Dagvilsen vecka och fullspäckad helg!

I måndags och tisdags jobbade jag natt för första gången på Djursjukhuset.
Första natten var det en hel del att göra, mycket patienter och många medicineringar. Framåt fyra-tiden började det lugna ner sig och jag började se fram emot att sluta klockan 07:15 och åka hem och sova.
En timma senare ringde det på dörren och vips hade vi en hund som behövde kejsarsnittas framför oss.
Så då var det bara att skaka tröttheten ur kroppen och köra på. Kejsarsnitt är ju dock något som piggar upp en ganska mycket. Allt gick bra och fyra friska valpar fick åka hem med sin mamma lite senare.
Dock betydde det övertid för mig och väldigt svårt att sova när jag väl kommit hem.
Andra natten var lugnare, då var det bara medicineringar och hålla koll på dom inneliggande patienterna som gällde. Och försöka göra något åt den överfulla tunnan med smutstvätt. Tappade räkningen på hur många maskiner jag körde, men det blev tomt i tunnan iallafall!
 
Sen blev det onsdag morgon och ledigt resten av veckan. Sov bort halva onsdagen, egentligen hade jag tänkt spendera några timmar i min egen tvättstuga, men jag var alldeles för trött för att kunna hålla mig vaken så det får bli nästa vecka istället.
På torsdagen blev det lite patrullträning för Elliott, han fick köra både ljud- och vindmarkering. Ljudmarkeringen börjar han få ganska bra koll på, men vindmarkeringen var lite svårare, dels för att det var första gången och vinden inte riktigt låg i den riktningen jag förväntade mig, men sen tror jag att han var lite övertaggad i början och inte riktigt hade kopplat på näsan. Men jisses vad glad han blev när han hittade figuranten (Märit).
 
I fredags åkte jag till jobbet en sväng och fick mig en TBE-vaccinspruta i armen (en humansköterska som kom dit och gjorde det, so don't worry). Känns ganska vettigt att vaccinera sig mot TBE (Fästingburen hjärnhinneinflammation) nu när jag spenderar mer tid i skogen än tidigare. Och fästingar finns det ju gott om. Och TBE går inte direkt att behandla heller...
Efter det så åkte jag hem och plockade med mig allt jag behövde och så styrde jag och Elliott till Sunne.
Åkte hem till Martin som precis slutat jobba och hjälpte till (dvs tittade på) när han eldade i pannan för att få lite värme i huset. Sen åkte vi och handlade middagsingredienser och sen åkte vi hem och lagade lasagne. Mums mums! Har dessutom en låda med mig hem som jag ska ha till lunch imorrn.
På lördagen åkte vi till hans ena syster i Arvika och var med på systerdotterns första barnkalas, och jag fick träffa hela hans familj och lite till.
Det var väldigt trevligt och inte alls så nervöst som jag trodde att det skulle vara. Men det underlättar ju när familjen säger att dom sett fram emot att träffa mig och när en har en varm hand att hålla i. ^^
Dom fick träffa Elliott också och han gjorde också ett gott intryck, mestadels iallafall.
 
Sen åkte jag därifrån och hemåt igen, för att ta en promenix med Elliott innan jag tog bussen hem till Nil på inflyttningsfest!
Väldigt trevligt hade vi, mycket prat och skratt och musiklyssnande och chipsätande, och ju senare på kvällen det blev desto djupare blev diskussionerna inne i köket. Jag hade med mig både vin och cider och blev dessutom bjuden på ett par shottar, så jag var mer än lagom rund under fötterna. Tur att vi mest satt på våra stolar...
Sen tog jag sista bussen hem, knatade hem från hållplatsen, upp i lägenheten, hämta hunden och ut på en någorlunda uppfriskande promenad. Dock var det iskallt ute i natt så jag höll på att frysa ihjäl.
Mådde inte toppen när jag vaknade idag direkt... Det där med hur mycket man ska dricka är nog en läxa man aldrig kommer lära sig. Om man inte typ slutar dricka helt och hållet.
Skönt med sovmorgon iallafall, och lite promenader med hunden, och så en pizza framåt eftermiddagen så nu är jag nästan helt återställd.
Tänkte lägga mig tidigt idag men det sket sig visst som vanligt, men nu är det alldeles strax läggdags iallafall.
Imorgon börjar nästa vecka, dagtidsjobb måndag-torsdag och sen nattjobb fredag, lördag och söndag. Men sen är jag ledig ända fram till den sjunde april tack vare fridagar efter natt, en semesterdag och "påsklov". Woop woop!!
 
Gonatt på er!


Kommentarer
Nil

Du minns iaf att du hade djupa diskussioner i köket? vilket lyx. jag vet ATT jag var i köket, men längre än så kan jag nog inte sträcka mig.
De där planerna på hur mkt man ska dricka brukar också gå åt helsike när värden har massa sprit i sitt skåp som ska drickas upp ^^ Tack för en toppenkväll iaf! :)

Svar: Det blir farligt om vi ska ha fest hemma hos mig nån gång då, jag har 4-5 flaskor med diverse likör/sprit. Inte sånt som man måste dricka upp direkt men... ;)
SweetPeach

2015-03-27 @ 20:05:07


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0