Julafton 2014

 
 
 
Den här julen är en bättre jul än förra året. Även om saker aldrig kommer bli som förr så blir dom iallafall bättre och bättre, och jag har också insett, eller iallafall intalat mig själv att man inte ska gräva ner sig i saker man inte kan förändra.
Acceptera och göra det bästa av situationen är det som får funka tills vidare.
 
Jag kom hem hit till Billingsfors i tisdags eftermiddag och då fixade vi lite med julmat inför julafton. Pappa gjorde skinka och jag gjorde Janssons frestelse, och den blev riktigt god faktiskt.
På Julafton så åt vi julbord, maaaassor med mat. Jag åt så jag nästan sprack.
Och sen delade vi ut julklappar till varandra. Jag fick en hel hög med vettiga saker. :)
En matberedare som jag önskat mig, och en extern hårddisk som jag ville ha men inte hade önskat mig men fick ändå, tjoho! Sen fick jag även söta muffinsformar, en led-ljuslykta som ändrar färg, en tvål som luktade jättegott, en fleecefilt med ärmar och nya huvuden till min eltandborste.

Sen var det dags att titta på Kalle Anka så klart. Och sen kommer jag knappt ihåg vad vi gjorde.
Satt mest och hängde tror jag, matkoman drabbade alla lika hårt tror jag. Och pappa somnade på soffan medans vi tittade på Kalle, fast han förnekar att han sov trots att övriga hörde honom snarka.. :)
 
Idag har vi inte gjort så mycket. Mest ätit julbordsrester och så passade jag på att ta en längre promenad på elljusspåret med Elliott medans solen sken. Det var väldigt skönt, men kallt. Hade ingen känsel i kinderna när vi kom hem igen.
Elliott hade jättekul iallafall, det är lite frostigt i gräset så han hittade ett ställe med långt gräs och lite extra mycket frost att rulla sig i, lite is att krossa och tugga på och ett par små bäckar att doppa tassarna i och ta korta vattenpauser. Och stolla sig lite efteråt.
Imorgon ska jag åka hem till Therese och hälsa på henne, det ska bli väldigt roligt, det var alldeles för länge sen vi träffades sist!
Och imorrn kväll åker jag hem igen, för på lördag ska jag jobba 10-19. Blir skönt att få lite fart på kroppen igen. Man blir lite extra försoffad här när man inte har så mycket vettigt att göra. Tog med lite plugg med det har det inte blivit nått av.
 
Igår fick Elliott vara fotomodell, med min tomteluva och pappas julslips. Blev några fina bilder och många suddiga.
 
Den officiella julbilden.
 
 
Såhär kan det se ut när matte inte kan sätta på luvan ordentligt.
 
 
Min fina kille. <3
 
 
För övrigt är jag kramsjuk och lider av abstinensbesvär. Tänk vad fort vissa delar av livet förändras tills det bättre. Helt oväntat från noll och ingenting till tusen olika pirriga känslor.
 
 
 

Dan före dopparedan.

 
En söt vovve får inleda dagens inlägg. Det verkar som att han har börjat öva in sin fotomin nu. Om han tittar in i kameran när jag fotar så sitter han antingen såhär eller med huvudet lätt på sned och tungan ute.
Gulle-Elliott. Han är så söt så mitt hjärta smälter.
Just nu ligger han på köksgolvet helt utslagen. Det är jobbigt att vara med och laga mat när man måste hålla koll så att ingen tappar nått på golvet...
 
Jag har åkt ner till Billingsfors idag. Katterna fick både åksjukepiller och Calmex imorse och det verkar ha funkat ganska bra, Morgan var lugnare än vanligt men Freja skrek ganska mycket ändå. Får testa att öka dosen lite när vi ska hem igen.
 
Ska alldeles strax ut på en liten kvällstur med Elliotten, hoppas att det inte har frusit på för blankis är inte någe roligt. Ingen snö här heller dock. Skittråkigt. Var är julkänslan liksom?
Granen är iallafall klädd här hemma, och det luktar skinka och janssons frestelse i hela köket, så vi är på G!
 
God Jul om jag inte loggar in nått mer här på några dagar!
 

Kvällsjobb!

Idag har jag jobbat första riktiga dagen på Djursjukhuset, det vill säga första dagen som inte varit inskolning och där passet jag har gått har varit mitt eget.
Det har varit en ganska lugn kväll, inga hundar som ätit choklad eller nånting.
Har tvättat lite sår och lagt lite bandage och gosat med en katt, varvat med röntgen och lite jobb i tvättstugan.

