Natti natti

Tenta nummer ett är avklarad och närträff nummer två är avklarad.
Tentan vete tusan hur den gick, men jag har ju skrivit den iallafall. Bara att vänta tre veckor och hoppas att jag faktiskt förstått uppgifterna.
I början så kändes det som att, tusan, det här har jag ju koll på! Jag har lärt mig det här! Jag har faktiskt fattat vad jag läst trots att det gått så himla trögt.
Jag satt, på riktigt, och LOG när jag skrev svaren på frågorna.
Sen vet jag inte riktigt vad som hände, på sista frågan kände jag mig plötsligt jätteosäker. Helt plötsligt kändes det som att jag fattat allting helt fel, att jag inte alls hade den kollen jag trodde jag hade. Att jag tänkte på ett sätt som man mycket väl kunde tänka på, men inte på det sättet som läraren tyckte att man skulle tänka på.
För den här kursen var inte fakta (känns det som) den var tankar, diskussioner och reflektioner men med referenser, inte ens egna sunda förnuft.
Aja. Orkar inte grubbla, försöker hålla kvar vid den där positiva känslan jag började med. Ett G är allt som krävs. Ett VG är bara plus i kanten.
 
Vi började även på nästa kurs såklart. Odontologi 1. En anatomikurs. En faktakurs.
U N D E R B A R T !
Och dessutom består kursen av en hel del saker jag redan kan. (Fast på djur då, men det mesta heter ju samma sak ändå.)
Hur tänderna namnges, hur dom räknas, hur många rötter dom har, lägesbenämningar, vävnader, skelett, muskler, nerver och blodkärl.
Okej, det har tillkommit en hel del nerver, blodkärl, muskler och skelettdelar jag faktiskt inte kan, men jag kan grunderna.
Jag kan dom där krångliga ologiska ytbenämningarna på tänderna, och jag fattar logiken i resten som jag ska lära mig. Jag vet vilken tand 14 och 27 är, jag vet vad som menas med mesialt och distalt. Och jag vet till och med vad en ameloblast är, vad den gör och när den finns i kroppen.
Bara att plugga glosor och titta på bilder.
Måste säga att jag älskar anatomi. Kan man få plugga anatomi resten av livet?
 
Och Elliott har varit jätteduktig under veckan. Jag har varit hemma hos honom på lunchrasten, rastat honom, aktiverat honom lite och slängt i mig min egen mat. Och det har funkat väldigt bra.
Han har verkat lugn när jag kommit hem, oftast har han gäspat stort och varit ganska nyvaken.
Några dagar har det varit lite kiss på golvet, så uppenbarligen har han ju varit vaken och kissat någon gång däremellan.
Men idag hade vi ett genombrott tror jag. Han sov hela natten utan att vakna och kissa och när jag kom hem på lunchen fanns det inget kiss någonstans.
Tror faktiskt att idag är den första dagen utan kiss på golvet.
Efter att skolan tog slut idag (vi gick bara till lunch) så åkte jag och träffade Märit och vi tog en tur i skogen med hela hundgänget.
Det var trevligt, men jobbigt. Mina ben är inte vana vid att gå i skog med stövlar på fötterna.
Men Elliott hade kul och blev ordentligt trött. Just nu sover han som en klubbad säl. Det är knappt så att jag vill väcka honom, men med både kvällsmat och massa vatten i kroppen så kommer han nog snart vara väldigt nödig, och ärligt talat så är jag rätt trött på att torka kiss...
 
Efter skogsturen så tog jag en tur till Ulvsby också, det var dags för Frejas andra spruta i grundvaccinationen, så nu är det avklarat också. Bara att vänta ett par månader till så kan hon få bli kastrerad också.
Freja gillar dock inte att åka bil. Hon låter inte särskilt mycket i vanliga fall, men jösses vad hon jamade både på väg till och från veterinären. Kändes lite som en Morgan i miniatyr, men han har ju blivit rätt duktig på att åka bil nu, jamar nästan bara när det svänger lite för mycket.
 
Nä, nu kommer jag inte på att skriva något mer, det kommer bara bli rörigt.
Kanske min hjärna är lika trött som Elliotts? Borde ha gått och lagt mig för en timme sen.
Imorrn tänkte jag att jag skulle vara duktig och plugga lite, eller iallafall skriva ut lite papper och ta helg sen. :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0