Tröst.

Var tvungen att trösta mig lite efter gårdagens nederlag, så då letade jag upp det här klippet och kollade på.
Så nu sitter jag har vid datorn och lipar igen, haha.

Jörgen Jönsson, vilken kille! Jag hoppas verkligen att han kommer bli en av tränarna till nästa säsong, det tror jag kommer gynna laget enormt mycket.
Kanske skulle han hoppa in i båset redan nu och peppa dom lite så att vi vinner imorgon!

I övrigt. Om en stund ska jag in till stan igen för ett BodyBalancepass. Var där förra helgen också, och det var ett riktigt trevligt pass faktiskt. En blandning av yoga och thai chi, eller nått åt det hållet iallafall.
Sen en liten sväng på löpbandet också.
Jag har bestämt mig för att vara med i VårRuset här i Karlstad. 5 kilometer längs älven och inne i stan, kan inte bli mycket trevligare än så!
Men i år ska jag satsa ordentligt på det!
Förra året sprang jag inte VårRuset, men året innan sprang jag det här i Karlstad på 41 minuter. I år SKA det gå fortare!
I bästa fall på 30 minuter. Måste nog testa 5 km på löpbandet idag och se hur lång tid det tar...
Igår sprang jag ju 3,6 km på 30 minuter, vilket är samma tempo som 5 km på 41 minuter...

Patetiskt!

Stort hjärta. Hårt arbete.
Så heter det. Man det stämmer fan inte idag alltså. Eller nästan hela säsongen egentligen, förutom en del glimtar inemellan.

Idag blev det hjärtstillestånd, och spelarna är nog fortfarande kvar på sin skotersemester.


Ska man skratta eller gråta??

Nya batterier.

Haha, japp, nu har jag äntligen bytt batterier i tangentbordet så att jag kan skriva ordentligt utan att behöva trycka på varje tangent femtielva gånger.

Först och främst! OS-GULD!!!!! Jag trodde väl aldrig att jag skulle tycka att curling var spännande, men igår satt jag faktiskt och kollade på Sverige - Canada. (Fast jag zappade lite mellan slagen).
Och när Sverige fick 2 poäng i sista rundan och det gick till förlänging var jag så nervös!
Jag trodde aldrig dom skulle klara det och så när Canada får dålig träff på sitt sista slag och Sveriges sten ligger kvar så skrek jag rakt ut! Haha!
Det betydde ju dock att jag var uppe till fyra inatt... och så hade jag bestämt mig för att åka in till stan och träna nu på förmiddagen, så det har inte blivit allt för många timmars nattsömn inatt.

Nåja, jag har iallafall äntligen tränat igen! Tränade sist på tisdag i förra veckan, så jag kände mig riktigt riktigt otränad, men tydligen fanns de flesta musklerna kvar där de skulle. Ett Corepass och 3,6 km på löpbandet senare så sitter jag här hemma igen och äter ostkaka med hjortronsylt till frukost...

Nu ska jag surfa runt lite på nätet, och sen ska jag göra någon slags rokad på mina gardiner, och kanske byta ut julgardinerna i köket till normala gardiner...

Idélöst.

Skulle vilja skriva ett inlägg, men kommer inte på något bra att skriva om.
Jag skulle kunna skriva om att batterierna i mitt trådlösa tangentbord börjar ta slut, det hoppar över bokstäver lite då och då så att jag måste gå tillbaks och ändra.
Jag skulle kunna skriva om att jag precis ätit ett halvt paket Ballerinakex och en halv påse Ahlgrens Bilar och att jag på grund av detta har ont i magen.
Jag skulle kunna skriva om tandkursen i Skara och hur peppad jag är till att göra ett superjobb med alla hundars och katters tänder.
Jag skulle kunna skriva om O'Malley och laserpekaren. Han blir som tokig så fort han hör rasslet av den.
Jag skulle kunna skriva om hur mysig Morgan är när han sitter på skrivbordet bredvid mig, tittar på mig och jamar, ställer sig med framtassarna på min axel, jamar och stryker huvudet mot min hals. Det är så att man blir alldeles kär i honom om och om igen!

