Egypten Lördag 6/10

Parasollerna behöver inte vara vattentäta här nere

Hela förmiddagen har vi solat och badat, med en liten paus för frukost.
Smaskig omelett med lök, ost och korv. Plus en croissant med jordgubbssylt.
 
Efter lunch tog vi en promenad till El Fanar, hotellets strand skulle finnas där, plus ett berömt (?) fyrtorn. Fyrtornet hittade vi, men det var väl inte något att hurra för direkt. Stranden hittade vi inte… Bara ett monument för att hedra alla som omkom i en flygkrasch i Röda havet för några år sedan.
Fyren
Monumentet
 
Sen vände vi och gick tillbaks. Många fina byggnader längs vägen, lyxhotell och grejer, men också stora området som bara är skräpiga. Påbörjade hotellbyggen som nästan ser övergivna ut.
 
Sett längs vägen
Området innanför murarna hette "Fantasia", tror att det var något slags shoppingcenter/showställe


Vi tog en promenad till Il Mercado också, ett shoppingcenter som ligger "runt hörnet" från hotellet, men det verkade rätt stängt, tydligen brukar de flesta affärerna ha stängt, lite siestaliknande kanske, mellan 16-20 ungefär innan alla kvällsaktiviteterna drar igång.
Så vi återvände till hotellet och poolen. Riktigt skönt med ett avsvalkande dopp efter en varm promenad!
 
Under tiden vi låg vid poolen kom en kille som hette Sami fram och pratade med oss och erbjöd oss hennatatueringar för 100 LE.
Och så fick det bli, en klyschig men väldigt söt tribalfjäril vid ena vristen. =)
 
(Tillägg: nu när inlägget till slut publiceras har tatueringen försvunnit)
 
Strax ska vi ut igen, vi har fräschat till oss och ska återvänta till Il Mercado för middag.
Sen ska tydligen Sami möta upp oss och ta oss till ett ställe där man kan röka vattenpipa.
 

 
Vi tittade på lite olika restauranger och hamnade till slut på ett ställe som hette Onions, de verkade ha det mesta.
Det såg väldigt flashigt ut, en hel hög med välklädda och proffessionella kypare och servitörer (milsvis från standarden på El Mesrien)
Fick in menyn, tittade och funderade och bestämde mig till slut för en pasta med kyckling och champinjoner.
Vi fick in våra tallrikar med mat efter bara en liten stund, och åt och åt och åt och blev proppmätta till slut, men då såg tallriken fortfarande orörd ut.
 
En suddig matbild
 
Notan landade på 106 LE för två personer inklusive dricks. Skamligt billigt för enorma portioner, så dom fick en tia till. :)
Lite spännande; vill man ha öl till maten beställs den här nere från en "ölbar" lite längre bort på gatan, men servitörerna från det stället patrullerar alla restaurangerna i området. Fascinerande. Ska tydligen ha något att göra med dyra serveringstillstånd, men jag förstår mig inte riktigt på hur det funkar.
Något sånt skulle ju aldrig funka i Sverige iallafall!
 
Sami kom och mötte oss när vi var klara. Han fixade en taxi till oss som körde ut oss till kusten strax bortanför El Fanar. (Han är ju egyptier, så taxichauffören krånglade inte med honom).
Vi kom till ett jättehäftigt ställe som såg ut att hänga på klipporna. Trappor (lika stadiga som Ulleviläktaren) ledde oss ner till ett stort krypin med mattor och golvlåga ”kuddsoffor”. Tror att det kan ha varit något slags beduincafé.
Där beställde vi och drack några drinkar (Mojito, Caprioska och Sex on the beach) (med is…) samt testade vattenpipa med äppelsmak.
 
Stämningsfullt!
 
Jag (blank av kvällshettan) och vattenpipan
Sex on the Beach
(man ska INTE dricka drinkar med is i, och man ska inte äta färsk frukt med skal...)
Att röka vattenpipia var hyfsat gott, det smakade äpple (såklart) och kändes väldigt torrt i halsen. Fattade inte riktigt "just-for-fun"-grejen, att andas in vattenånga och rök från ett glödande smaksatt kol... Men är det tradition så är det, och nu kan jag ju iallafall säga att jag testat det.
 
Efter en liten stund anslöt Samis kompis Mohammad. En trevlig prick, som enligt han själv var en av dom sista ättlingarna till Tutanhkamun, hehe.
Han hade fina tänder dessutom! Till skillnad från som flesta här nere som har asläskiga tänder. Sneda och missfärgade, tonvis med tandsten och sitter som om man hade kastat in dom i munnen. Hu!
Vi pratade ett tag, drack våra drinkar och hade det trevligt. (Hade nog lätt kunnat blir bortgift, men tror inte man får så många kameler av en hotellmassör).
Vi betalade och tog en promenad längs kusten i den stjärnklara natten, hittade ner till en strand (efter att jag klättrat över ett staket och gått nerför en låååång trappa).
Satt i sanden, lyssnade på vågorna, tittade på stjärnorna och fick hårbottenmassage. Hade kunnat vara väldigt romantiskt om det varit rätt kille.
Tröttnade efter ett tag (eller jag blev trött i alla fall), kämpade oss tillbaks uppför stentrappan och över staketet och så fixade Sami ytterligare en taxi som tog oss tillbaks till hotellet.
 
Ligger i sängen nu när jag skriver, dricker vatten och är helt slut.
Klockan är nästan två på natten, jag har tagit en extra magbakterietablett och håller tummarna.
Blir jag inte magsjuk efter det här (efter drinkar med is och färsk frukt i), då lär jag nog klara hela resan!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0