Jahopp

Nu var det sådär längesen jag skrev igen... Måste i princip hämta min kalender för att komma ihåg vad jag har gjort dom senaste veckorna. Det mesta lägger sig som ett suddigt moln eftersom många dagar gått åt till föreläsningar och arbete med diverse inlämningsuppgifter.
Dessutom lyckades jag få tag i något virus härom veckan. Låg däckad i sängen i tre dagar, tog mig bara ut sängen för att rasta Elliott, fylla på vattenflaskan och fylla på panodildepåerna.
Fick bihåleinflammation också och hade sån bultande värk i hela huvudet att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
Det var hemskt.
Något som var ännu lite hemskare var att dom behövde hjälp på Ulvsby på grund av sjukdom där också och jag kunde inte tacka ja i det tillstånd jag var. Har inte jobbat där på jättelänge nu... Och tror knappt att jag kommer hinna jobba där nått mer innan jag börjar på Djursjukhuset.
Men ska följa med dom på julfest om ett par veckor, det ska bli väldigt roligt!
 
Ett par veckor är det också kvar till Elliotts röntgen. Hans syster och ena bror har röntgats under veckan med fina resultat så jag är lite för förväntansfull. Både vill och tror att det kommer se fint ut, men ändå är jag nervös.
Bäst att försöka att inte oroa sig allt för mycket tills det är dags.
 
Jag har haft lite praktik genom skolan också nu. En dag på folktandvården och en dag på tandregleringen hittills.
Vi läser ju en barnkurs nu, barn från 0-12 år. I praktiken ingår det att vi ska utföra undersökning och/eller profylaxbehandling på några barn och jag har ångest för det. Jag vill verkligen inte. Jag förstår mig inte på barn och dom gör mig nervös, och hur ser det ut egentligen? När hygieniststudenten är mer nervös för besöket än vad barnet är? Jag är så rädd för att göra något fel och kanske bidra till en rädsla hos barnet. Det känns inte rättvist att vi ska behöva göra sånt här innan vi är redo. Och ja, vi har haft egna patienter, men dom har varit vuxna och det är en jäkla skillnad. Tänkte jag skulle maila läraren och fråga vad som händer om man inte genomför någon utan bara är med och tittar på, men jag misstänker att man blir underkänd då så det känns inte som nån vits.
Just nu är jag bara så himla glad att jag lämnat in och fått min ansökan om studieuppehåll beviljad.
 
Var på Djursjukhuset häromdagen för att gå igenom lite schema och sådär och då frågade dom mig om jag ville vara med i en sånggrupp. Och vi fick texter och stämfiler häromdagen och jag är så taggad så jag har sjungit Luciasånger hela kvällen! Wihooo!! Det ska bli så himla kul att få sjunga igen. Skulle ju egentligen gå med i universitetskören, men det funkar ju inte riktigt när man inte vågar gå på insjungningen.
 
Och för att byta ämne igen så var jag och Elina, plus två personer till, ute igår på ett ställe som heter Tables. Där spelar man biljard. Jag har knappt sett ett biljardbord sen högstadiet, eller kanske på Kyrkans barntimme när jag var jätteliten, och då spelade jag inte ens. Kanske lattjade lite om bollarna/kloten (vad kallar man dom?) låg framme.
Misstänkte ju att jag inte skulle va så himla bra på det, men så visar det sig att det ju går jättebra! Jag satte flera av dom bollarna/kloten som jag siktade på och dessutom i det hålet jag siktade mot!
Sen kan det ju vara så att jag råkade sätta några som det inte var meningen och som jag dessutom inte siktade på, men det gjorde ju mina motståndare glada iallafall.
 
Idag har jag mest slöat. Tänkte plugga men hittade ingen inspiration till det, så jag satt i soffan och tittade på film istället. Och har varit och lekt med Elliott i skogen. Det är så befriande på nått sätt. Att få leka och stolla sig som att man vore liten igen. Och få se glittret i Elliotts ögon. Myyyyys.
 
Dags att sova snart, kan ju vara bra om jag lyckas somna på den här sidan om midnatt nån gång den här veckan. Önskar bara att jag hade något som gav mig större lust att gå och lägga mig.
Att sova är tråkigt, för det innebär att en ny dag börjar snart. Och, för att låta väldigt pessimistiskt, en ny dag är inte bara fylld av nya möjligheter, den är dessutom fylld av en himla massa måsten.
Ingen (schemalagd) skola imorrn, men tisdag-torsdag har vi seminarie/föreläsningar av något slag.
 
Som avslutning vill jag även skriva det här. Jag skriver så mycket och läser oftast inte igenom det efteråt, jag tror att sinnesstämningen förändras lite allt eftersom jag skriver och även beroende på vilket ämne jag skriver om.
Ibland när jag läser gamla inlägg slås jag av vad ledsamt det låter, och ja, ibland kan det vara så ledsamt på riktigt.
Men just nu, idag, även om det låter ledsamt så är det inte det. Av någon anledning, och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad, Luciasångerna kan ha något att göra med det, men det kan också ha att göra med ett mail jag fått (wohoo hemligheter) och jag är pirrigare och mer uppåt än jag varit på länge.
Hoppas den här känslan håller i sig för det är en väldigt trevlig känsla!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0