Det har varit väldigt skoj även fast jag kände mig lite bortkommen då och då när jag skulle hämta eller lägga tillbaks saker som jag inte riktigt hade koll på var dom hörde hemma. Men det löste sig det också, det är bra med bra arbetskamrater!
 
Nu har jag ganska precis kommit hem, sitter och dricker lite te och har ätit en macka till kvällsmat.
Ska slå in ett par julklappar och sen försöka lyfta rumpan från stolen och packa lite.
Imorrn åker jag hem till Billingsfors i dagarna tre, eller fyra blir det väl egentligen för att fira jul och ha det mysigt.
Hela cirkusen ska med så åksjuketabletterna och allt sånt som ska göra katternas bilresa så behaglig som möjligt ska plockas fram och förberedas så att det bara är att stoppa i dom när jag vaknar imorrn bitti.

Wihoo!!

 
 
Idag kom resultatet ut på SKK på Elliotts höfter och armbågar!
Han fick HD B och ED 0, det vill säga "utan anmärkning".
 
Yay!
 
 
 
 

Sunday funday!

Vissa dagar är så tråkiga att man bara önskar att man kunde stryka ett streck över dom och glömma.
Andra dagar skulle man hellre vilja köra i repris om och om igen.
 
Gårdagen var en sådan dag som jag skulle vilja kunna köra i repris. Hade gärna haft den dagen idag istället för att sitta med en tråkig inlämningsuppgift i bettfysiologi.
Sen kan jag inte direkt koncentrera mig så bra på uppgiften för jag sitter mest och funderar över igår, tänker tillbaka och mår bara superfint i hela kroppen. :)
 
Det behöver liksom inte vara så märkvärdigt för att det ska bli bra, för det kan visst bli bra ändå.
Vi bakade lussekatter, som blev jättegoda och fina.
Vi poppade popcorn och tittade på en film.
Vi lagade mat, som blev sjukt bra. Man kan inte misslyckas med ugnsrostade rotsaker.
Sen tittade vi på ytterligare en film och åt maten framför den medans Elliott stod och dreglade och tyckte att han också kunde få smaka lite bearnaisesås.
Å efter att filmen tagit slut så hängde vi i soffan och pratade stämbanden av oss och vips så var klockan mitt i natten och det blev dags för dejten att åka hem till sig.
 
Tiden går verkligen fort när man har roligt. Alldeles för fort.
Dagarna fram till nästa helg kan gärna få gå fort, men det lär dom göra för jag ska vara på djursjukhuset tisdag, onsdag, torsdag och på fredag ska jag möta upp en klasskompis så vi kommer igång med våran seminarieuppgift.
 
 

I väntans tider.

Fast inte vilken väntan som helst. Nu går jag och väntar på Elliotts officiella resultat av höftledsröntgen.
Vi var på Ulvsby igår kväll och röntgade honom och det såg fint ut iallafall, så nu är det bara att vänta och se vad SKK säger.
 
Elliott var inte riktigt lika nöjd som jag över att åka till Ulvsby och få lugnande.
Så här såg han ut efter han hade fått sin uppvakningsspruta och lyckats ta sig upp på benen igen.
Det var vingliga kalvben och en tom stirrande blick som gick ut ifrån kliniken.
Sen åkte vi hem, jag firade med sushi och Elliott slocknade i soffan och snarkade gott ett par timmar.
 
 
Veckan från helvetet är äntligen över. Eller veckan kanske det inte ha varit fel på egentligen, bara hemtentan som jag spenderat större delen av veckan med. Fy tusan. Det är nog den värsta hemtentan jag gjort hittills. Var nog tvungen att läsa varje fråga 10 gånger innan jag fattade vad dom menade, och att sen hitta information i all litteratur (och det är inte lite litteratur) har tagit en evighet. Totalt blev det sex fullskrivna sidor som blev inlämnat och jag är nog nöjd med det jag skrivit, visst man kan alltid skriva mer, men frågan är om det hjälpt.
Hoppas på godkänt iallafall, för den där hemtentan vill jag aldrig behöva skriva om.
 
I tisdags var jag på första inskolningsdagen på Djursjukhuset och det var väldigt roligt. Men det var väldigt lugnt, trots att vi hade ganska många patienter inskrivna. Jag fick vara med på vårdavdelningen och se hur det funkar där och det var trevligt. En rättså soft dag med fika både på för- och eftermiddagen i lugn och ro.
 
