Egypten Fredag 5/10

 
Vaknade klockan åtta, pigg och glad!
Vi gick till frukosten och åt vår första egyptiska frukost. Ingen svensk hotellfrukost där inte! Croissanter med jordgubbsylt, "bullar" med choklad på och diverse mystiska röror och grejer.
Ägg fanns det, men de var så hårdkokta att gulan var grön.
Tror att en av rörorna kan ha varit "fuul", men vågade inte prova det. Bönor liksom...

 
 
Frukost!

Efter frukosten träffade vi Apollofolket, Robbin och Emilia, som var här med lite information. Vi bokade in snorkling på måndag och Kairo + pyramiderna på tisdag, vilket innebär slappa hela helgen!
 
Sen blev det poolside resten av förmiddagen. Sol, värme och regelbundna avsvalkande dopp. Typ 25 grader i vattnet, så man frös ju inte direkt!
När vi låg där och solade som en vältränad kille som hette Mido fram och gjorde reklam för sitt spa/gym/massageställe. Klart vi blev intresserade och bokade in en tid på eftermiddagen.
 


När vi började bli hungriga vid lunch tog vi en promenad utanför hotellet, blev inlockade i en parfymaffär och visades söta oljebrännare av glas. Där skulle man värma upp ett parfymkoncentrat ovanför ett värmeljus för att få en mysig doft i rummet.
Visst var dom söta, med kamel- eller elefanthuvuden i glas, men det blev inget köp.
Vi fortsatte vår promenad och hittade en "helt vanlig" affär där vi kunde köpa lunch. Chips, digestive och en 6-liters dunk med vatten.
 
Sen fortsatte vi att sola vid poolen och kl.16 kom Mido tillbaks och hämtade oss till massagen.
Först fick vi basta i 10 minuter (som om det skulle behövas...) och sedan fick jag ligga på en bänk och bli insmorda i en kroppsscrub med kaffe och choklad i, det luktade mest gammal kaffesump, men skönt var det.
Fick även handflator och fotsulor peelade med havssalt (trodde jag skulle sparka till honom alternativt få spasmer i hela benet när det kittlades så mycket!). Och så en ansiktsmask också.
Sen efter ett tag när det hade fått verka (kaffet skulle tydligen vara jättebra mot celluliter...) så fick jag duscha av mig och sen sitta en stund i en sval jacuzzi medans Jenny fick sin behandling.
Sen var det dags för 1 timmes helkroppsmassage. Åh, vad skönt det var!
Ibland gjorde det ont, men sen kändes det hur värmen spred sig i kroppen. Total avslappning!
(Dessutom var det Mido som masserade mig, hihi!)
 
Nu har vi duschat av oss all massageolja, druckit ett glas medhavd smirnoff + fanta och snart ska vi ut och leta upp en taxi till Old Market för att hitta någonstans att äta middag.
Ska bli spännande att se vad vi hittar.
 

Vår balkong
 
PS. Verkar inte finnas några konstiga, äckliga kryp här nere. Det enda jag sett hittills är en söt, liten trollslända tidigare idag.  Yay!! Och jag har dessutom INTE bränt mig! Scruben vi fick ska dessutom hjälpa till att förhindra att man blir bränd OCH ge en snyggare solbränna. Måste vara en mirakelscrub...
 

 
Oj, oj, oj vilken katastrofkväll!!
Började med att vi försökte pruta på taxin från 30 LE till 15 eftersom det var det vi fått höra att det skulle kosta mellan hotellet och Old Market. Det verkade okej när vi satte oss i taxin, men när vi kom fram var det tydligen inte det längre.
En man skulle "hjälpa" oss, men istället blev vi invisade i hans affär och insmörjda men någon slags ansiktsmask som skulle vara bra mot solbränna, och sen sitta där i hans butik medans den verkade.
Vi bjöds på öl och han slutade aldrig prata, kändes som vi satt där inne hur länge som helst.
Till slut skulle han iallafall torka av masken, men då var han alldeles för närgången och skulle in under linnet och torka...
Kändes fruktansvärt obehagligt och det var inte långt ifrån att jag slog till honom, men då hade jag väl blivit arresterad eller nått antagligen.
Kom iallafall därifrån till slut, oskadda, och letade upp en restaurang som hette El Mesrien.
 
Beställde in lammkebab med ris och fick även något pitabrödslikande och två olika hummuslikande röror.
Gott var det!
 
Tog taxi hem igen sen, vi längtade hem till hotellet. Gubben i butiken ringde till taxikillen så att vi fick samma chaufför som sist.
Vid det här laget ville vi bara hem så fort som möjligt, så han fick 50 LE för både dit- och hemvägen. (Varför pruta egentligen när det iallafall är så billigt jämfört med hemma??)
När vi kommit till hotellet började han tjafsa om något utan att få fram sin poäng, eller egentligen göra sig förstådd över huvud taget, så vi bara gav honom pengarna och gick därifrån.
Kommer aldrig vilja åka taxi här igen!
 
Vi stannade till i baren vid poolen och tog ett glad (surt) vin och sedan gick vi till rummet och sov.
Ryktet säger att det kommer 3 plan med norskar imorrn. Hoppas att några av dom bor här och att några är manliga och trevliga och hyfsat unga. Lite manligt tryggt sällskap på stan vore trevligt!!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0