Det kommer nog kanske ett lite vettigare inlägg imorgon. Då är det fredag, då ska jag ha bytt batterier i tangentbordet, och då kanske jag bestämt mig för vad jag vill skriva om...



Nackdelen med att jobba med djurtandvård är att det ALDRIG tar slut. Det kommer in hundar och katter som är så fula i munnen att man lider med dom stackarna. Varför ser inte husse och matte hur det ser ut? Varför ser dom det men bryr sig inte? Skulle du vilja ha ett tjockt lager tandsten på varenda tand i hela munnen?
Tandsten och massor med bakterier som leder till att bakterierna tränger ner mot tandrötterna så att tänderna blir lösare och lösare? Och till slut har det blivit så illa att det enda som håller fast tänderna där dom ska vara är tandstenen! Och när tandstenen äntligen tas bort så faller tänderna en efter en...
Det är TRAGISKT!
Och det finns en sak som kan förebygga det, som sparar massor med pengar för djurägaren och massor av lidande för djuret. Allt som krävs är lite träning och tio minuter per dag.
Det kallas tandborstning!

Nervös!

Usch, nu börjar dom där pirriga nervositetskänslorna ploppa fram i kroppen på mej.
Nervös för att köra till Skara, i världens minsta pluttbil.
Nervös för att vädret ska bli dåligt. (Men yr.no har sagt att det inte ska snöa nånstans på hela vägen!)
Nervös för att det ska bli roligt att gå tandkurs!!

Ah vad roligt det ska bli!!

Var nyss och hämtade hyrbilen på Statoil, och jag höll nästan på att få ett skrattanfall när jag satte mig i bilen.
Modellen heter Toyota IQ, för den som vill googla den.
Storleken? Ett framsäte med motor. Speciellt mycket större är den inte... :)
Haha!!
Pluttbil, men jäklar vilken fart det var i den, stack i väg som en liten galning!

Jaja, nu är det dags att se till att jag fått med mig allt som ska med, och sen blir det till att ta kvällen så att jag vaknar när klockan är 4 imorgon!



(Gissa vem som kommer vara TRÖTT imorrn kväll!)

Söndag kväll...

Sitter vid datorn, kollar på OS på SVT Play, dricker kaffe och äter chokladmuffins.
Jag bestämde mig till slut för att baka chokladmuffins för att stilla mitt kakbegär.
Jag spetsade muffinsen med en liten skvätt Cointreau för jag tänkte jag skulle få lite apelsinsmak på dom, men det var inget jag kunde känna av tyvärr... Dessutom råkade dom stå för kort tid i ugnen, så det blev lite kladdkakekänsla över dom... :)
Så har jag lagat kyckling också, så jag har lite mat till veckan.

Och golven är moppade, don't you just love the smell of grönsåpa?
Bestämde mig häromdagen för att köpa grönsåpa istället för vanlig "golvtvål", dels för att grönsåpa luktar så himla gott och dels för att den enda golvtvålen som fanns luktade citron - stackars katter!

Så nu längtar jag tills att jag kommer hem efter jobbet imorgon och känner doften av grönsåpa och ren lägenhet. Helt underbart!

Ska snart gå och lägga mej tänkte jag. Imorgon bitti klockan sex spelar Sverige ishockey, så jag tänkte sätta mej och kolla på den matchen när den ändå går vid en hyfsat vettig tidpunkt.
Men först "måste" jag packa min Skaraväska. Det enda jag kommit på som jag behöver ha med mig hittils är pengar, kollegieblock, pennor och sängkläder... Och toasaker såklart.
Nått direkt ombyte behöver man ju inte när man bara ska vara borta en natt...

Och kattvakt är fixad. :) Skönt när saker och ting löser sig snabbt!!

Det intressantaste ska bli att se om jag lyckas gå och lägga mej i tid imorgon. Ska köra ner till Skara på tisdag morgon, och jag ska vara där senast åtta, och det tar drygt två timmar ner, plus vinterväglag = 2,5 timme.
Plus lite extratid för felkörning och kaffe på McDonalds så innebär det att jag måste åka ifrån Karlstad senast klockan 5. Vilket innebär att jag måste gå upp senast klockan 4!!
Det mina vänner är plågsamt tidigt!
Men vill man lära sig allt om tänder, så får man lida lite :)

Snyft!

