Recept på motivation?

 
 
 
Känns som att det här är ett återkommande ämne på min blogg den senaste tiden (de senaste åren?).
Brist på motivation.
 
Varför kan det inte finnas ett recept som man rör ihop och sedan äter och på vips, så är man motiverad och kommer igång med allt man ska komma igång med.
Och tidsbrist, som egentligen inte är tidsbrist om jag bara hade disciplin nog att utnyttja tiden jag faktiskt har. Typ inte sova bort förmiddagarna och stirra ut i tomma intet på eftermiddagarna.
 
I helgen hade jag det skönt och avslappnat. Fredag och lördag var jag hemma i Billingsfors en sväng, hälsade på familjen och träffade några kusiner, gick elljusspåret med Elliott och fick provköra brorsans nya Audi (fräckt!). Var på Billingsfors Järnvägsstation och firade invigningen och nyöppnadet av det renoverade spåret.
I söndags var jag på Värmlandsnäs på Skördefest. Köpte rödbetor, blomkål, potatis, chips, röd vinbärsgele, flädersaft, lingonsylt och säkert nått mer som jag glömt. Elliott fick följa med och skötte sig faktiskt över förväntan, även om han pep och ville prata med andra hundar som också va med på marknaden.
 
I måndags skulle jag plugga. Gick helt åt skogen. Kommer inte ens ihåg vad jag gjorde av hela dagen, satt framför tvn, tittade på mina skolböcker, var ute med Elliott och tränade lite rally.
Idag har jag jobbat (wihoo!) men försov mig (inte wihoo.) och sen var jag på möte på brukshundklubben. Roligt alltihopa, men längst bak i huvudet sitter djävulsrösten som hela tiden säger "du måste plugga, du måste plugga, du måste plugga.".
Så imorgon får jag väl plugga då. Förutom att jag ska till skolan och hämta en bok, till affären och hämta ut paket och till nått annat ställe och förtidsrösta. Och skriva rent mötesanteckningarna från kvällens möte.
 
Har fått erbjudande att jobba torsdag och fredag. Har tackat ja till torsdag och ska fundera på fredagen. Jag vill ju verkligen jobba, för jag trivs som fisken i vattnet där! Och pengarna behövs. Dessutom måste jag ju passa på medans jag fortfarande behövs. Men när ska jag hinna plugga?
Får så dåligt samvete för Elliott om jag jobbar hela dagen och sen ska plugga hela kvällen. När ska han få sin kvalitetstid liksom? Nästa helg ska vi tävla igen, och helgen efter det är det dags för mentalbeskrivning, så det vore ju trevligt om relationen var på topp och Elliott inte är totalt understimulerad...
 
Kan man bli utbränd av att göra ingenting?
Vad skulle hända om man blir utbränd?
Vad händer med skolan? Jobbet? Inkomsten?
 
 
Hur kan man förändra sin attityd så att man har lust att plugga när man inte ens vet om man vill plugga, eller om man över huvud taget vill jobba som det man pluggar till?
 
 
 
 


Kommentarer
Märit

Utbränd av att göra ingenting tror jag väl inte, men utbränd sen förut och därför inte klarar att göra någonting nu. Det självläker inte precis. För varje grej man tar på sig så fördröjs ju tillfrisknandet...

Svar: Ja, det är nog så... Ett halvårs betald semester hade inte varit fel...
SweetPeach

2014-09-14 @ 14:41:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0