Födelsedag och Rallylydnad

 
 
 
I söndags fyllde Elliott och resten av hans syskon 1 år!
Förstår inte att tiden har gått så fort. För ett år sedan satt jag hemma hos Märit större delen av min lediga tid och bara tittade på dom underbara valparna och funderade och funderade på om någon av dem skulle bli min.
Till slut bestämde jag mig och "Blå" blev "Elliott" - med två L och två T.
 
Bäst att sköta sig när morsan Cathla ser på. (Foto: Märit)
 
Tänk att den där lilla runda blonda pojken som inte ens vägde ett halv kilo när han föddes numera är en långbent 30-kilos hund!
Elliott fick fira sin födelsedag med burkmat till frukost. Gissa om han var nöjd!
Dagen efter fick han sin födelsedagspresent i form av sin 1-årsvaccination, hehe.
 
Liten åttaveckorsplutt.
 
Jag förstår inte riktigt vart tiden har försvunnit. Sommaren tog slut, hösten tog vid och jag fick hem en liten valp. Det tog ett tag innan jag fattade att han ens var min. Ibland förstår jag det inte ens nu för tiden.
Vi har gått valpkurs och en grundkurs, vi har spårat både personspår och ett par viltspår och även börjat så smått med lite lydnads- och rallylydnadsmoment.
 
Ibland kan jag traggla saker hur många gånger som helst och det känns som att Elliott verkligen inte fattar, sedan ett tu tre så bara KAN han! Känns som att han kan gå hur långt som helst, bara matten får tummen ur. :)
 
Sex månader.
 
Igår åkte vi till Sunne efter jobbet och testade på lite rally tillsammans med Anna och Märit. Elliott var så duktig och jag blev så inspirerad att jag ikväll skickade in anmälning till två tävlingar, den första om knappt två månader.
Dags för mig att lära mig rallyskyltarna och sedan lära Elliott alla moment ordentligt och träna ännu lite mer på kontaktövningar. Vem vet. I höst kanske Elliott skaffar sig sin första egna titel. :)
 
 
Ettåring i motljus. <3
 
Vi har varit ute på en lite längre kvällspromenad. Det verkar ju vara någon värmebölja för närvarande så att vara ute på promenad på dagtid är ingen höjdare. (Tycker jag då, Elliott verkar inte särskilt besvärad...)
Efter jobbet idag tog vi oss en liten tur bort till älven och Elliott fick doppa sig lite. Han behövde bara lite lite hjälp så hoppade han i själv ifrån bryggan. :)
Sen duschade han mig när han kom upp och skakade på sig.
 
Nu är det nog dags att sova. Imorrn är det jobb och sen blir det rallyträning i Sunne igen. Intensivt denna veckan!
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Märit

Ja hundarna verkar tåla värmen bra, det är värre med förarna. Även hemma hos mej

2014-09-14 @ 14:24:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0