Haha, till och med jag, som egentligen trodde att jag inte gillar att titta på skidor, satt som fastnaglad framför tvn igår kväll.
Och sen satt jag och snyftade när dom gick i mål!
Att jag hade grundat med Sweet Home Alabama gjorde ju inte saken lättare precis! Haha!

Idag är det städning och förberedelser som står på schemat.
På tisdag ska jag åka till Skara!! (Fick äntligen klartecken på att jag fick gå kursen!)
Så nu är resa och boende bokat.
Hoppas bara att vädret är vänligt mot mig när jag ska köra ner dit!!
En sak jag funderat lite på. Hur kommer det sig att det är billigare att hyra en bil än att köpa tågbiljetter? Helt sjukt egentligen!

Det värsta just nu är att jag är så fruktansvärt kaksugen! Jag vet nästan inte vad jag ska ta mig till, men samtidigt har jag ingen lust att gå till affären och köpa kakor, för jag vet inte vilka kakor jag är sugen på!!
Kanske blir att jag bakar lite chokladmuffins istället... :)

Heminredning och blandade klanterier

Nu har jag pysslat lite med sakerna jag köpte på IKEA häromdagen.
Byggde ihop Billyhyllan med dörrarna i tisdags. Jag hade glömt bort hur krångligt det var att få till dörrarna, och att aluminum/glas-dörrarna skulle vara krångligare hade jag inte insett... Det tog ett tag, men jäklar vilket snyggt skåp jag har inne på sovrummet nu!
Och så har jag fixat till ena mattan också, så nu har jag en mysig vit matta i sovrummet, med en anti-halkfilt under, så katterna kan rejsa allt dom kan, men mattan ligger kvar där den ska vara!!
Ska byta gardiner också tänkte jag, men blev tvungen att uppdatera mig lite i datorvärlden, har varit "duktig" och inte varit inne på datorn på två dagar (!)

...

Ni vet, när man står stilla i slalombacken och helt plötsligt (egentligen utan anledning) så tappar man balansen och ramlar rakt åt sidan och sen är det i princip omöjligt att ta sig upp?
Det hände mig i förrgår, fast jag ramlade inte med slalomskidor, utan med cykeln. Jag stod nästan helt stilla och skulle över en snövall, sen råkade jag hamna utanför det tilltrampade området och fick foten i lössnö istället.
Foten sjönk och jag med den och efter en halv sekund eller vad det nu tog så låg jag med näsan före i snöhögen.
Jag tackar min lyckliga stjärna över att jag var ensam just då, pinsamt värre om någon hade sett mig. Jag såg lite ut som ett snömonster efteråt.

Och det andra klanteriet var i morse. Jag vet inte riktigt hur jag lyckades, men av nån anledning kunde min hjärna inte läsa siffror. Jag cyklade så fort jag bara kunde till jobbet för att jag var helt övertygad om att jag nästan var försenad. Sen kommer jag till jobbet, öppnar dörren och tänker "det var väldigt vad mörkt det var här"...
Sen kommer jag innanför dörren och ser klockan, då visar det sig att jag kommit till jobbet en halvtimme innan jag börjar jobba... Smart Jessica! Riktigt smart!
Nåja. Det innebar ju iallafall att jag kunde byta om i lugn och ro, sätta mig på fikarummet och dricka en kopp kaffe och läsa dagens tidning. :) Inte varje dag man hinner med den lyxen på morgonen direkt.

Nu ska jag gå och borsta tänderna (intressant va?!). Jag älskar BabyBel-ostar, och har alltid en liten hög i kylskåpet, men jag tror att när jag köpte dom senast så köpte jag för många, för dom jag har i kylskåpet just nu är verkligen inte goda... Dom är väldigt mycket beskare än vad dom brukar vara...
Note to self: kolla bäst-före-datumet på ostarna...

Imorgon är det fredag!!
Då ska jag fira genom att gå och lägga mej tidigt och sova extra länge på lördag morgon. :)

Åååååååååh!

