick fint i spåret, lagom fort. Och jag kom ihåg att jag skulle hålla i lite och inte låta honom rusa iväg när han inte följer spåret. Och vi hittade alla apporterna!
 
Och idag blev det viltspår med blod och en klöv (lite småäckligt men vad gör man inte för hunden...).
Elliott nosade väldigt intensivt direkt han kom på spåret och efter en liten stund reste sig pälsen lite på manken på honom och han var lite sprättig. Viltspår är ju lite annorlunda när det är något "levande" dom följer. Även om rådjursklöven varit stendöd länge och nötblodet likaså.
Ett tag trodde jag att han gått av spåret, men man ska lita på hunden och vi hittade minsann slutet utan problem!
 
Väldigt roligt! Väldigt bra motion! Och väldigt bra hjärngympa för Elliott.
I torsdags låg han i princip däckad resten av dagen och nu är han betydligt lugnare än vad han brukar vara.
Men det är väldigt fascinerande att se hur bra deras nos verkligen funkar. Att de kan registrera minimala doftpartiklar och på längden av ett fotspår avgöra åt vilket håll personen gått beroende på hur gamla doftmarkörerna är.
Från nio månaders ålder får man göra anlagsprov för viltspår, så det är nått vi ska satsa på iallafall. Elliott har nog potential att bli viltspårschampion så småningom, vi måste träna lite på det bara. :)
 
Imorgon och hela nästa vecka blir det praktik, så det är väl lika bra att förbereda lite inför det.
 
See ya!
RSS 2.0