I går hade jag praktik på Pedodontin, det vill säga specialistkliniken för barntandvård här i Karlstad. Det var också intressant, men jag känner mer och mer att jag tagit rätt beslut att hoppa av utbildningen i det här läget. Jag minns när jag var på praktik när jag gick i Skara. Allt (eller iallafall det mesta) var jätteintressant och jag sög i mig kunskaper och ville prova så mycket som möjligt själv. Nu vill jag helst bara titta på, och även om det är intressant att lyssna på när tandläkarna och hygienisterna och sköterskorna pratar så kan jag inte riktigt se mig själv göra samma sak. Jag tror att människor är för krångliga för att jag någonsin ska känna mig trygg och säker i arbetet.
 
Och idag lussade vi på Djursjukhuset. Jag var inte nervös alls innan, men blev nervös precis när vi började gå in, så när vi stod framför alla människor och sjöng så var jag tvungen att hålla ljuset med båda händerna för att det inte skulle skvätta stearin över hela mig. :) Men det gick väldigt bra, alla sjöng rätt och det lät väldigt fint och vi fick mycket beröm efter åt.
Vi blev filmade också, så här kan man titta och lyssna på oss. Yours truly lyckades hamna i bild typ hela tiden...
LÄNK. YOUTUBE
Och efter vårt framträdande åkte jag vidare till Ulvsby och jobbade lite.
 
Så, så här i efterhand kan man väl säga att det har varit en väldigt varierad vecka med alla möjliga arbetsplatser på schemat.
Och helgen blir nog trevlig den också. Imorgon händer inte så mycket, så ska jag plugga och förhoppningsvis göra klart sista temat i ena kursen, för det ska in i början på nästa vecka. Och på söndag blir det, som jag skrev i förra inlägget, en dejt. Wihoo!!
Så helvetesveckan kanske blir bästa veckan någonsin till slut?
 
 
Go'natt!
 

Lördag igen!

Jösses vilken vecka, och värre ska det bli nästa vecka.
Måndag och tisdag hade jag praktik på FTV. Fick ha några egna patienter, undersöka lite och lägga fluorlack med lätt darriga händer. Men det gick ganska bra och jag överlevde. Fick ett positivt omdöme av min handledare och gick hem med ett glatt leende på läpparna.
I onsdags var jag på Ulvsby och jobbade. Det var roligt, även om några katter verkade vara på dåligt humör och jag samlade ihop fyra rivsår under dagen, men men.
Torsdag och fredag har jag suttit med hemtentan. Den ska vara inne nästa fredag och jag är redan trött på den. Jag hatar tentan och alla jobbiga frågor, det vore ju liksom enklare att svara på frågorna om man inte behövde ägna 15 minuter åt att förstå frågan och förstå vilken typ av svar dom vill ha.
Gah!
 
Men, några gånger varje dag så påminner jag mig om att det snart är färdigt!
Drygt en månad till ska jag överleva. Den 15e januari gör jag sista tentan på ett bra tag. Sen börjar äntligen mitt vikariat och jag är så taggad!!
 
Imorgon ska jag och Elina gå på julmarknaden i Mariebergsskogen. Det ska bli väldigt trevligt. Jag lär nog iofs inte köpa någonting med tanke på att jag var på Alsters julmarknad förra helgen.
Men julmys och lite socialträning för Elliott är aldrig fel.
 
Nästa vecka blir en spännande vecka. Förutom hemtentan som ligger som bakgrundsmusik hela veckan så ska jag göra första inskolningsdagen på Djursjukhuset, jag ska på praktik på Pedodontikliniken och jag ska lussa på Djursjukhuset och Hästsjukhuset.
Jag ska dessutom hålla i ett RUS-möte hemma hos mig och bjuda på bullar som jag ska baka imorgon och på torsdag ska Elliott få uppleva sin första karatefylla och röntga sina höfter och armbågar under tiden. ;)
Hoppas på ett bra resultat så klart, men kommer va nervös tills resultatet kommer ut på SKK.
 
Men söndag nästa vecka blir nog ändå veckans bästa dag tror jag.
Då ska jag på dejt med en person som verkar väldigt lovande. :)
Får fjärilar i magen bara jag tänker på det, och jag tänker på det väldigt ofta.

Introverted me.

 
Kan inte göra så mycket annat än att känna igen mig sååå väl i den här bilden.
 
 
 
 
RSS 2.0