Trots att jag handlade för nästan tretusen kronor på IKEA så glömde jag att köpa det lilla vita lackbordet som jag planerat att köpa.
Och detta enbart eftersom vi var sent ute och dom började stänga när jag och mamma hunnit till tag-själv-lagret.

Gah! Så irriterad jag blev nu...
Måste nog cykla dit någon dag så jag får det köpt...

Alla Hjärtans Dag

I love you, Ich liebe dich, Te quiero, Je t'aime, Jag älskar dig.

Årets alla hjärtans dag spenderades till en början ihop med hela familjen, och sedan ihop med mamma.
I förmiddags tog vi bilen och åkte till Karlstad lite tidigare än vanligt.
Så spenderade vi ett par timmar på mitticity och gick runt i klädaffärer och så.
Sen fikade vi på Café Royal och åkte sen vidare till IKEA.

På IKEA köpte jag massor med grejer. Lite dyrt blev det, men jag behövde iallafall det mesta. Ett par mattor, en Billyhylla modell låg med dörrar som ska in i sovrummet och lite småplock.
Och så investerade jag i en ny orkidé och två andra blommor.
Får väl se hur länge dom överlever... jag brukar ju vara expert på att ha ihjäl blommor...
Men orkideérna brukar iallafall överleva, även om dom inte blommar...

Nu ska jag fylla i vatten i min nya skurhink och torka golv lite här och där så att jag kan lägga in min nya mysiga vita luddiga matta i sovrummet... :)
Sen ska jag byta till gröna gardiner i sovrummet också, blir nog mysigt.

Haha!

Jag bara måste, för den här videon är så himla skön!
Tack Mattsson för allt arbete du gjort i Färjestad!!

http://www.youtube.com/watch?v=pKUvIIIiZJ0

Nya vinklingar!

Så, när hockeypausen är offentlig, så kan jag ju uppdatera om någon annan del av mitt liv.

Just nu sitter jag hemhemma på kökssoffan hos mina föräldrar. Har ganska nyligen (för ett par timmar sedan) kommit hem efter att pappa varit i Karlstad och hämtat hem mig. :)
Vi har ätit potatisgratäng och rostbiff som lite fredagsmys.

Pappa fyller år idag! Hipp hipp hurra!!
Imorgon ska vi fira honom med tårta och paket och massa sånt som hör födelsedagar till!

Sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på... Ta en promenad på byn och titta på all snön kanske? Snön ligger nästan meterdjup utanför husen, och snövallarna vid vägkanterna är ENORMA! Och jag som klagar på snöfallet i Karlstad, det är uppenbarligen ingenting emot vad det har varit här!

Nu ska jag iallafall gå och lägga mej och sova i min lilla trånga 90-säng på flickrummet... :)
Man blir rätt bortskämd när man har en 105-säng i sovrummet i Karlstad... och då tycker jag ändå att den är lite liten när katterna ligger där och knör på mig...

Förresten, inga större dispyter mellan O'Malley och Bullen än så länge. O'Malley närmade sig lite långsamt, men Bullen reagerade nästan direkt och daskade till honom över nosen med ena tassen, så kanske kanske kanske har O'Malley fått iallafall en liten gnutta respekt för dom äldre.
Snacka om att O'Malley är tonårstrots personifierad!

Att inte skriva något om hockey...

Fick höra av min bror att han tycker att min blogg blivit tråkig eftersom jag bara skriver om hockey hela tiden... :)
Och okej, jag kan väl erkänna att det blivit lite väl mycket hockey på sista tiden...
Men å andra sidan är det lite småsvårt att skriva om annat.
Det enda som händer i mitt liv just nu är:
*Jobbet, och där har jag tystnadsplikt och kan inte berätta allt om alla spännande saker...
*Träning på SATS, och hur kul är det att läsa om?
*Hockey...

Men nu är det OS-uppehåll, så nu lär det inte bli nått skrivet om hockey på ett tag!
Förutom kanske nån gång inemellan när det händer nått intressant i laget.
Som att typ Wallin, Berglund och Frögga återvänder till nästa säsong eller nått... Det vore lite värt att skriva om... :)
Dom vet dessutom inte brorsan vilka dom är, så då kan han hoppa över det inlägget! :P

Kärlek.

