Oktober. Höst. Underbara liv.

Nu var det visst väldans längesen jag skrev sist, snart två månader sedan.
 
Livet rullar på, och jag har gjort så mycket sen sist så det finns inte en chans att jag kommer ihåg allt jag egentligen borde skriva om. Min kalender är ingen jättebra komihåg-hjälp heller, för i den skriver jag mest upp jobbschemat och sånt.
 
Mestadels kan jag väl säga att jag har jobbat, både nätter och helger och 10-dagars pass och allt möjligt. Uttröttande, men för det mesta väldigt roligt. Jag har även fått mitt vikariat förlängt, så nu har jag jobb till sista augusti nästa år! Wihoo!! =)
 
En mysig helg i september så åkte jag och Martin ner till Värmlandsnäs och mötte upp mamma och pappa och brorsan och gick på Skördefesten tillsammans. Jag köpte massor av goda saker och vi hade en väldigt trevlig dag. I början var vädret helt perfekt, men framåt sista stationen så började det regna som tusan, så avslutet på dagen blev ju inte så där jättebra. Men annars så! Köpte smaskig ostkaka och har fortfarande kvar kalkon i frysen som jag ska göra nått av nån gång.
 
Helgen efter det så var vi neråt Dalsland igen, åkte och hälsade på mamma och pappa och sen vidare ner till Gesäter och hade kräftskiva tillsammans med Martins släktingar. Väldigt trevligt och väldigt mycket god mat!
Kunde även konstatera att sträckan Gesäter-Sunne är LÅNG. Framförallt när det är mitt i natten. Det är bra att sjunga i bilen! :)
 
Har även tränat en del sök med Elliott och han blir duktigare och duktigare. Iallafall på momentet att vilja ut till figuranterna och få belöning. Det där med att komma tillbaks till matte emellanåt verkar inte vara lika viktigt, så snart får vi nog ta och träna på det också..
För ett tag sen tog vi riktiga långturer när han fick gå lös när det passade sig, och då var han jätteduktig på att komma till mig när jag ropade och så stannade jag och hittade massa kantareller och trattkantareller så jag stannade och plockade och då höll sig Elliott i närheten hela tiden. Mitt duktiga lilla hjärta.
Det märks så tydligt på honom i vissa situationer att han börjar bli "vuxen". Han är så skötsam och hörsam (är det ens ett ord? Isåfall betyder det att han lyssnar på vad jag vill) att jag blir förvånad. Men så är han ju samtidigt så ung och busig så vips börjar han studsa jämfota bredvid mig och vill leka.
 
Sen så har jag självklart spenderat en hel massa helger hemma hos Martin. Så många så att det nästan känns som att jag bor både där och här. :)
Häromhelgen tog jag med Morgan också så han och Skrållan fick vänja sig lite vid varandra. Tänker att det är lättare för henne att vänja sig vid en katt i taget. Och då börja med Morgan och Freja, dom två snälla katterna.
Sen får vi se hur det blir med O'Malley. Tyvärr visar han ju sina extremt dåliga sidor ibland. Och även om dom bra sidorna är väldigt mysiga, så känns det inte alltid som att dom väger upp dom dåliga...
 
Jag och Martin har byggt staket runt grönsakslandet så att hönorna inte ska ta sig in där. Och nu i helgen gjorde vi färdigt och hängde upp grindarna. Väldigt fint blev det, om än kanske lite snett och vint på sina ställen. :) Men det är väl lite det som är charmen med att bygga på ögonmått också. Kommer iallafall bli himla fint när "färgen" kommer på träet och när allt grönska spirar nästa sommar!
 
Nästa helg ska vi va här hos mig istället, för på lördag ska vi kanske till Boda Borg och härja och på söndag blir det till att åka till Billingen och få vinterdäcken på bilen... Plötsligt blev det kallt och frostigt, och när jag skulle kliva ur bilen på jobbet imorse så var det blankis på backen, så jag höll på att glida iväg och sätta mig på backen, men lyckades backa in i förarsätet igen så jag slapp pinsamheter...
 
Aja, det här får räcka för idag. Får väl se om jag blir duktigare på att blogga eller om intervallen blir längre och längre...
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0