Matte börjar skaffa sig hundutbildningar.

Japp, nu jäklar är jag på gång.
 
I söndags och onsdags åkte jag och Märit till Hällefors för att vara med på en utbildning för att bli figurant till MH (Mentalbeskrivning Hund).
Vi fick lära oss lite olika bakom kulisserna-arbete som man gör under testerna. Bland annat fick vi klä ut oss till spöken, dra en kätting över en korrugerad plåt, rycka upp en blå overall ur marken och leka avståndslek (både med och utan hund). Man känner sig lite fånig när man leker avståndslek utan hund eller när hunden inte vill komma till en. Hoppar och tjoar och ropar "kom då, kom då, kom hit och lek med mig, tjoho!" och hunden bara står där fyrtio meter bort och tittar på en som att man är lite tokig i huvudet...
 
Vi skötte oss tydligen iallafall, för igår fick jag mail om att vi hade gjort succé på kursen. :)
Är väl säkrast att göra så när man råkar avslöja att man aldrig har sett ett MH tidigare... he. he. he.
 
Och i torsdags gjorde jag det teoretiska provet för att bli tävlingssekreterare. Provet gick bra, men det var några frågor jag missade lite på. 75% krävdes för godkänt så lite smånervös blev jag allt, men fick mail idag om att jag hade klarat mig!
Bara att vänta tills i maj då det är dags för det praktiska provet och sen är jag auktoriserad tävlingssekreterare och får hjälpa till med sånt också.
Tyvärr är sånt här arbete ju "bara" roligt, givande och lärorikt men innebär inga tillskott i plånboken, förutom om man är figurant på någon annan klubb än hemmaklubben.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0