Ibland, när man känner sig sådär riktigt desperat, då drömmer man vanligtvis att man träffar drömkillen.
Iallafall jag.

Som inatt.
Drömde att jag av nån anledning behövde lift. Och fick lift. Naturligtvis av den vackraste killen jag någonsin sett.
Och den trevligaste, och vi pratade och pratade, och ÅH vad kär jag blev.

Sen vaknade jag.
Och insåg efter ett tag att det går inte att somna in i den dröm man precis drömt hur gärna man än vill.
Så jag fick återgå till den gråa pojkvänslösa vardagen.

Men vem vet, han kanske hittar mig inatt också?

(Visst är det egentligen ganska fjantigt att berätta om sina drömmar i bloggen? Speciellt när man inte ens får fram den där underbara känslan man hade, allt blir bara så platt när jag försöker beskriva känslan. Det finns inte tillräckligt många ord för att förklara det eldklot som sitter i bröstet på mig.)

Stolt!!

Idag besegrade jag min spruträdsla lite. (Spruträdd djursjukvårdare, låter bra det!)
Kom en läkare till jobbet och vaccinerade oss mot TBE.
Vet inte riktigt varför jag tog den, men det kan väl vara skönt att slippa få TBE iallafall... :)
Funderar på om man borde vaccinera sig mot Rabies också egentligen, men tror inte det finns så värst mycket smyggelhundar och sånt här uppe i Solstan.

Idag jobbade jag kväll som jag brukar göra på onsdagar, och det var en rätt bra kväll ikväll.
Det lustiga är att innan sju var det hur lungt som helst i princip, telefonen ringde knappt och inga ville ha hem sina djur just då.
Men när receptionisten slutade klockan sju, då drog det igång minuten efter att hon sagt Hejdå.
Helt plötsligt stod två blodprov på kö för att tas, en person ville köpa foder, två personer ville hämta sina katter och telefonen började ringa.
Alltså seriöst!? Det är helt overkligt...

Imorgon ska jag vara på operation, ska bli kul att se hur det blir. Torsdagsoperationer tenderar att vara något överbokade ibland. Men man får aldrig långtråkigt iallafall! :D

Wow!!

I förmiddags på väg ner till Göteborg stannade vi till på Rasta i Brålanda för att fika lite.
När fikapausen (aka köpa Snickerspausen, för min del) var slut och jag var på väg tillbaka till bussen mötte jag en kille som jag tyckte jag kände igen...
Men!! Det var ju Marcus Paulsson!
Och så vände jag blicken lite åt vänster, då gick resten av laget precis in på restaurangen.
Lite halvparalyserad som jag var fortsatte jag mot bussen och mötte både Per Åslund och en till som jag inte såg vem det var, och så den nye backen Angel Krstev.
Och sist men inte minst så mötte jag Perra, och han hälsade på mig! :O

Snacka om att dagen inte hade kunnat börja mkt bättre!! (Förutom om jag mött Henke också då...)

Övrigt om resan:
Vi åt lunch på Valand, riktigt gott. Nån slags fläskfile med bearnaisesås typ.

Sen marscherade vi till Scandinavium letade upp våra platser och började vifta med flaggorna och sjunga på direkten i princip.
Första perioden började väl lite sådär. Spelet gick väldigt mycket fram och tillbaka och det kändes ändå som att vi låg ganska jämt. Sen gjorde Frölunda mål.
Men vi kämpade och till slut gjorde vi 1-1.
Tänk vad skönt om perioden hade kunnat sluta 1-1 också, då kanske vi hade haft en chans.
Jag tänker inte ens nämna varken andra eller tredje perioden, för det finns inget gott att säga om dom.
Jävla skitmål och jävla domare som dömer bort mål (uppenbara mål!!) utan att titta på dom i repris först!
Fy fan så arg jag (och hela klacken och hela laget) var!

