Elliott - planer och mål.

Hittade ett inlägg som jag skrev i januari förra året, där hade jag skrivit vad jag hade för planer för Elliott under 2014, så jag tänkte att jag skulle skriva ett nytt inlägg. Checka av de planer som uppfylldes och även fixa lite nya planer för detta året.
Så här i efterhand kan jag ju erkänna att mina mål kanske var lite orealistiska. Det är snäppet svårare och kräver snäppet mer tid att träna hund.
Framförallt kräver det att matten har lite koll och att hunden är mer intresserad av matte än allt annat spännande, lukter, omgivningar och så vidare.
Men jag känner att vi är på rätt spår i allafall, och dom senaste veckorna känns det som att mer och mer har börjat falla på plats. Dags att introducera lite nya moment snart tror jag.
 
Planerna inför 2014 var:
- Vill gå en kurs i tävlingslydnad - Det gjorde vi inte, men vi gick iallafall en grundkurs och en rallylydnadskurs. Två väldigt roliga och lärorika kurser!
- Vi ska träna mer spår, både personspår och blodspår. Införa längre spår och även vinklar - Blodspår har det inte blivit så mycket av, trots att jag har både blod och klövar i frysen. Personspår har det blivit desto fler och de har blivit både längre och klurigare, och någon gång har vi även lagt konkurrensspår vilket var väldigt intressant. Elliott är väldigt duktig på att spåra, och det är väldigt kul att se honom jobba. En period var han väldigt disträ och verkade tappa intresset för själva spåret och gick och nosade på annat istället. Men nu som senaste gångerna har han varit riktigt duktig.
- Träna in liggmarkering på spårapporter (alternativt apportering, har inte bestämt mig än) - Har bestämt mig för att jag ska ha liggmarkering, för det behöver han använda om/när vi ska gå patrullhundskurs. Plus att man slipper riskera söndertuggade apporter. :)
- Träna linförighet/fritt följ - Det har vi gjort, och det går bättre och bättre. Lite av det kommer ju naturligt eftersom vi tränat en del rally, men jag tror att vi behöver mer fritt följ-träning utan rallymomenten. Men det märks att han fattar mer och mer att det är kontakten med matte som belönas och inte "allt annat".
- Träna apportering - Vi har tränat, men fastnat på någon slags mellanplatå som inte ens är i närheten av apportering. Får ta och börja om på nytt med detta moment tror jag. 
- Träna "höger" och "vänster" apportering - Haha. Nä.
- Träna "alla tassar i låda" med en mindre låda - Nä, det här momentet blev lite tråkigt tyckte jag. Såg inte riktigt någon vits med det så det har lagts på hyllan.
- Träna "backa" - Japp, det har vi gjort och gör det fortfarande. Han fattar på ett ungefär vad det innebär, men det där med att backa rakt bakåt är inte så noga än så länge tydligen.
- Träna platsliggning - Det gör vi för fullt och han blir bättre och bättre. Har tränat med Märit och gänget några gånger och det går bra att ha sällskap bredvid också, han störs inte jättemycket av det och bryr sig inte så mycket. Däremot tröttnar han efter ett tag, reser sig gärna och springer runt och försöker dra igång en jage-lek med mig. Så det behöver vi träna mer på. Och längre tid.
- Träna på "stå" - Japp. Stå har han fattat. :)
- Göra MH i höst med resten av kullen - MH:t är avklarat och Elliott gjorde jättebra ifrån sig och gjorde sin matte väldigt stolt och nöjd!
- När han är 9 månader gammal får han börja tävla i viltspår, så då ska vi göra ett anlagsprov - Nej, något anlagsprov har vi inte hunnit med ännu.
- Får han godkänt på anlagsprovet ska vi fortsätta någon/några tävlingar i viltspår - Inga viltspårstävlingar ännu.
- Från 10 månaders ålder får han tävla lydnad, så då ska vi nog testa på en tävling i lydnadsklass I, om jag vågar och vi kan momenten - Nope, det är vi inte redo för än. Några av momenten saknas och flera behöver finputsas. Men vi är på G.
- Testa på agility (Träning från 12 mån, tävling från 18 mån) - Njae. Tror att Elliott är lite för stor för att få några bra resultat på tävling, och träna agility bara för att det är roligt har vi inte hunnit med.
- Vi ska även åka på någon utställning - En inofficiell utställning var vi på och där blev Elliott BIR, men någon mer utställning blev det inte då han har haft alla möjliga lustiga proportioner under året. :)
 
Planer 2015
Hmm, vad ska jag hitta på här för något då. Som är lite mer realistiska.
- Tävla mer Rallylydnad och ta nybörjartiteln.
- Träna sök
- Träna patrullstig
- Träna person- och blodspår
- Starta i anlagsklass
- Träna på moment i bruksappell och lägre klass
- Starta appellspår
- Träna på moment i lydnad
- Kanske starta lydnadsklass 1
- Gå kurs
- Eventuellt nån utställning
 
Mål 2015
- RLD N
- Starta viltspår, bli godkända
- Starta appellklass, bli uppflyttade


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0