Moussetårtan!
Blåbären kan bytas ut mot det mesta.
Har själv bytt ut mot lika delar jordgubbar+hallon (frysta), blev jättegott!
Browniebotten
150g mörk choklad
100g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
- Värm ugnen till 175°C.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en rund form, diameter 24cm.
- Smält chokladen i vattenbad eller mikro.
- Rör ihop smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget och blanda sedan i den smälta chokladen.
- Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kakan kallna i formen.
Blåbärsmousse
6 gelatinblad
250g blåbär
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl gräddfil (eller creme fraiche)
3 dl grädde
- Låt gelatinbladen dra i kallt vatten i 5 minuter.
- Mixa blåbären till en jämn puré.
- Vispa äggulor och florsocker pösigt och blanda med blåbären.
- Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull och rör sedan ner dem i äggsmeten.
- Blanda ner gräddfilen.
- Vispa grädden separat och vänd ner den i smeten.
- Täck formens kanter med bakplåtspapper och häll ner smeten.
- Låt stå kylt minst 5 timmar innan servering.
Med blåbär
Med jordgubbar och hallon
Har själv bytt ut mot lika delar jordgubbar+hallon (frysta), blev jättegott!
Browniebotten
150g mörk choklad
100g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
- Värm ugnen till 175°C.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en rund form, diameter 24cm.
- Smält chokladen i vattenbad eller mikro.
- Rör ihop smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget och blanda sedan i den smälta chokladen.
- Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kakan kallna i formen.
Blåbärsmousse
6 gelatinblad
250g blåbär
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl gräddfil (eller creme fraiche)
3 dl grädde
- Låt gelatinbladen dra i kallt vatten i 5 minuter.
- Mixa blåbären till en jämn puré.
- Vispa äggulor och florsocker pösigt och blanda med blåbären.
- Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull och rör sedan ner dem i äggsmeten.
- Blanda ner gräddfilen.
- Vispa grädden separat och vänd ner den i smeten.
- Täck formens kanter med bakplåtspapper och häll ner smeten.
- Låt stå kylt minst 5 timmar innan servering.
Med blåbär
Med jordgubbar och hallon
Kommentarer
Trackback