Ännu en helg är över!

Rallylydnadstävling.
Tja. Jag är rätt glad att jag och Elliott inte har nån mer tävling inplanerad inom den närmsta framtiden, för vi behöver träna upp vår kontakt och samspel innan vi gör nått annat tror jag.
Han kan ju momenten egentligen, men inne på banan, där matte antagligen är lite tråkigare än vanligt, och allt annat är rätt intressant är det liksom inte nån idé.
Jag var på brukshundklubben i Forshaga klockan 9 för att anmäla mig och 9:45 trodde jag att banvandringen för våran första runda skulle vara.
Visade sig att avancerad klass skulle starta i ringen innan det var dags för nybörjare, och domaren var dessutom sjuk och orkade inte döma så många ekipage i taget. Sen vet jag inte riktigt vad som tog så extremt lång tid, men vi gick iallafall våran banvandring när klockan var omkring 14.
Fyra extra timmars väntetid var inte vad jag hade räknat med och jag var allt annat än pigg när jag gick in på banan. Elliott var nog också rätt trött, efter alla intryck och att ha legat och sovit av och till i väntan på lite action.
Tror att det var vid sjätte skylten jag bröt. Elliott nosade lite för mycket på en skylt och jag kunde riktigt se hur lyfta-på-benet-och-kissa-synapserna började jobba. Så jag satte handen under magen på honom, lyfte undan honom och gick av planen istället för att låta honom kissa och förstöra för nästkommande ekipage.
"Diskvalificerad - föraren rör medvetet vid hund"
Andra starten dröjde inte alls lika länge, men jag hann fundera massvis innan. Skulle jag ens starta? Vad det någon idé eller förstör det bara ännu mer? Till slut blev jag irriterad på mig själv och tänkte att nää, har jag betalat för det så ska jag banne mig starta. Tänkte att om jag fick med mig honom så skulle jag tjoa, ta fram leksaken, bryta och belöna. Det skulle ju automatiskt innebära ännu en diskning.
Så jag lekte med honom innan start, viftade lite till med leksaken innan vi gick in på planen och sen körde vi.
Han var lite mer med, så jag kände mig mer hoppfull, andra skylten var "Sitt - spring", det tog ett tag innan jag fick honom att sätta sig ner, men när jag började springa tyckte han att det var riktigt kul. Och eftersom jag tydligen kan vara envis som synden ibland så tänkte jag att ska jag bryta, då ska han göra ett moment så jäkla snyggt att det är värt belöningen, så jag fortsatte banan och vi kom runt hela vägen.
Men jag visste att det inte skulle bli några fina poäng. Och vi slutade på 28 poäng.
 
Jag och Elliott pratar allvar innan första starten.
 
Kvällen
Åkte till Kebab House och mötte upp Elina och Jannike (och två tjejer till som jag för närvarande inte kommer ihåg vad dom hette...). Vi beställde in mat och åt och pratade om allt möjligt.
Himla trevligt och en bra avslutning på dagen!
Jag åt en rätt med wookade äggnudlar, kyckling och en massa grönsaker, med någon slags yoghurtsås med mango chutney i. Så vansinnigt gott!!
Synd att det inte är särskilt billigt annars skulle jag vilja kunna äta ute oftare.
Åkte hem, tog en härlig kvällspromenad med Elliott och sen somnade jag väldigt gott!
Friskluft gör under för insomnandet! Speciellt när man suttit utomhus mellan kl 9 och klockan 18...
 
Söndag
Helgen har verkligen gått i hundens tecken!
Vaknade och gjorde mig iordning, fixade kaffe och fika och åkte ut med Märit och gänget till skogen.
Vi lade ut ett spår till varje hund och sen satte vi oss och fikade medans spåren la till sig.
Elliott fick börja och jösses vad fint han gick! Verkar som att han saknat att spåra och jag vart alldeles lycklig i hela kroppen hela spåret, trots att stora delar av det bestod av bergsklättning, lutande underlag och halkiga grenar att gå på. Men Elliott han gick som en klocka, hittade alla apporter utom en som han antagligen hade full fart rakt över. Så himla stolt över vad han kan. Och så himla sugen på att köra mera spår!!
Sen gick vi Ellens spår. Det var lite krångligare visade det sig. Hon hittade första och andra apporten, men sen snurrade det till sig på mitten nånstans, men till sista apporten hittade hon iallafall!
Sen tänkte vi spara lite tid, så jag fick gå med Bodil samtidigt som Märit gick med Agnes.
Tänkte att det skulle bli spännande, för Bodil är jätteduktig på att spåra men ibland väldigt studsig. Men hon gick så fint så fint. Precis lika fint som Elliott om inte ännu finare, fast med lite mer fart. Fart som mina ben inte riktigt är van vid. Framförallt inte när det är stockar och stenar och halkig mossa som en ska över.
Men framåt gick vi och alla apporterna hittade vi. Jag var lite tveksam på slutet för vi var inne i en rättså tät granskog, jag fick spränga mig igenom kvistarna och hade barr överallt, men plötsligt var vi framme vid slutapporten!
Har nog aldrig varit så trött efter ett spår tidigare, men riktigt roligt var det!
Sen åkte vi hem till Märit, åt vegetariska burgare med rostbröd istället för hamburgerbröd (supergott faktiskt!) och pommes.
När maten hade landat i magen tog vi varsin pensel och gick ut och målade Märits grind, hehe.
Och sen efter ett tag så åkte jag hem. Tog en snabbis inom affären och nu sitter jag hemma i soffan.
Har precis korrekturläst hemtentan och skickat in den så att den är klar.
Ska belöna mig själv med att titta på lite tv en stund, sen ska jag plocka ihop lite tvätt för imorgon har jag tvättstugan i några timmar. Sen får det bli kvällspromenad med Elliott och sen ska jag sova jättegott igen!!
 
Gonatt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0