En bil är ett nödvändigt ont...

Jag hade en vision när jag klev ur sängen imorse.
Jag skulle åka till besiktningen med bilen, sen skulle jag åka till Hööks och köpa ett nytt halsband till Elliott eftersom han håller på att växa ur det han har och sen skulle jag åka hem, hämta mina pluggsaker och åka till skolan och sätta mig med hemtentan.
 
Men man kan väl säga att det sket sig redan på punkt 1.
Enligt lagen om allts jävlighet så gick bilen såklart inte igenom.
Den blev underkänd med betyget "det är på gränsen till körförbud på den här, du ska nog inte köra mer än absolut nödvändigt".
Kul. Särskilt som pengarna bara flödar in för tillfället. Inte.
 
Bromsen blev inte godkänd, det misstänkte jag redan innan men hade ändå någon liten förhoppning om att den skulle va halvbra iallafall.
Men sen när hon hissade upp bilen så kunde hon plocka ut en del av fjädern som låg löst från höger fram.
Och tydligen var den av på ett sånt ställe att det inte krävs mycket för att fjädern ska hoppa in i däcket och fixa punktering och slänga hela bilen av vägen. Känns ju väldigt lockande att köra någonstans.
Jag undrar om fjädern var trasig när jag körde fram och tillbaks till Billingsfors förra veckan? Tur att jag inte visste om det då. Och tur att jag körde överförsiktigt eftersom jag var rädd om bromsen...
 
Så jag åkte hem igen. Var ledsen och irriterad över bilen så jag glömde att stanna på Hööks. Och eftersom jag inte vill köra bilen någonstans förutom till verkstan nu så sitter jag hemma och pluggar istället.
Och har mailat cirka 8 verkstäder om kostnadsförslag. Än så länge varierar det från 5.700 till drygt 12.000.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0