En helg i full fart!

Tävlingssekreterarkurs igår, 10-14. Vi fick lära oss massor om alla regler som finns för brukstävlingar. Vad man ska ha gjort för att få tävla, när man inte får tävla, hur man tävlar, vad de olika grenarna innebär, osv, osv.
Det var väldigt intressant. Blev lite småintresserad av att börja träna lite bruks. Spåra kan han ju redan iallafall.
 
Sen blev det hem en sväng och byta om i princip, sen tog jag och Elliott bussen till Elina och Sebastian.
Det visade sig att vi valt precis rätt (fel) buss. Det var nämligen den bussen som tog en massa passagerare till hockeymatchen. Om det var fullt? - Ja. Om det var varmt? - Ja, återigen hade vi hamnat vid ett element. Om Elliott orkade sitta still så länge? - Nej, inte direkt. När vi hade kommit till torget hade Elliott tröttnat och började flytta lite på sig. Dessutom började vi då få en massa sällskap runtomkring som var intressant och det var jättetrångt och varmt för Elliott där nere på golvet.
Det slutade med att Elliott stod med framtassarna i mitt knä och baktassarna på golvet och tittade ut genom fönstrena istället. Men han var ju lugn då iallafall, så det fick gå.
Till slut kom vi fram dit vi skulle iallafall och Elliott fick bo på ett eget rum (för att inte äta upp bröd, kattmat eller småhundar) medans vi andra gick på hockey.
Färjestad - Brynäs. Kvartsfinal. Min andra match för säsongen (...). Och Färjestad leder med 3-0 i matcher.
Det var som bäddat för att vi skulle vinna, men det gjorde vi inte.
Matchen var jättetjafsig och man blev mest irriterad för att spelarna var irriterade och lite mer irriterad för att capon var irriterad. Det är väl capons uppgift att dra igång och hålla igång ramsor. Eller?
Och inte göra det genom att skrika, svära och låta otrevlig? Pepp och motivation är bra har jag hört.
 
Efter matchen var det lite fest iallafall, trots resultatet. Elina och Sebastian flyttar ur sin lägenhet snart så det skulle vi fira.
Vi gjorde nachos och åt, och blandade lite drinkar och grejer. Jag tog ett litet avsteg från min sockerutmaning och drack både läsk och åt chips. Vi satt och pratade och skrattade (eller ja, jag lyssnade mest som vanligt, men jag har jätteroligt ändå!) och Elliott verkade charma dom flesta genom att hoppa upp i knäet på dom och pussa dom ordentligt...
Det märktes på Elliott att han blev både trött och övertrött, men till slut slocknade han på en filt. Det är ju tråkigt att sova när det finns så mycket folk att umgås med.
Till sist tog festen slut och det blev dags att ta sig hem. Dock hade ju sista bussen gått så det blev till att använda fötter och tassar.
Men det var bara trevligt. Temperaturen var bra, det blåste inte. Elliott var pigg igen och jag hade bara nytta av den friska luften. Och knappt en enda människa var det ute heller, så det var trevligt med en promenad.
 
Kom hem vid tre och gjorde klart lite förberedelser inför söndagen (även om det redan var söndag...) och sen slocknade både jag och Elliott i sängen.
Klockan sju ringde klockan igen (tjoho), men jag sov en stund till ändå. Mådde jätteilla när jag vaknade, men insåg efter en liten stund att det var nervositet som orsakade det.
Gick upp, fixade lite, gav frukost till Elliott och sen gick jag iväg till utställningen som var på 4H-gården här i Karlstad - det vill säga en promenad på ca 20 minuter.
 
Vi registrerade oss, fick nummerlappen och sen var det bara att sitta och vänta på att det skulle bli Elliotts tur att visa upp sig i ringen. Hann dricka lite kaffe, äta en smörgås och ta en liten promenad och kika på hästarna i hagarna.
 
Klickbara bilder.
 
Elliott och jag springer i ringen (och Elliott kampar lite med kopplet under tiden)
 
Elliott står fint och visar upp sig för domarn.
 
Domarn kommer och tittar lite närmre. Elliott tycker att uppmärksamhet är skojigt!
 
Sen fick Elliott gå in i ringen och där skötte han sig utmärkt! Inga hopp och studs som förra utställningen. Har kampade lite med kopplet men det fick jag honom att sluta med rätt snabbt.
Han fick ställa upp sig, och stod still där jag ställde honom och var lugn och glad när domaren tittade och kände på honom.
Så han fick ett hederspris och en BIR-rosett. (Bäst I Ras).
Som BIR får man ju även tävla i gruppen (Där ingår alla inom rasgruppen som fått BIR), men där var det flera som var snyggare än Elliott så han fick ingen placering där.
 
Jag stannade kvar en stund under utställningen eftersom Anna var där och visade en annan Annas finska lapphund Finn. Så Elliott och Finn hade lite sällskap av varandra under väntetiderna.
Finn blev också BIR och blev även 2:a i sin grupp.
 
Efteråt gick vi ut och tog lite fina bilder så man har något att skryta med.
 
 
 


Kommentarer
Märit

Stort grattis Elliott!

2014-03-25 @ 11:46:57
URL: http://www.sunnanhof.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0