I tredje perioden passade klacken på att träna på diverse olika ramsor, gamla ramsor, spelarramsor och lagramsor som inte hade något med matchen att göra...
Stefan Liv-ramsan, HV-ramsor och LCH-ramsan. Det var rätt skoj iallafall! :)
Vi hade nog roligare på våran sektion än vad spelarna hade på isen tror jag nästan...

Och förresten. Scandiavium. Okej, det är en rätt bra hall, men inte för ishockey.
Det finns ju för fn ingen ståplats!! Helt värdelöst.

Förresten!!

Jag var ju på match igår också jue!!

En match vars två första perioder kantades av riktigt dåligt spel, men en smått fantastisk Rahm i målet som gjorde att vi fortfarande inte låg under med sjuttielva-noll.
Sen kommer Axelsson och petar in en retur precis innan andra perioden är slut, och under sista periodpausen väcktes något slags hopp.
Klacken drog igång ännu värre i sista perioden, och så gör Bartecko så att matchen blir oavgjord och går till förlängning.
Och så gör Bartecko sitt andra mål (och tredje poäng) för kvällen och avgör hela matchen!

På nått sätt lyckades Färjestad med nått som vi inte lyckats med på många matcher denna säsongen.
Vi höll oss kalla i underläge, vi kom tillbaka, vi vände och vi vann!


3-2. Aldrig har väl en seger varit så oförtjänt med tanke på hur dom första två perioderna såg ut. Men poäng är poäng, och vi fick dom!

Dessutom vann vi läktarkampen med hästlängder! Hade ens Djurgården med sig någon klack kan man fråga sig?

Kvällens Ramsa: "Hur låter en apa? Hohohohoho" :D

Smeknamn!

Jessica Magnusson, den förevigt smeknamnslösa lilla typen är inte längre smeknamnslös.
Har på något sätt lyckats få mig ett smeknamn av ena chefen, och inte vilket smeknamn som helst utan "Byggarn".

Eh jaha? O_o

Tankekedjan?
På jobbet använder vi alltid våra initialer.
Mina initialer är JM.
Det finns något som heter JM Bygg.
-> Byggarn.

Haha :) Får väl se hur länge det överlever...

Jaaaaa!!

Ibland behövs det inte många ord för att man ska bli lite extra glad på en fredagskväll!

Eller vad sägs om detta?


Haha Lycka!!!

Inte världens längsta varsel bara, första kursträffen är om 2½ vecka, hehe.
Får hoppas att det funkar med jobbet. En tisdag och en onsdag är inte dom bästa dagarna för mig att vara borta från jobbet på, men men.
Med tanke på att det handlar om min vidareutbildning, inom ett område som kliniken dessutom vill satsa på, så borde det ju (hoppas hoppas!!) inte vara någon fara.

Återgår till fredagskvällen, några grader gladare! Idag är en solskensdag!
(Och imorgon är det bortamatchresa till Fusklunda!)

Men jag vill inte!!!

Usch, på vägen hem efter jobbet upptäckte jag nått som fick humöret att dimpa djupt ner i skosulorna.
Mer snö. Två centimeter nysnöad snö.
JAG VILL INTE!!
Jag är så fruktansvärt trött på snö och kyla just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen.
Jag är trött på att behöva frysa hela dagarna, att krångla med långkalsonger, att behöva ha tjockjacka på sig och vantar och mössa. Jag vill ha VÅÅÅÅR!!!

Så nu har jag fått ur mig det.
Idag blev det lite övertid på jobbet, så jag missade Coreboll-passet på SATS. :( Får väl ta igen det nån annan dag, lite BodyBalance på söndag hade jag tänkt.
Resten av kvällen ska jag ägna åt disk och golvtorkning, häromdagen upptäckte jag ett konstigt grönt streck på golvet i köket.
Hmm, tänkte jag, den där färgen känner jag igen! Och så var det, grön tatueringfärg från O'Malleys örontatuering.
Fine, om det inte hade varit så att det är nästan TVÅ månader sen han tatuerades!
Man kan ju undra vart den färgklicken har legat och gömt sig...
(Eller så kan man genom det dra en slutsats på hur ofta jag städar golven...) ^^
RSS 2.0